in , , ,

7 Ακραίες Τάσεις Ομορφιάς από την Κουλτούρα των Μάγια Προσαρμοσμένες στο Σήμερα

Κάθε πολιτισμός έχει τα δικά του πρότυπα ομορφιάς, και γύρω στον 3ο αιώνα, στο απόγειο του πολιτισμού των Μάγια, επινοήθηκαν πολλές από τις τάσεις ομορφιάς που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα. Οι Μάγια δεν μνημονεύονται μόνο για τις ανθρωποθυσίες, αλλά και για την αφοσίωσή τους στην ομορφιά, και παρόλο που αυτές οι πρακτικές μπορεί να φαίνονται ακραίες με την πρώτη ματιά, μοιραζόμαστε παρόμοιες τάσεις σήμερα — προσαρμοσμένες στα νέα πρότυπα. 8 Καυτές Μεσαιωνικές Τάσεις Ομορφιάς που Επέστρεψαν

Κοσμήματα στα δόντια τους

© Apocalypto / Icon Productions, © rosalia.vt / Instagram

Οι Μάγια συνήθιζαν να πηγαίνουν στον οδοντίατρο για να τοποθετήσουν σκαλισμένα πέτρινα ένθετα στα μπροστινά τους δόντια. Φανταστείτε ένθετα από τιρκουάζ, αιματίτη, χαλαζία και νεφρίτη, ενσωματωμένα στα δόντια σας.

Παρόλο που ήταν μια αρχαία πρακτική, μπορούμε ακόμα να το δούμε ως τάση σε παρόμοια μορφή σε πολλούς ράπερ.

Τατουάζ των Μάγια

© Apocalypto / Icon Productions, © Cubankite / Shutterstock.com

Το να κάνεις ένα τατουάζ στην εποχή των Μάγια ήταν μια οδυνηρή εμπειρία που δεν τολμούσαν πολλοί να κάνουν. Η διαδικασία συνίστατο στο σκάλισμα στο δέρμα, δίνοντας στο τατουάζ μια τρισδιάστατη εμφάνιση. Όπως ήταν αναμενόμενο, το να κάνεις ένα τατουάζ ήταν σύμβολο γενναιότητας και έδινε μια πιο όμορφη εμφάνιση σε όσους το επέλεξαν.

Εξωφρενικά αξεσουάρ μαλλιών

© Apocalypto / Icon Productions, © Lorna Roberts / Shutterstock.com

Οι Μάγια εξέφρασαν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες στην κατασκευή χτενίσματος. Αυτά κατασκευάζονταν συνήθως σε σχήμα δημοφιλών ζώων του πολιτισμού τους, χρησιμοποιώντας πολύχρωμα φτερά και πολύτιμες πέτρες όπως ο νεφρίτης.

© East News, © Unsplash.com

Δείτε ακόμη 6 Μυστικά Ομορφιάς από την Αυτοκρατορία των Αζτέκων

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κρανιακή παραμόρφωση

© Maunus / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0, © Apocalypto / Icon Productions

Τα μακριά, επίπεδα κεφάλια θεωρούνταν ελκυστικά καθώς έμοιαζαν με εκείνα των θεοτήτων τους. Για να το επιτύχουν, οι γονείς συνήθιζαν να ισιώνουν τα μαλακά κρανία των νεογέννητων μωρών τους συνδέοντας 2 ξύλινες σανίδες στο κεφάλι τους. Πρωτοπόροι των αισθητικών επεμβάσεων;

Στραβισμός

© Krakenimages.com / Shutterstock.com, © Krakenimages.com / Shutterstock.com

Η αληθινή ομορφιά λέγεται ότι βασίζεται στα μάτια και οι Μάγια είχαν μια περίεργη μετάφραση αυτού του ρητού. Ο στραβισμός θεωρείτο ομορφιά. Για να επιτύχουν αυτό το χαρακτηριστικό, οι γονείς συνήθιζαν να κρεμούν ένα μικρό παιχνίδι ανάμεσα στα μάτια του μικρού τους παιδιού. Το παιδί το κοιτούσε και με τον καιρό αποκτούσε στραβισμό.

Piercings προσώπου

© East News, © fkatwigs / Instagram

Τα piercings είναι δημοφιλή αξεσουάρ στη σύγχρονη κουλτούρα και κάποτε ήταν δημοφιλή και στην κουλτούρα των Μάγια. Όπως και σήμερα, το πιο συνηθισμένο σημείο στο σώμα για piercings ήταν τα αυτιά και ακολουθούσαν η μύτη και τα χείλη. Για τους Μάγια, το να χέουν piercing συμβόλιζε την τιμή στους θεούς τους, εκτός από την ανάδειξη της ομορφιάς τους.

Ρινοπλαστική

© SL-Photography / Shutterstock.com, © East News

Οι χειρουργικές επεμβάσεις μύτης ήταν συνηθισμένες στην εποχή των Μάγια. Η βασική διαφορά είναι ότι προτίμησουν μύτες με ράμφος σαν τους θεούς τους. Για όσους δεν γεννήθηκαν με κυρτή μύτη, χρησιμοποίησαν τεχνητές γέφυρες από πηλό για να προσομοιώσουν μια μύτη με φυσικό ράμφος.

© Kues / Shutterstock.com, © Kues / Shutterstock.com

Δείτε επίσης 10 Πρότυπα Ομορφιάς που οι Σύγχρονες Γυναίκες Πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη σήμερα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Είσαι "Ψαγμένη" Νοικοκυρά; Αυτά τα κόλπα θα σε απογειώσουν

Είσαι “Ψαγμένη” Νοικοκυρά; Αυτά τα κόλπα θα σε απογειώσουν

συνδυασμοί πληκτρολογίου υπολογιστή,κόλπα για υπολογιστή,συμβουλές για υπολογιστή,χρήσιμα,

11 Συνδυασμοί Πληκτρολογίου Υπολογιστή που θα Κάνουν τη Ζωή σας πιο Εύκολη