in , , ,

Γιατί Τεντωνόμαστε Ενστικτωδώς και Χασμουριόμαστε Οταν Ξυπνάμε και Γιατί Είναι Τόσο Σημαντικό

τέντωμα στο ξύπνημα,χασμουρητό στο ξύπνημα,συμβουλές υγείας,υγεία,
Γιατί Τεντωνόμαστε Ενστικτωδώς και Χασμουριόμαστε Οταν Ξυπνάμε και Γιατί Είναι Τόσο Σημαντικό

Το ξυπνητήρι μας σηματοδοτεί να σηκωθούμε το πρωί, αλλά το σώμα μας, αυτό που κάνει, είναι το τέντωμα και το χασμουρητό. Ίσως επειδή το κάνουμε ως μια ακούσια διαδικασία δεν δίνουμε καν σημασία σε αυτό. Ωστόσο, αυτές οι 2 ενέργειες κάνουν πολλά περισσότερα για το σώμα μας από το να μας ξυπνήσουν. 6 Τρόποι για να Αποτρέψετε το Χασμουρητό όταν Χρειάζεται

Οι διατάσεις θα ευθυγραμμίσουν εκ νέου τους μύες.

Γιατί Τεντωνόμαστε Ενστικτωδώς και Χασμουριόμαστε Οταν Ξυπνάμε και Γιατί Είναι Τόσο Σημαντικό

Όταν κοιμόμαστε, οι μύες μας χάνουν τον τόνο και η βαρύτητα τραβά το υγρό σε ένα σημείο κατά μήκος της πλάτης μας. Όταν τεντώνουμε, κάνει μασάζ στο υγρό, βοηθώντας το να επανέλθει απαλά στην κανονική του θέση. Όμως, καθώς τα νευρικά μας ερεθίσματα φτάνουν στα όριά τους, οι μύες προστατεύονται από την υπερβολική τέντωμά τους.

Για μόνο μια στιγμή, οι διατάσεις θα απελευθερώσουν τους μύες από τη θέση ανάπαυσής τους, ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν στη σωστή θέση τους. Αυτή η διαδικασία θα μας βοηθήσει να υπολογίσουμε τις κινήσεις που χρειαζόμαστε για να σηκωθούμε και να αρχίσουμε να κινούμαστε.

Μπορεί να μειώσει το άγχος.

Όταν χασμουριόμαστε και τεντωνόμαστε ταυτόχρονα, βοηθάμε τη ροή του αίματος, η οποία μειώνει αυτόματα το στρες. Αυτό συμβαίνει επειδή το τμήμα του νευρικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για τον καρδιακό ρυθμό, την πέψη και τις ενδοκρινικές μας λειτουργίες ξεκινά.

Δείτε ακόμη 3 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε Μόλις Ξυπνήσετε για να Ειστε σε Εγρήγορση Όλη την Ημέρα, Σύμφωνα με έναν Νευροεπιστήμονα του Στάνφορντ

Μπορεί να βοηθήσει με την ακαμψία και τα μυϊκά πιασίματα.

Το να ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο σε μία θέση μπορεί να επηρεάσει το σώμα μας και να προκαλέσει πιάσιμο και ακαμψία. Όταν τεντωνόμαστε μετά το ξύπνημα, δουλεύει τις αρθρώσεις και τους μύες, κάτι που βοηθά στη διατήρηση ενός ευρύτερου εύρους κινητικότητας, ακόμη και αν δεν κάνουμε πολύπλοκες δραστηριότητες. Λέει στον εγκέφαλό μας ότι είναι ώρα να σηκωθούμε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Θα βοηθήσει τον εγκέφαλο να στείλει ισχυρότερα σήματα στους μύες.

Οι διατάσεις βοηθούν στην αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ του εγκεφάλου και των μυών. Αυτό σημαίνει ότι καθώς τεντωνόμαστε ο εγκέφαλός μας στέλνει ισχυρότερα σήματα στους μύες μας. Στη συνέχεια, τα ληφθέντα σήματα επιτρέπουν στον εγκέφαλο να εργαστεί σχετικά με το πόσο ισχυρά θα πρέπει να είναι τα σήματα για την εκτέλεση διαφορετικών εργασιών.

Το χασμουρητό σας κρατάει σε εγρήγορση.

Το χασμουρητό δροσίζει τον εγκέφαλο και μας βοηθά να μείνουμε ξύπνιοι. Χασμουριόμαστε επίσης όταν βαριόμαστε να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να συνεχίσουμε τη δουλειά που έχουμε στη διάθεσή μας.

Μπορούμε επίσης να δούμε το τέντωμα ως επαναφορά λογισμικού. Αυτό συμβαίνει επειδή εκκινεί το νευρικό σύστημα και αυξάνει την ταχύτητα των διεργασιών στο παρασκήνιο που μας κρατούν σε εγρήγορση και ξύπνιους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και ωθεί το αίμα προς τα άκρα μας.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 10 Καθημερινές Συνήθειες που Μάλλον Κάνετε Λάθος και Πώς να τις Κάνετε Σωστά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY αποθήκευση κουζινικών σκευών,DIY κατασκευές κουζίνας,οργάνωση κουζίνας,επαναχρησιμοποίηση,

19 Ιδέες Αποθήκευσης Κουζινικών Σκευών Χωρίς πολλά Χρήματα

Πόσο Ρεύμα Καίνε τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Η Εξίσωση που μπορείς να υπολογίσεις με ακρίβεια πόσο χρεώνεσαι

Πόσο Ρεύμα Καίνε τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Η Εξίσωση που μπορείς να υπολογίσεις με ακρίβεια πόσο χρεώνεσαι