in , ,

3 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε Μόλις Ξυπνήσετε για να Ειστε σε Εγρήγορση Όλη την Ημέρα, Σύμφωνα με έναν Νευροεπιστήμονα του Στάνφορντ

πρωινό ξύπνημα,ευεξία,συμβουλές υγείας,υγεία,
3 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε Μόλις Ξυπνήσετε για να Ειστε σε Εγρήγορση Όλη την Ημέρα, Σύμφωνα με έναν Νευροεπιστήμονα του Στάνφορντ

Ο νευροεπιστήμονας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, Δρ Andrew Huberman, αποκάλυψε τρία πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε στην πρωινή σας ρουτίνα για να ξυπνήσετε και να ειστε γεμάτοι ενέργεια όλη την ημέρα. 8 Πρωινές Συνήθειες που Βλάπτουν την Υγεία σας και Πρέπει να Σταματήσετε Μια για Πάντα

Tara Moore/Getty Images

Βγείτε έξω όσο πιο νωρίς μπορείτε

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, σύμφωνα με τον Huberman, είναι να βγείτε έξω την πρώτη ώρα από το ξύπνημα για τουλάχιστον πέντε έως 10 λεπτά, προκειμένου να ενεργοποιήσετε τη φυσική ώθηση του σώματός σας από μια χημική ουσία που ονομάζεται κορτιζόλη. .

Μία φορά κάθε 24 ώρες, θα λαμβάνετε μια υγιή ώθηση στην κορτιζόλη. Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σωματος, το επίπεδο εγρήγορσης καθώς και το επίπεδο εστίασης και τη διάθεσή σας. Θέλετε αυτή την ώθηση στην κορτιζόλη να συμβεί όσο το δυνατόν νωρίτερα την ημέρα. Περίπου 16 ώρες μετά από αυτή την ενίσχυση της κορτιζόλης, το σώμα σας θα αρχίσει να απελευθερώνει μελατονίνη, η οποία στη συνέχεια θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, σύμφωνα με τον Huberman.

Εάν δεν βγείτε έξω για λίγο μετά το ξύπνημα, αυτή η ενίσχυση της κορτιζόλης θα συμβεί αργότερα μέσα στην ημέρα, καθιστώντας πιο δύσκολο να πάτε για ύπνο και διαιωνίζοντας τον κακό ύπνο. Το τεχνητό φως από τηλέφωνα και λαμπτήρες δεν αρκεί για να έχετε αυτή την ώθηση.

Εάν ζείτε σε ένα ιδιαίτερα σκοτεινό μέρος, ο Huberman είπε ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ανάψετε τα φώτα αμέσως μόλις ξυπνήσετε ή να κοιτάξετε σε ένα φως LED για να προσομοιώσετε το φως του ήλιου.

Η λήψη ηλιακού φωτός το πρωί απελευθερώνει επίσης ντοπαμίνη, η οποία θα σας κάνει να νιώθετε περισσότερο ενεργοί όλη την ημέρα. Ο κύριος ρόλος της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο και το σώμα είναι να οδηγεί τα κίνητρα, τη λαχτάρα και την επιδίωξη. Δεν είναι το μόριο της ευχαρίστησης, είναι το μόριο της ορμής. Φροντίζοντας να λαμβάνετε μια πρωινή δόση ντοπαμίνης θα αυξήσετε την ορμή σας και θα σας ωθήσει στη διάρκεια της ημέρας σας όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι Μπορεί να Συμβεί αν Πινετε Καφέ πριν το Πρωινό

Καθυστερήστε την πρωινή καφεΐνη

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αισθάνεστε σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι να περιμένετε περίπου μία ώρα έως 90 λεπτά αφότου ξυπνήσετε για να καταναλώσετε καφεΐνη, αντί να την καταναλώσετε αμέσως. Όταν νιώθουμε υπνηλία, είναι επειδή μια χημική ουσία που ονομάζεται αδενοσίνη συσσωρεύεται στον εγκέφαλό μας και λέει στο σώμα μας να κοιμηθεί. Η καφεΐνη εμποδίζει την ενεργοποίηση της αδενοσίνης στον εγκέφαλο.

Αν ξυπνάτε το πρωί και δεν κοιμηθήκατε όσο θα θέλατε και εξακολουθείτε να νυστάζετε, αυτό σημαίνει ότι έχετε ακόμα συσσώρευση αδενοσίνης στο σώμα σας. Αν καταναλώσετε αμέσως καφεΐνη, καταστέλλει τη δράση της αδενοσίνης και θα είστε σε εγρήγορση. Και μετά μάντεψε τι συμβαίνει; Η καφεΐνη φθίνει και η αδενοσίνη συνδέεται με τους υποδοχείς με μεγαλύτερη έλξη και το απόγευμα θα αισθάνεστε γενική κατάπτωση.

Αν έχετε συνηθίσει να πίνετε καφέ αμέσως μόλις ξυπνάτε και to να περιμένετε τόσο πολύ για να καταναλώσετε καφεΐνη φαίνεται πολύ τρομακτικό, μπορείτε να ξεκινήσετε μεταφέροντας αργά το χρόνο πίσω κατά 15 λεπτά κάθε μέρα.

Η άσκηση θα καθαρίσει επίσης την αδενοσίνη το πρωί.

Αυξήστε τη θερμοκρασία του σώματός σας

Η θερμοκρασία του σώματός μας αυξάνεται φυσικά ακριβώς πριν ξυπνήσουμε μέχρι τα μέσα της ημέρας και στη συνέχεια πέφτει στο χαμηλότερο σημείο στη μέση της νύχτας. Ο στόχος εδώ είναι να αυξηθεί η θερμοκρασία του σώματος για να είστε ξύπνιοι και να μειωθεί η θερμοκρασία του σώματος για να κοιμηθείτε.

Η πρωινή άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την εσωτερική θερμοκρασία του σώματός σας καθώς και να κάνετε ένα κρύο ντους ή μπάνιο. Όταν η επιφάνεια του σώματός σας είναι κρύα, η εσωτερική σας θερμοκρασία θα αυξηθεί για να αντισταθμιστεί.

Το σώμα και ο εγκέφαλός σας απελευθερώνουν επίσης αδρεναλίνη και ντοπαμίνη όταν εκτίθεστε σε κρύο νερό και συνεχίζετε να τα απελευθερώνετε ώρες αφότου είστε έξω από το νερό. Όταν συνδυάζετε φως, άσκηση και έκθεση σε κρύο νερό νωρίς το πρωί, «δημιουργείτε καλοκαίρι στο σώμα σας».

Δείτε επίσης 7 Πρωινές Συνήθειες που Δεν Αφήνουν να Χάσετε Βάρος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.3 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σπιτικό καθαριστικό λεκέδων ρούχων,καθαρισμός ρούχων,συμβουλές καθαρισμού,ρούχα,χρήσιμα,

Το Απόλυτο Καθαριστικό Λεκέδων σε Ρούχα

Καμένα λίπη τέλος: Πώς να κάνετε κατσαρόλες και τηγάνια να λάμπουν, χωρίς να πονέσουν τα χέρια σας

Καμένα λίπη τέλος: Πώς να κάνετε κατσαρόλες και τηγάνια να λάμπουν, χωρίς να πονέσουν τα χέρια σας