in , , ,

7 Πρωινές Συνήθειες που Δεν Αφήνουν να Χάσετε Βάρος

χάσιμο βάρους, πρωινό και απώλεια βάρους,συμβουλές για χάσιμο βάρους,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς
7 Πρωινές Συνήθειες που Δεν Αφήνουν να Χάσετε Βάρος

Το πρωί δημιουργεί τη διάθεση για το υπόλοιπο της ημέρας, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος διατροφής. Το πρωί καθορίζει αν θα φάμε ένα μεγάλο ή ένα μικρό γεύμα, αν το σώμα θα χρησιμοποιήσει όλες τις θερμίδες ή θα τις αποθηκεύσει σε επιπλέον λίπος. Υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των συνηθειών μας και του κινδύνου επιπλέον αύξηση βάρους. 9 Συμβουλές για Χάσιμο Βάρους Χωρίς Άγχος ή Περιορισμούς

Δεν τρώτε ένα μεγάλο πρωινό.

© The Proposal/Touchstone Pictures, © Downton Abbey/ITV Studios

Ο χρόνος που τρώτε είναι πολύ πιο σημαντικός από αυτό που τρώτε. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ απέδειξαν ότι μια διατροφή με ένα πλούσιο πρωινό και ένα ελαφρύ δείπνο είναι πολύ πιο αποτελεσματική όταν πρόκειται για διατήρηση βάρους σε αντίθεση με μια διατροφή που βασίζεται σε συχνά και ελαφριάς σνακ.

Και αυτό συμβαίνει επειδή η ταχύτητα του μεταβολισμού είναι διαφορετική σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Το κύριο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι επιστήμονες είναι ότι θα πρέπει να τρώτε πρωινό υψηλής θερμιδικής αξίας. Το μεσημεριανό πρέπει να είναι μεσαίου μεγέθους και το δείπνο ελαφρύ.

Δεν περπατάτε αρκετά στον ήλιο.

© Bridget Jones’s Baby/Universal Studios, © Chicago/Miramax Films

Το φως του ήλιου κυριολεκτικά καίει λίπος. Τουλάχιστον, το λευκό λιπώδη ιστός. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στο Έντμοντον του Καναδά πραγματοποίησαν ένα πείραμα και απέδειξαν ότι τα λιπίδια μειώνονται σε μέγεθος όταν εκτίθενται στο ηλιακό φως.

Αυτή η ανακάλυψη εξηγεί εν μέρει γιατί οι άνθρωποι παίρνουν βάρος το χειμώνα όταν υπάρχει έλλειψη ηλιακού φωτός. Απλά λάβετε υπόψη ότι το να περνάτε πολύ χρόνο στον ήλιο δεν είναι καλή ιδέα και φροντίστε πάντα να φοράτε αντηλιακό.

Δεν πίνετε ένα ποτήρι νερό μετά το ξύπνημα.

© klimkin/pixabay

Το σώμα ενός ενήλικου ατόμου αποτελείται από 55 % έως 60 % νερό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οπότε το να πίνετε ένα ποτήρι νερό μετά το ξύπνημα είναι μια πραγματικά καλή ιδέα. Το νερό επιταχύνει το μεταβολισμό, μειώνοντας τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Βοηθά επίσης το σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 13 Συνδυασμοί Τροφών που Επιταχύνουν την Απώλεια Βάρους

Δεν ασκείστε.

© depositphotos

Εκτός από τα προφανή πλεονεκτήματα της καύσης θερμίδων και της αύξησης της ταχύτητας του μεταβολισμού σας, οι πρωινές ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την όρεξή σας. Κατά τη διάρκεια ενός πειράματος, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που είχαν συνηθίσει να ασκούνται πριν από το πρωινό έτρωγαν λιγότερο φαγητό όλη την ημέρα. Οι άνθρωποι που δεν ασκούνταν το πρωί προσπαθούσαν να εκτονώσουν το άγχος του ξυπνήματος με το φαγητό. Επίσης, διαπίστωσαν ότι η άσκηση ενώ πεινάτε είναι 20% πιο αποτελεσματική όσον αφορά την απώλεια βάρους από την άσκηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επιλέγετε νόστιμα πιάτα για μεσημεριανό ή για δείπνο.

© depositphotos

Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην κατανάλωση γλυκών ή αρτοποιημάτων, κάντε το στο πρώτο μέρος της ημέρας. Αυτό είναι ένα άλλο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Ένα μάφιν το πρωί θα προσθέσει λιγότερα εκατοστά στη μέση σας αντί να το φάτε το βράδυ.

Διαβάζετε τις ειδήσεις το πρωί.

© depositphotos

Ο φόβος και ο εκνευρισμός που προκαλείται από το διάβασμα των πρωινών ειδήσεων μπορεί στην πραγματικότητα να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σας. Είναι ιδιαίτερα αληθές εάν υποφέρετε από χρόνια έλλειψη ύπνου. Αυτό συμβαίνει επειδή το μακροχρόνιο στρες προκαλεί τα βλαστοκύτταρα να μετατραπούν σε λιποκύτταρα.

Οι ερευνητές στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Stanford στην Καλιφόρνια, εξήγησαν πώς λειτουργεί αυτό. Το άγχος προκαλεί το σώμα να παράγει ορμόνες ώστε να προσαρμοστεί σε ένα νέο περιβάλλον. Εάν το άγχος είναι βραχυπρόθεσμο, δεν σχηματίζονται νέα λιποκύτταρα. Εάν το άγχος είναι μακροχρόνιο, ξεκινά ο μηχανισμός «εξοικονόμησης θερμίδων». Και ακόμα κι αν αρχίσετε να τρώεε λιγότερο, δεν θα μπορειτε να χάσετε βάρος μέχρι να τελειώσει η αγχωτική κατάσταση.

Υποτιμάτε τη βοήθεια των κατοικίδιων σας.

Ένας σκύλος μπορεί να γίνει καλός σύντροφος κατά τη διάρκεια του τρεξίματος και μια γάτα μπορεί να κάνει το τέντωμα ή τη γιόγκα πολύ πιο χαλαρωτικό και ευχάριστο. Τα αποτελέσματα μιας μελέτης έδειξαν ότι είναι ευκολότερο για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να ελέγχουν το βάρος τους. Εκτός αυτού, η επικοινωνία με ένα κατοικίδιο ζώο και η φροντίδα του μπορεί να σας δώσει θετικά συναισθήματα που μειώνουν το επίπεδο του άγχους που σε διαφορετική περίπτωση, πιθανότατα θα προσπαθήσατε να εκτονώσετε με ένα μάφιν ή μερικά μπισκότα σοκολάτας.

Δείτε επίσης 12 Επιστημονικοί Τρόποι για να Χάσετε Βάρος Χωρίς Αυστηρές Δίαιτες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

vintage ρολόγια δαπέδου,διακόσμηση με vintage ρολόγια δαπέδου,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

31 Ιδέες για Vintage Ρολόγια Δαπέδου

Όσκαρ 2022,περίεργα γεγονότα των Όσκαρ,lifestyle,news,περίεργα

12 Περίεργα Γεγονότα για τα Όσκαρ που θα σας Εκπλήξουν