in , ,

12 Επιστημονικοί Τρόποι για να Χάσετε Βάρος Χωρίς Αυστηρές Δίαιτες

12 Επιστημονικοί Τρόποι για να Χάσετε Βάρος Χωρίς Αυστηρές Δίαιτες
12 Επιστημονικοί Τρόποι για να Χάσετε Βάρος Χωρίς Αυστηρές Δίαιτες

Γνωρίζετε ότι χρειάζεστε 1 ώρα και 40 λεπτά γρήγορο περπάτημα για να κάψετε την ποσότητα θερμίδων που περιέχει μια σοκολάτα; Φυσικά δεν είναι τόσο εύκολο να έχετε τα πάντα υπό έλεγχο και να αρχίσετε να χάνετε βάρος, ειδικά αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Δείτε μερικές συμβουλές βασισμένες στην επιστήμη που μπορούν να σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε. 14 Τροφές που Βοηθουν να Κάψετε Λίπος σε Χρόνο Μηδέν

Φάτε πικάντικες σάλτσες.

© depositphotos, © depositphotos

Καναδοί επιστήμονες απέδειξαν ότι οι πικάντικες σάλτσες αυξάνουν τον μεταβολισμό και μας εμποδίζουν να τρώμε κάτι αλμυρό ή γλυκό.

Συνιστάται να τρώτε φαγητά με καυτές σάλτσες ή μπαχαρικά. Η καψαϊκίνη, αφυπνίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει την όρεξη. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι στη ομελέτα, στα ζυμαρικά, στο ριζότο ή κρέας με μια πικάντικη σάλτσα.

Χρησιμοποιήστε πιστολάκι μαλλιών.

brightside

Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένα πιστολάκι μαλλιών μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Η ζέστη σας κάνει να ιδρώνετε και να απαλλαγείτε από τα περιττά υγρά στο σώμα σας.

Επιλέξτε προσεκτικά τα πιάτα.

© depositphotos

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Cornell έχουν αποδείξει ότι εάν τα χρώματα του πιάτου και του φαγητού σας είναι τα ίδια, είναι πιο πιθανό να φάτε περισσότερο από ό, τι αν τα χρώματα ήταν αντίθετα.

Εάν έχετε επιλογή χρώματος, επιλέξτε μπλε πιάτα: θεωρείται το πιο κατάλληλο επειδή τροφές όπως το ψάρι, το κρέας και τα λαχανικά έχουν διαφορετικό χρώμα. Αυτό το απλό κόλπο μπορεί να μειώσει την όρεξή σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τρώτε κανέλα σε τακτική βάση.

© depositphotos

Διαπιστώθηκε ότι η κανέλα μπορεί να μειώσει την πείνα και την όρεξη αν την τρώτε καθημερινά. Έρευνες δείχνουν ότι ελέγχει το μεταβολισμό των υδατανθράκων. Τα άτομα που έτρωγαν πουτίγκα με προσθήκη κανέλας ήταν χορτάτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από εκείνα που έτρωγαν πουτίγκα χωρίς το μπαχαρικό.

Περισσότερο φως και κλειστή μουσική.

© depositphotos

Αν σας αρέσει να τρώτε έξω, πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα εστιατόρια δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που επηρεάζει την όρεξη: το προσωπικό ανοίγει τη μουσική και κάνει το φωτισμό πιο απαλό. Τα απαλά φώτα προκαλούν χαλάρωση και κάνουν ένα άτομο να θέλει να φάει περισσότερο. Όσο για τη μουσική, μας κάνει να τρώμε πιο γρήγορα.

Προσπαθήστε να οργανώσετε το φαγητό σας με διαφορετικό τρόπο: φωτίστε περισσότερο και κλειστε τη μουσική. Θα εκπλαγείτε πραγματικά από το αποτέλεσμα.

Κάντε αεροβικές ασκήσεις.

© depositphotos, © depositphotos

Διαφορετικές μελέτες δείχνουν ότι οι αερόβιες ασκήσεις όπως το τρέξιμο, το τρέξιμο και το κολύμπι είναι οι καλύτερες εάν θέλετε να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος.

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε μερικές διαφοροποιήσεις: οι ηλικιωμένοι πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα αν γυμνάζονται με βάρη. Οι νέοι και υγιείς άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος επωφελούνται περισσότερο από τις αεροβικές ασκήσεις.

Δείτε ακόμη Η Δίαιτα του Αστροναύτη για Χάσιμο Βάρους και Αντιμετώπιση Στομαχικών Προβλημάτων

Επιλέξτε καλή παρέα.

© depositphotos, © depositphotos

Φαίνεται ότι η παρέα μας επηρεάζει τις καλές και κακές διατροφικές μας συνήθειες. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι τείνουν να έχουν τα ίδια γεύματα με τους φίλους τους όταν τρώνε έξω μαζί. Είναι καλό αν οι φίλοι μας τρώνε υγιεινό φαγητό αλλά μερικές φορές δεν το κάνουν. Επιπλέον, αν κάποιος τρώει γρήγορα, το ίδιο κάνουμε και εμείς. Επομένως, συνιστάται να έχετε υπόψη σας τους ανθρώπους που κάθονται στο τραπέζι σας.

Προσπαθήστε να κοιμάστε αρκετά.

© depositphotos, © depositphotos

Ο κίνδυνος παχυσαρκίας εξαρτάται από τον φωτισμό στο δωμάτιο όπου κοιμόμαστε. Επιστήμονες απέδειξαν ότι οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν σε σκοτεινά δωμάτια ήταν λιγότερο επιρρεπείς στην παχυσαρκία από εκείνους που κοιμόντουσαν σε φωτισμένα δωμάτια.

Για να χάσετε βάρος, πρέπει επίσης να κοιμάστε 7-8 ώρες. Όσοι κοιμούνται λιγότερο πεινούν γρηγορότερα λόγω διαταραχής έκκρισης ορμονών.

Καταναλώστε περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα.

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Διαφορετικές μελέτες αποδεικνύουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα μας βοηθούν να χάσουμε βάρος. Ο Michael Zemel, καθηγητής διατροφής και ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Tennessee στο Knoxville, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα 3 φορές την ημέρα, χάνουν βάρος πιο γρήγορα από εκείνους που δεν το κάνουν.

Τρώτε περισσότερα φασόλια και όσπρια.

© depositphotos, © depositphotos

Ο Δρ Russell de Souza απέδειξε ότι η κατανάλωση 130 γρ. φασολιών μειώνει την όρεξη και μας βοηθά να χάσουμε 0,3 kg σε 6 εβδομάδες. Επιπλέον, τα φασόλια, τα μπιζέλια, τα ρεβίθια και οι φακές περιέχουν υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Και οι υδατάνθρακες σε αυτά δεν αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τόσο γρήγορα όσο οι υδατάνθρακες που περιέχονται στο ψωμί.

Οι άνθρωποι που δεν τα έχουν συνηθίσει πρέπει να ξεκινήσουν με μικρές ποσότητες: προσθέστε φασόλια στη σούπα σας ή φάτε τα αντί για ρύζι και πατάτες. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μαγειρεμένα ρεβίθια σε σαλάτες.

Φάτε πρώτα σούπα.

© depositphotos, © depositphotos

Προσπαθήστε να τρώτε σούπες χαμηλών θερμίδων πριν από τα γεύματα: αυτή η συνήθεια θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από μερικά κιλά. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση σούπας πριν από το κύριο πιάτο μειώνει την ποσότητα θερμίδων που καταναλώνετε. Παρεμπιπτόντως, τα συστατικά της σούπας δεν παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο: ο βασικός κανόνας είναι ότι η σούπα δεν πρέπει να περιέχει περισσότερες από 100-150 θερμίδες.

Πραγματικά πλούσιες σούπες μπορεί να προκαλέσουν αντίθετο αποτέλεσμα, οπότε είναι καλύτερο να τρώτε σούπες λαχανικών.

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στο δωμάτιο όπου περνάτε πολύ χρόνο.

© depositphotos, © depositphotos

Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ακόμη και η θερμοκρασία έχει σημασία όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. Η καταλληλότερη θερμοκρασία είναι 19 ° C. Υπάρχουν 2 τύποι σωματικού λίπους: το «κακό» λευκό λίπος που αυξάνεται και κολλάει στους γοφούς μας και το «καλό» καφέ λίπος που είναι υπεύθυνο για την καύση λευκού λίπους και την παραγωγή ενέργειας. Αλλά για να ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία, η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι αρκετά χαμηλή.

Δείτε επίσης Δίαιτα με Νόμπελ για να Χάσετε Βάρος και να Επιβραδύνετε τη Γήρανση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός ούρων κατοικίδιων από χαλί,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Ούρα Κατοικίδιων από Χαλί

χρήσεις για φλούδες κρεμμυδιού,χρήσιμα,επαναχρησιμοποίηση

8 Απίθανες Χρήσεις για Φλούδες Κρεμμυδιού