in ,

8 Απίθανες Χρήσεις για Φλούδες Κρεμμυδιού

χρήσεις για φλούδες κρεμμυδιού,χρήσιμα,επαναχρησιμοποίηση
8 Απίθανες Χρήσεις για Φλούδες Κρεμμυδιού

Οι φλούδες κρεμμυδιού έχουν πολλές εκπληκτικές χρήσεις στον κήπο, την καθημερινή ζωή, ακόμη και στην υγεία που δεν γνωρίζουν όλοι. Αφού καθαρίσετε κρεμμύδια, μην τις πετάξετε στα σκουπίδια αλλα δείτε παρακάτω πως να τις χρησιμοποιήσετε παντού. 8 Απρόσμενες Χρήσεις της Ζάχαρης για τον Κήπο

Ρίξτε τις σε κάδο κομποστοποίησης

8 Απίθανες Χρήσεις για Φλούδες Κρεμμυδιού

Μπορείτε να ρίξετε φλούδες κρεμμυδιού στον κάδο κομποστοποίησης για να πάρετε ένα λίπασμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Για να αντιμετωπίσετε τη μυρωδιά τους – θάψτε τις λίγα εκατοστά βαθιά στο σωρό κομποστοποίησης. Αποφύγετε να τις προσθέσετε σε κάδο κομποστοποίησης με σκουλήκια.

Οργανικό υπόστρωμα στον κήπο

Χρησιμοποιήστε τις φλούδες κρεμμυδιού ως οργανικό υπόστρωμα. Θα αποσυντεθούν γρηγορα και θα εμπλουτίσουν το χώμα με κάλιο και ασβέστιο.

Φτιάξτε λίπασμα

Με φλούδες κρεμμυδιού φτιάξτε οργανικό λίπασμα πλούσιο σε κάλιο για φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Η χρήση του θα αυξήσει την αντοχή τους στις ασθένειες, την ανάπτυξη και την παραγωγικότητά τους. Αυτό το λίπασμα είναι επίσης πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό.

Φτιάξτε ένα τσάι με φλούδες κρεμμυδιού

Χρησιμοποιήστε φλούδες κρεμμυδιού χωρίς σπίλους για να φτιάξετε υγιεινό τσάι το οποίο καταστέλλει την παχυσαρκία. Επίσης, η κατανάλωσή του μπορεί να μειώσει αλλεργίες, υψηλή αρτηριακή πίεση και λοιμώξεις επειδή είναι πλούσιο σε κερσετίνη.

Δείτε ακόμη Οι 10 Καλύτερες Χρήσεις Βραστού Νερού στο Σπίτι

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Απαλλαγείτε από κράμπες στα πόδια

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις κράμπες στα πόδια με φλούδες κρεμμυδιού λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους. Βράστε τις φλούδες σε νερό για 10-15 λεπτά, στραγγίξτε το τσάι και πιείτε το πριν τον ύπνο. Καταναλώστε το για τουλάχιστον μία εβδομάδα για να δείτε αποτέλεσμα.

Βάψτε πασχαλινά αυγά

Οι φλούδες κρεμμυδιού είναι ο καλύτερος φυσικός τρόπος για να βάψετε τα πασχαλινά σας αυγά. Η διαδικασία είναι εύκολη και σχεδόν χωρίς κόστος.

Βάψτε υφάσματα και μαλλί

Μια από τις καλύτερες χρήσεις για τις φλούδες κρεμμυδιού είναι το βάψιμο με φυσικό τρόπο νημάτων, υφασμάτων και μαλλιού.

Προσθέστε φλούδες κρεμμυδιού σε ζωμούς και σούπες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλούδες κρεμμυδιού για να σκουρύνετε το ζωμό και να δώσετε ζωντανό χρώμα στις σούπες σας. Μπορεί να μην επηρεάζουν τη γεύση αλλά βελτιώνουν την εμφάνιση του φαγητού σας. Και, μην ξεχνάτε τα θρεπτικά συστατικά, καθώς οι φλούδες είναι πιο πλούσιες σε αντιοξειδωτικά από το ίδιο το κρεμμύδι.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Οι 6 Καλύτερες Χρήσεις Κορν Φλάουρ στον Κήπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

12 Επιστημονικοί Τρόποι για να Χάσετε Βάρος Χωρίς Αυστηρές Δίαιτες

12 Επιστημονικοί Τρόποι για να Χάσετε Βάρος Χωρίς Αυστηρές Δίαιτες

48 Ιδέες Καρό Διακόσμησης Σπιτιού

48 Ιδέες Καρό Διακόσμησης Σπιτιού