in , , , ,

8 Πρωινές Συνήθειες που Βλάπτουν την Υγεία σας και Πρέπει να Σταματήσετε Μια για Πάντα

επιβλαβείς πρωινές συνήθειες,συμβουλές υγείας,υγεία,
8 Πρωινές Συνήθειες που Πρέπει να Σταματήσετε Μια για Πάντα

Οι παλιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα, γι’ αυτό κάνουμε κάποια πράγματα χωρίς καν να σκεφτόμαστε πόσο επιβλαβείς είναι – ειδικά το πρωί που δεν έχουμε χρόνο. 7 Πρωινές Συνήθειες που Δεν Αφήνουν να Χάσετε Βάρος

Πλένετε μόνο το πρόσωπό σας

© depositphotos, © depositphotos

Αντί να πλένετε το πρωί μόνο το πρόσωπό σας, ένα πρωινό ντους βοηθά τον εγκέφαλο να γίνει ενεργός και λιγότερο πιθανό να αποσπαστεί η προσοχή από εξωτερικούς παράγοντες. Ένα ντους επιτρέπει στον εγκέφαλο να παράγει νέες και ασυνήθιστες ιδέες. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να χάσετε την ευκαιρία να κάνετε ντους όταν ξυπνάτε.

Ζεστό ντους

© depositphotos

Δεδομένου ότι το ζεστό νερό έχει μια χαλαρωτική επίδραση, το να κάνετε ένα ζεστό ντους το πρωί θα σας κάνει να θέλετε να συρθείτε ξανά στο κρεβάτι. Το να κάνετε κρύο πρωινό ντους έχει μερικά πλεονεκτήματα. Σας βοηθά να αισθάνεστε ανανεωμένοι, διεγείρει την εγκεφαλική δραστηριότητα και κάνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα να λειτουργεί καλυτέρα. Το κρύο νερό, σε αντίθεση με το ζεστό, δεν ξηραίνει το δέρμα και σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνθρωποι που κάνουν κρύο ντους τακτικά μπορούν να χάσουν περίπου 9 κιλά το χρόνο.

Χαζεύτε στο τηλέφωνό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα

© depositphotos, © depositphotos

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι συνδέονται στο τηλέφωνό τους το πρώτο πράγμα το πρωί. Ο τρόπος που περνάτε τη μέρα εξαρτάται από το πώς περνάτε το πρωί σας. Σταματήστε να σπαταλάτε τον χρόνο σας ελέγχοντας τις ζωές των άλλων, διαβάζοντας τα σχόλια και τις απόψεις τους και, αντί αυτού, αφιερώστε αυτόν τον χρόνο στον εαυτό σας! Το ίδιο ισχύει και για τον έλεγχο των εισερχομένων των email της επιχείρησής σας, καθώς αυτό μπορεί να κάνει τη δουλειά σας [περισσότερη. Καλύτερα ακουστέ την αγαπημένη σας μουσική, περάστε χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάτε ή μαγειρέψτε ένα νόστιμο και υγιεινό πρωινό.

Χάνετε χρόνο με το ντύσιμό σας

© depositphotos

Έχετε περάσει ώρες το πρωί ρωτώντας τον εαυτό σας, «Τι στο καλό να φορέσω;» Το πρωί δεν έχετε αρκετό χρόνο, οπότε μην κάνετε την κατάσταση χειρότερη ψάχνοντας ρούχα. Για να κάνετε την επιλογή σας πιο απλή, μειώστε την ποικιλία των ρούχων που έχετε στη ντουλάπα σας. Ο Steve Jobs της Apple φορούσε τον θρυλικό συνδυασμό τζιν και μαύρο πουκάμισο, όχι επειδή εξοικονομούσε χρήματα, αλλά επειδή ήξερε ότι ο χρόνος του ήταν πολύτιμος.

Φτιάξτε μια ειδική περιοχή στην ντουλάπα σας όπου θα βάζετε μόνο τα ρούχα που φοράτε στην εργασία σας. Εάν έχετε έναν ενδυματολογικό κώδικα που πρέπει να φοράτε μαύρο σακάκι και λευκό πουκάμισο, κρατήστε μόνο μαύρα σακάκια και λευκά πουκάμισα σε αυτόν τον τομέα. Ελέγχετε τακτικά την γκαρνταρόμπα σας και ξεφορτωθείτε τα πράγματα που δεν φοράτε πια. Φυλάξτε τα ρούχα που είναι εκτός εποχής σε διαφορετικό μέρος επίσης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 6 Πρωινές Συνήθειες που Μπορούν να Βλάψουν το Δέρμα σας

Τρώτε δημητριακά

© Brian/flickr, © PublicDomainImages/pixabay

Μια συνηθισμένη μερίδα δημητριακών (50 γραμμάρια) περιέχει περίπου 4 κ.σ. της ζάχαρης. Η πολλή ζάχαρη το πρωί προκαλεί έγχυση ινσουλίνης στο αίμα και όταν το αποτέλεσμα εξαφανίζεται, κουράζεστε και γίνεστε λαθαργικοί. Το γάλα, το γιαούρτι και τα φρέσκα φρούτα όταν προστίθενται στα δημητριακά είναι επίσης ανθυγιεινά για κατανάλωση το πρωί, επομένως είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από αυτά.

Μια διάσημη διαιτολόγος, η Chelsey Amer, είπε πρόσφατα ότι είναι πιο υγιεινό να τρώτε ένα κομμάτι πίτσα το πρωί από ένα μπολ με δημητριακά. Η πίτσα περιέχει πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες, καθιστώντας την ένα ισορροπημένο πρωινό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε να μην τρώτε περισσότερα από ένα. Εκτός από την πίτσα, μπορείτε να φάτε ομελέτα, τυρί κότατζ ή κρέας που δεν περιέχει πολύ λίπος.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά το πρωινό

© pixabay, © pixabay

Μετά την κατανάλωση φαγητού, το σμάλτο των δοντιών γίνεται ευάλωτο, ειδικά εάν φάγατε φρούτα, ή εσπεριδοειδή χάρη στο γεγονός ότι περιέχουν κιτρικό οξύ και φωσφορικό οξύ. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό και να αφαιρέσετε τα υπολείμματα της τροφής με οδοντικό νήμα. Προσπαθήστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας μόνο 30 λεπτά μετά την κατανάλωση οποιουδήποτε φαγητού.

Πίνετε μαύρο καφέ

© depositphotos, © depositphotos

Ο μαύρος καφές αμέσως μετά το ξύπνημα κάνει τα επίπεδα κορτιζόλης σας υψηλά, γεγονός που οδηγεί σε άγχος. Και αν πίνετε καφέ νηστικοί, μπορεί να πάθετε γαστρίτιδα. Έρευνες δείχνουν ότι η καλύτερη ώρα για να πιείτε το πρώτο φλιτζάνι καφέ είναι τρεις ή τέσσερις ώρες μετά το ξύπνημα. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην κατανάλωση καφέ το πρωί, προσθέστε λίγο γάλα ή κρέμα σε αυτόν. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε τις επιπτώσεις του στο στομάχι.

Στρώνετε αμέσως το κρεβάτι σας

© depositphotos, © depositphotos

Όταν στρώνετε το κρεβάτι σας αμέσως αφού σηκωθείτε, δημιουργείτε ένα καλό περιβάλλον για τα ακάρεα της σκόνης, επειδή η υγρασία που άφησε το σώμα σας στα σεντόνια κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν έχει την ευκαιρία να εξατμιστεί. Οι επιστήμονες συνιστούν να απομακρύνετε εντελώς την κουβέρτα από το στρώμα αφού ξυπνήσετε για να στεγνώσουν τα σεντόνια.

Δείτε επίσης 5 Συνήθειες που Είναι Πραγματικά Επιβλαβείς για την Υγεία

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

66 Ιδέες Βιομηχανικής Διακόσμησης Σπιτιού με Σωλήνες

66 Ιδέες Βιομηχανικής Διακόσμησης Σπιτιού με Σωλήνες

Η Δύναμη του Ρυζιού: Πώς να Αποκτήσετε Λαμπερό Δέρμα με ένα Γρήγορο Κόλπο Ομορφιάς από την Κορέα

Η Δύναμη του Ρυζιού: Πώς να Αποκτήσετε Λαμπερό Δέρμα με ένα Γρήγορο Κόλπο Ομορφιάς από την Κορέα