in , , ,

8 Λόγοι για τους Οποίους μια Δόση Φόβου Μπορεί να Είναι Καλή για Εμάς

οφέλη φόβου,περίεργα,χρήσιμα,υγεία,
8 Λόγοι για τους Οποίους μια Δόση Φόβου Μπορεί να Είναι Καλή για Εμάς

Για άτομα που έχουν φόβους ή φοβίες, οι ψυχολόγοι έχουν πλέον μια μοντέρνα θεραπεία επιπρόσθετα της ψυχοθεραπείας. Χρησιμοποιούν την εικονική πραγματικότητα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να τα καταπολεμήσουν. Όμως οι φόβοι μας δεν χρειάζονται πάντα θεραπεία, καθώς στην πραγματικότητα μπορεί να μας βοηθήσουν με πολλούς τρόπους. Γιατί Βλέπετε τον Εαυτό σας Διαφορετικά από τους Άλλους. Ο φόβος και ο τρόπος ζωής μας επηρεάζουν

Ο φόβος σας βοηθά να χάσετε βάρος.

8 Λόγοι για τους Οποίους μια Δόση Φόβου Μπορεί να Είναι Καλή για Εμάς

Το να βιώνετε λίγο φόβο καίει περισσότερες θερμίδες από ό,τι όταν δεν φοβάστε τίποτα. Καθώς ο σφυγμός μας ανεβαίνει, το σώμα μας βιώνει μια ροή αδρεναλίνης. Ο μεταβολισμός μας επιταχύνεται και η ζάχαρη και το λίπος καίγονται στη διαδικασία. Σε μια μελέτη, οι φυσιολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι όταν οι άνθρωποι παρακολουθούσαν ταινίες τρόμου, όπως το The Shining ή ο The Exorcist, έκαιγαν έως και 113 θερμίδες, που είναι το ίδιο ποσό που θα έκαιγαν σε μια μισή ώρα περπάτημα.

Ο φόβος ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Σε έρευνα που διεξήχθη από το Coventry University στο ΗΒ, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μια ταινία τρόμου. Στη συνέχεια οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος από αυτά τα άτομα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένα αίσθημα φόβου προκάλεσε την ενεργοποίηση των λευκών αιμοσφαιρίων τους. Αυτοί είναι οι τύποι κυττάρων που σας βοηθούν να καταπολεμήσετε τις ασθένειες και να επιδιορθώσετε το σώμα σας. Όσο περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια έχετε, τόσο ισχυρότερο είναι το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ο φόβος σας δίνει μια αίσθηση ενδυνάμωσης και ισχυρό κίνητρο.

Όχι μόνο απελευθερώνεται αδρεναλίνη όταν νιώθετε φόβο, αλλά και άλλες χημικές ουσίες, όπως η σεροτονίνη. Βοηθά τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, επομένως ο φόβος είναι στην πραγματικότητα ενέργεια.

Για παράδειγμα, αν είστε δρομέας και κάνετε την ίδια διαδρομή κάθε μέρα, το συνηθίζετε γρήγορα , αλλά όταν βρείτε ένα νέο μέρος όπου θα φοβηθείτε λίγο και θα χρειαστεί να συγκεντρωθείτε και ο εγκέφαλός σας θα ξεκινήσει λειτουργώντας στο μέγιστο.

Ο φόβος σας δένει με άλλους ανθρώπους.

Όταν νιώθετε φόβο, απελευθερώνεται ωκυτοκίνη, η οποία είναι μια ορμόνη που σας βοηθά να οικοδομήσετε σχέσεις με τους γύρω σας. Όλοι έχουμε το ένστικτο επιβίωσης και αυτό μας οδηγεί να ενωθούμε με άλλους ανθρώπους για να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο. Ένα τέλειο παράδειγμα αυτό είναι όταν οι άνθρωποι στριμώχνονται στον καναπέ ενώ παρακολουθούν μια τρομακτική ταινία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι Είναι το Βραδινό Άγχος και πώς να το Διαχειριστείτε για καλύτερη ζωή

Σας ξυπνά και σας δίνει συγκέντρωση.

Η σκέψη για το μέλλον ή για κάτι άγνωστο μπορεί να είναι αρκετά για να σας τρομάξει. Εάν αισθάνεστε λίγη ανησυχία ή ανησυχία για αυτό, μαζί με την αδρεναλίνη , που μας κρατά αγχωμένους, μια άλλη ορμόνη γνωστή ως νορεπινεφρίνη απελευθερώνεται, κρατώντας σας συγκεντρωμένους αντί να πανικοβάλλεστε. Επιτρέπει πιο ξεκάθαρη σκέψη κάτω από στρες, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται σε πολλά αντικαταθλιπτικά.

Ζούμε σε έναν κόσμο με συνεχείς περισπασμούς, όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης ή η περιήγηση στον ιστό, και ένας λίγος φόβος μας βοηθά να είμαστε εντελώς ξύπνιοι και συγκεντρωμένοι.

Ο φόβος βοηθά να ξεφύγουμε γρήγορα από το πρόβλημα.

Όταν διασχίζουμε έναν δρόμο με κακό φωτισμό το βράδυ ή ακούμε βήματα ακριβώς από πίσω μας, δεν ξοδεύουμε πολύ χρόνο σκεφτόμενοι τις μελλοντικές μας ενέργειες: Αρχίζουμε να περπατάμε πιο γρήγορα και θα προσπαθούμε να φτάσουμε στον ασφαλή προορισμό μας νωρίτερα. Ο φόβος αναγκάζει τον εγκέφαλο να αντιδράσει αμέσως και να βρει μια λύση αντί να αφιερώσει χρόνο σε μια λεπτομερή ανάλυση μιας κατάστασης.

Ο φόβος βοηθά να κάνουμε μια θετική αλλαγή.

Όταν επισκεπτόμαστε τον γιατρό και σχολιάζει την ανάλυση του αίματός μας, λέγοντας ότι έχουμε υψηλά επίπεδα σακχάρου και κινδυνεύουμε να πάθουμε διαβήτη, αρχίζουμε να νιώθουμε φόβο. Αυτό συμβαίνει επειδή ίσως έχουμε ήδη συνειδητοποιήσει τη σοβαρή βλάβη που μπορεί να προκαλέσει ο διαβήτης. Έτσι, εξαιτίας αυτού, αρχίζουμε να ακολουθούμε τις εντολές του γιατρού καταναλώνοντας λιγότερη ζάχαρη και ακολουθώντας αυστηρά μια δίαιτα, βγαίνοντας από αυτήν την επικίνδυνη ζώνη. Χωρίς φόβο, αυτή η θετική αλλαγή μπορεί να είχε πάρει πολύ χρόνο.

Ο φόβος μας βοηθά να τα καταφέρουμε.

Υπάρχει μια ψυχολογική κατάσταση που είναι γνωστή ως σύνδρομο Cronos, η οποία είναι όταν οι άνθρωποι φοβούνται ότι θα αντικατασταθούν από κάποιον άλλον σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής τους, είτε σχετίζεται με την εργασία, μια σχέση ή οικογένεια. Οι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι σε μέτριες δόσεις, αυτός ο φόβος μπορεί να μας βοηθήσει να ευημερήσουμε στη ζωή μας και χωρίς αυτόν τον φόβο, πολλοί από εμάς θα νιώθαμε μια παρακμή στην ιδιωτική ή την επαγγελματική ζωή μας. Όταν είμαστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα μας αντικαταστήσει, χαλαρώνουμε με πράγματα που έχουμε και αρχίζουμε να τεμπελιάζουμε στις σχέσεις μας και στη δουλειά.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Τι σε τρομάζει πιο πολύ; Το ψυχολογικό τεστ με τις Πόρτες που θα μάθεις πολλά για σένα και το «σκοτεινό» υποσυνείδητό σου

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

13 Κόλπα για το Αυτοκινήτο που Μπορούν να Κάνουν την Οδήγηση πιο Άνετη

13 Κόλπα για το Αυτοκινήτο που Μπορούν να Κάνουν την Οδήγηση πιο Άνετη

Πώς να Βρείτε τον Τύπο Χρώματος του Δέρματός σας και να το Χρησιμοποιήσετε στην Καθημερινότητά σας

Πώς να Βρείτε τον Τύπο Χρώματος του Δέρματός σας και να το Χρησιμοποιήσετε στην Καθημερινότητά σας