in , , , ,

Πώς να Βρείτε τον Τύπο Χρώματος του Δέρματός σας και να το Χρησιμοποιήσετε στην Καθημερινότητά σας

Πώς να Βρείτε τον Τύπο Χρώματος του Δέρματός σας και να το Χρησιμοποιήσετε στην Καθημερινότητά σας
Πώς να Βρείτε τον Τύπο Χρώματος του Δέρματός σας και να το Χρησιμοποιήσετε στην Καθημερινότητά σας

Πώς μπορείτε να βρείτε τον τύπο χρώματος του δέρματος σας ώστε να φαίνεστε πάντα κομψές και μοντέρνες; Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να επιλέξετε ποια ρούχα και αξεσουάρ σας ταιριάζουν περισσότερο για να έχετε πάντα την καλύτερη εμφάνιση. Λαμπερό Δέρμα στο Σπίτι: 1 Εβδομάδα με Φυσικές Θεραπείες Ομορφιάς με Πατάτα

Τι είναι η ανάλυση χρώματος

brightside

Η ανάλυση εποχιακών χρωμάτων χρησιμοποιείται συχνά στη βιομηχανία της μόδας για να αντιστοιχίσει τα χρώματα των ρούχων και του μακιγιάζ με τον τόνο δέρματος, το χρώμα των ματιών και το χρώμα των μαλλιών ενός μοντέλου.

Τα λάθος χρώματα μπορούν να τραβήξουν την προσοχή σε ελαττώματα όπως ρυτίδες ή ανομοιόμορφο τόνο δέρματος, ενώ η σωστή χρωματική παλέτα θα ενισχύσει τη φυσική ομορφιά ενός ατόμου.

Γιατί πρέπει να γνωρίζετε τον τύπο χρώματός σας

brightside

Ίσως, έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένα χρώματα δημιουργούν ωραίους συνδυασμούς ενώ άλλα δεν φαίνονται καλά μαζί. Και ο ίδιος κανόνας ισχύει για τα ρούχα, τα αξεσουάρ και το μακιγιάζ που φοράμε. Η επιτυχημένη πρακτική εφαρμογή της ανάλυσης χρωμάτων μας βοηθά να συντονίζουμε τα ρούχα και τα αξεσουάρ μας με μεγαλύτερη ευκολία. Και αν γνωρίζετε τη χρωματική σας παλέτα, μπορείτε να αποφύγετε να αγοράσετε ρούχα που δεν σας ταιριάζουν.

Εάν ορίσετε σωστά τον τύπο χρώματός σας, αυτό θα σας βοηθήσει να τονίσετε τη φυσική ομορφιά σας και να φαίνεστε κομψή χωρίς να ξοδεύετε πολλά χρήματα. Το γεγονός είναι ότι ορισμένα χρώματα φαίνονται καλά με “ψυχρούς” τόνους δέρματος, ενώ άλλα χρώματα ταιριάζουν καλύτερα στους “θερμούς” τόνους δέρματος.

Ποιοι τύποι χρωμάτων υπάρχουν και πώς εμφανίστηκαν

brightside

Η εποχική ανάλυση χρώματος δεν είναι μια νέα έννοια. Στην πραγματικότητα, η σύγχρονη κατανόηση των αρμονικών χρωμάτων προέρχεται από την κατανόηση των εποχών από τους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους του 19ου αιώνα. Για να να απεικονίσουν κάθε εποχή με ακρίβεια, έπρεπε να καταλάβουν τα χρώματα που αντανακλούν κάθε μία, που σημαίνει:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • άνοιξη
  • καλοκαίρι
  • φθινόπωρο
  • χειμώνας

Καθώς η φύση κινείται μέσα στις εποχές, αλλάζει το σύνολο των χρωμάτων της. Η άνοιξη, για παράδειγμα, έχει φρέσκες αποχρώσεις, ενώ ο χειμώνας έχει θαμπές και παγωμένες αποχρώσεις. Αυτή η αλλαγή στα χρώματα συμβαίνει εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο το φως αντανακλάται στον φυσικό κόσμο.

Κάθε φορά που ο ήλιος αλλάζει θέση, ζωγραφίζει τον κόσμο με διαφορετικά χρώματα. Είμαστε μέρος της φύσης, γι’ αυτό μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτά τα σετ χρωμάτων και στον εαυτό μας, για να ορίσουμε τον τύπο χρώματός μας.

Πώς να προσδιορίσετε τον τύπο χρώματός σας

brightside

Το 1980, η ψυχολόγος Carole Jackson έγραψε το βιβλίο Color Me Beautiful που έγινε φαινόμενο της ποπ κουλτούρας εκείνη την εποχή. Η Τζάκσον απλοποίησε τη μέθοδο που δημιούργησε η Suzanne Caygill, έτσι ώστε κάθε γυναίκα να μπορεί εύκολα να ξεχωρίσει τον δικό της τύπο χρώματος και να επιλέξει τα κατάλληλα ρούχα, αξεσουάρ και μακιγιάζ.

Χάρη στο βιβλίο της Τζάκσον, μπορείτε να καταλάβετε τον τύπο του χρώματός σας απαντώντας σε αυτές τις 2 απλές ερωτήσεις.

Είστε θερμός ή ψυχρός τύπος;

Υπάρχουν 2 τρόποι για να ορίσετε τον τύπο του χρώματός σας.

  • Δοκιμή φλέβας. Κοιτάξτε τις φλέβες στον εσωτερικό καρπό σας. Αν φαίνονται πρασινωπές, ο τύπος σας είναι θερμός, αν φαίνονται περισσότερο μπλε, ο τύπος σας είναι ψυχρός. Η δοκιμή θα πρέπει να γίνεται σε φυσικό φως. Εάν το δέρμα σας είναι μαυρισμένο, αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει.
  • Δοκιμή χρυσού/ασημιού. Πάρτε 2 κομμάτια ύφασμα ή χαρτί σε χρυσό και ασημί χρώμα. Τοποθετήστε το ένα από τα χέρια σας στο ασημί κομμάτι και το άλλο στο χρυσό κομμάτι. Εάν το χρώμα είναι κατάλληλο για τον τόνο του δέρματός σας, το δέρμα σας θα φαίνεται ομοιόμορφο. Και αν δεν είναι, το δέρμα σας θα φαίνεται ανομοιόμορφο και κηλιδωμένο. Εάν η δοκιμή δείξει ότι το καλύτερο χρώμα για εσάς είναι το χρυσό, τότε ο τύπος χρώματός σας είναι θερμός και αν είναι ασημί, τότε ο τύπος σας είναι ψυχρός.

Βασικά, μπορείτε να σταματήσετε σε αυτό το στάδιο, επειδή τα αποτελέσματά σας θα είναι τα εξής: το θερμό αντιστοιχεί στους τύπους χρωμάτων “άνοιξη” ή “φθινόπωρο” και το ψυχρό αντιστοιχεί στους τύπους “καλοκαίρι” και “χειμώνας”.

Ωστόσο, για να κάνουμε τη δοκιμή πιο ακριβή, ας περάσουμε σε μια δεύτερη ερώτηση και ας προσπαθήσουμε να μάθουμε τον τύπο χρώματός σας, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τον τόνο του δέρματός σας, αλλά και άλλα χαρακτηριστικά της εμφάνισής σας.

brightside

Είστε ανοιχτός ή σκούρος τύπος

Εδώ, πρέπει να ορίσετε το χρώμα των ματιών και το χρώμα των μαλλιών σας και να κατανοήσετε ποιες αποχρώσεις επικρατούν σε αυτά.

  • Ανοιχτές αποχρώσεις. Αν τα μαλλιά σας είναι ανοιχτά ή καστανά, αλλά υπάρχει ένας ψυχρός, σταχτί τόνος, ενώ τα μάτια σας είναι γκρίζα, γκριζωπό μπλε, γκριζοπράσινα ή καστανά, τότε ο τύπος του χρώματός σας είναι «καλοκαιρινός». Εάν τα μαλλιά σας είναι ανοιχτό καστανό ή ξανθό (από ξανθό φράουλα έως χρυσόξανθο) και τα μάτια σας κυμαίνονται από ανοιχτό έως μπλε, τότε ο τύπος χρώματός σας είναι «ανοιξιάτικος».
  • Σκούρες αποχρώσεις. Εάν το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας είναι μαύρο ή σκούρο καφέ με ελαφριά τέφρα και τα μάτια σας είναι σκούρα φουντουκιά, πράσινα ή μπλε, ο τύπος χρώματός σας είναι «χειμωνιάτικος». Και αν τα μαλλιά σας είναι κόκκινα (από ανοιχτό χάλκινο έως κάστανο) και τα μάτια σας φωτεινά και εκφραστικά, από ανοιχτό μπλε έως σκούρο καστανοπράσινο, ο τύπος χρώματός σας είναι «φθινοπωρινός».

Λάβετε υπόψη ότι ένας τύπος χρώματος είναι ένας συνδυασμός κάποιων χαρακτηριστικών της εμφάνισής σας, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος των ματιών, του χρώματος των μαλλιών και του τόνου του δέρματός σας. Εάν, για παράδειγμα, αποφασίσετε να βάψετε τα μαλλιά σας από ξανθά καραμέλα έως καστανό, τότε μερικά από τα αξεσουάρ και τα ρούχα σας δεν θα ταιριάζουν πλέον με τη νέα σας εμφάνιση. Ο λόγος είναι απλός, συνεχίζετε να είστε ξανθιά.

Δείτε ακόμη Οδηγός για την Επιλογή του Καλύτερου Χρώματος Μαλλιών Ανάλογα με το Δέρμα

Προτάσεις για τον ανοιξιάτικο τύπο χρώματος

JB LACROIX / AFP / East News, LCLA / Broadimage / Broad Image / East News, Kristin Callahan / Everett Collection / East News, Dennis Van Tine / starmaxinc.com / East News

Η άνοιξη είναι η εποχή της ανανέωσης όπου η φύση αποκτά φρέσκα ζωντανά χρώματα. Τα χαρακτηριστικά του τύπου χρώματος της άνοιξης είναι ζεστά, φωτεινά και ανοιχτά.

Ο ανοιξιάτικος τύπος χρώματος χαρακτηρίζεται από ένα θερμό τόνο δέρματος, με ορατή ερυθρότητα στο δέρμα. Το χρώμα των μαλλιών ποικίλλει από ξανθό της φράουλας έως χρυσοκάστανο και κόκκινο. Το χρώμα των ματιών μπορεί να είναι ζεστό μπλε, γκρι, μπλε του νερού, ζεστό πράσινο και έντονο χρυσοκαφέ.

Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει ζεστές και φρέσκες αποχρώσεις: ροδακινί, ζεστό ροζ, σομόν, βερικοκί, πορτοκαλί, τζίντζερ, χρυσό, κρεμ και κόκκινο. Οι αποχρώσεις του πράσινου, όπως το φρέσκο φύλλωμα, το μήλο, το γαλαζοπράσινο και το χρυσαφένιο τιρκουάζ, θα φαίνονται επίσης υπέροχες σε “ανοιξιάτικους” ανθρώπους.

Θα πρέπει να αποφεύγουν τα θαμπά και δυσδιάκριτα χρώματα, καθώς και το εκθαμβωτικό λευκό, το ψυχρό ροζ, το ασημί-γκρι και το ανθρακί.

Προτάσεις για τον καλοκαιρινό τύπο χρώματος

Invision / Invision / East News, Evan Agostini / Invision / East News, Invision / Invision / East News, ANGELA WEISS / AFP / East News

Αυτή είναι η εποχή με μεγάλες ηλιόλουστες μέρες και ευχάριστο αεράκι. Το έντονο ηλιακό φως χρωματίζει τον κόσμο σε απαλά χρώματα. Τα χαρακτηριστικά του καλοκαιρινού χρωματικού τύπου είναι ανοιχτόχρωμα και αμυδρά.

Οι άνθρωποι του «καλοκαιριού» έχουν τόνους δέρματος από πορσελάνινο έως σκούρο. Το χρώμα των μαλλιών τους ποικίλλει από αχνό παγωμένο ξανθό έως σκούρο ξανθό σταχτί. Το ανοιχτό έως μέτριο σταχτί ή το ουδέτερο καστανό είναι επίσης ένα κοινό χρώμα μαλλιών.

Το ανοιχτό κίτρινο-ξανθό εμφανίζεται επίσης στην καλοκαιρινή γκάμα και μπορεί να συγχέεται με το χρυσαφένιο ξανθό του τύπου ανοιξιάτικου χρώματος. Η “καλοκαιρινή” υφή των μαλλιών είναι συχνά λεπτή, κυματιστή ή σγουρή. Τα μάτια έχουν συνήθως ένα ανοιχτό χρώμα: μπλε, πράσινο ή γκρι σε χαμηλή αντίθεση.

Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει ψυχρές, smoky, παστέλ, θαμπούς τόνους, απαλό μπλε, γκρι-λευκό, ασημί, μαργαριταρένιες και μπεζ-γκρι αποχρώσεις και τα χρώματα του τζιν, από το ξεθωριασμένο μπλε έως το πλούσιο λουλακί. Επίσης, μια ψυχρή ροζ παλέτα από ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις σε σκούρο ροζ με μωβ απόχρωση θα φανεί επίσης υπέροχη στους «καλοκαιρινούς» ανθρώπους.

Θα πρέπει να αποφεύγουν τα θερμά έντονα χρώματα, όπως το πορτοκαλί, η ώχρα, το κόκκινο-καρότο, και το χρώμα του κρόκου του αυγού. Τα ασπρόμαυρα χρώματα δεν είναι επίσης η καλύτερη επιλογή για αυτούς.

Προτάσεις για το φθινοπωρινό τύπο χρώματος

ROBYN BECK / AFP / East News, Invision / Invision / East News, Piovanotto Marco / ABACA / Abaca / East News, VALERIE MACON / AFP / East News

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της συγκομιδής και οι μέρες που λιγοστεύουν. Η χρωματική παλέτα αυτή τη σεζόν είναι γεμάτη από ομιχλώδη αλλά πλούσια χρώματα. Τα χαρακτηριστικά του τύπου χρώματος του φθινοπώρου είναι ζεστά, αμυδρά και σκούρα.

Οι άνθρωποι του «φθινοπώρου» έχουν ζεστούς τόνους δέρματος, συχνά με φακίδες. Το χρώμα των μαλλιών τους είναι ζεστό και κυμαίνεται από χρυσό ξανθό έως μεσαίο χρυσοκάστανο και καστανί. Τα σκούρα καστανά μαλλιά είναι λιγότερο συνηθισμένα.

Τα τυπικά χρώματα ματιών είναι ανοιχτό θερμό φουντουκί και θερμό καφέ: από πορτοκαλί έως βαθύ κόκκινο-καφέ. Σπάνια, υπάρχουν «φθινοπωρινοί» άνθρωποι που έχουν βαθύ μπλε ή μπλε-γκρι μάτια.

Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει τα φυσικά χρώματα του φθινοπώρου: χρυσαφί-μπλε, γαλάζιο, σμαραγδί, το χρώμα του παλιού χρυσού, καφέ-κόκκινο, ώχρα, μουσταρδί, χακί, σαμπάνιας, κιτρινωπό-μπεζ, ελαφάκι, χαλκό και μπρονζέ. Το σκούρο μωβ, η κόκκινη παπαρούνα και το πορτοκαλί θα φαίνονται επίσης όμορφα στους “φθινοπωρινούς” ανθρώπους.

Θα πρέπει να αποφεύγουν τις λευκές, τις μαύρες, τις κρύες παστέλ αποχρώσεις και τα ζωηρά χρώματα.

Συστάσεις για τον χειμερινό χρωματικό τύπο

Joe Sutter, PacificCoastNews / East News, ABACA / Abaca / East News, Gil-Gonzalez Alain / ABACA / Abaca / East News, Invision / Invision / East News

Αυτή είναι η εποχή των αντιθέσεων όταν οι μεγάλες νύχτες σκεπάζουν τη φύση με το σκοτάδι ενώ η γη καλύπτεται με λευκό χιόνι. Τα χαρακτηριστικά του του τύπου χειμερινού χρώματος είναι ψυχρά, πλούσια και σκούρα.

Οι άνθρωποι του «χειμώνα» έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα σε συνδυασμό με σκούρα μαλλιά και μάτια. Ο τόνος του δέρματός τους ποικίλλει από πολύ απαλό έως μεσαίο βαθύ.

Το χρώμα των μαλλιών τους είναι συνήθως σταχτί ή ψυχρό καφέ, που κυμαίνεται από σκούρο έως πολύ σκούρο. Τα μαύρα μαλλιά με μια ορατή μπλε απόχρωση είναι επίσης τυπικά για τον τύπο χρώματος του χειμώνα. Τα χρώματα των ματιών, κατά κανόνα, είναι σκούρο μπλε, σκούρο γκρι, σκούρο πράσινο, σκούρο καφέ, ακόμη και μαύρο.

Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει το λευκό του χιονιού, το φωτεινό-μαύρο, το ψυχρό γαλάζιο, το μπλε ναυτικό, το μωβ και το ασημί. Μερικά χρώματα του καφέ, της πικρής σοκολάτας, του ζεστού ροζ, του φούξια και του ατσάλινου γκρι ταιριάζουν πολύ σε αυτόν τον τύπο χρώματος. Οι άνθρωποι του «χειμώνα» φαίνονται τέλειοι στις αποχρώσεις του σκούρου κερασιού, του θερμού βατόμουρου και του μπορντό (ακόμα κι αν το δέρμα τους είναι μαυρισμένο.)

Θα πρέπει να αποφεύγουν τις πορτοκαλί, το ξεθωριασμένο κίτρινο, το κόκκινο-καφέ, το τούβλο και τις γήινες και σιωπηλές αποχρώσεις.

Δείτε επίσης 6 Φυσικά Κόλπα Ομορφιάς που Πιθανότατα θα Θέλετε να Εφαρμόσετε Αμέσως

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

οφέλη φόβου,περίεργα,χρήσιμα,υγεία,

8 Λόγοι για τους Οποίους μια Δόση Φόβου Μπορεί να Είναι Καλή για Εμάς

επιπτώσεις έρωτα στο σώμα,έρωτας και υγεία,περίεργα,χρήσιμα,

Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας Όταν Ερωτεύεστε