Δεν μοιάζουν όλοι με τη φωτογραφία τους στην πραγματική ζωή. Αυτό συχνά δεν έχει να κάνει με το photoshop αλλά από άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό σας διαφορετικά από τους άλλους. Γιατί Κλείνουμε τα Μάτια μας Όταν Φιλιόμαστε
Οι καθρέφτες δεν θα δώσουν την αληθινή σας αντανάκλαση.
Όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη, ποιον βλέπετε; Όχι το άτομο που βλέπουν οι άλλοι, καθώς η αντανάκλασή μας στον καθρέφτη αντιστρέφεται από τον εγκέφαλό μας. Σηκώστε το αριστερό σας χέρι και το άτομο στον καθρέφτη σηκώνει το δεξί του χέρι. Από τον τρόπο που μοιράζουμε τα μαλλιά μας μέχρι τον τρόπο που χαμογελάμε, τα πρόσωπά μας δεν είναι συμμετρικά. Η εικόνα που βλέπουμε κοιτώντας μας από τον καθρέφτη δεν είναι το πρόσωπο που δείχνουμε στον κόσμο — το αριστερά και δεξιά αντιστρέφονται.
Τα φίλτρα και οι γωνίες φωτογραφιών μπορούν να δείξουν την εμφάνισή σας διαφορετικά.
Οι έμπειροι φωτογράφοι λένε ότι η κάμερα συχνά παραμορφώνει την εμφάνισή μας και μπορεί να την αλλάξει είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο (όπως όταν κάνουμε selfie). Παραδόξως, ο εγκέφαλός μας λειτουργεί όπως το Photoshop. Τα μάτια μας (με τη βοήθεια του εγκεφάλου μας) προσαρμόζονται αυτόματα στο σκοτάδι και τη φωτεινότητα.
Οι κάμερές μας δεν είναι τόσο καταπληκτικές, επειδή μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να εστιάζουν στα highlights ή στις σκιές, αλλά ποτέ και στα δύο ταυτόχρονα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια κάμερα δεν θα μπορέσει ποτέ να «βλέπει» την πραγματική σας εμφάνιση και να την αντικατοπτρίζει με τον τρόπο που κάνουν τα μάτια των άλλων ανθρώπων.
Τα μάτια μας «κόβουν» τις περιττές λεπτομέρειες κοιτάζοντας ένα άτομο στην πραγματική ζωή, και αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι γύρω μας μας βλέπουν με πιο λεπτομερή τρόπο, ενώ η εικόνα μας σε μια φωτογραφία αλλάζει από τις λεπτομέρειες που βρίσκονται στη φωτογραφία. Και λόγω αυτών των λεπτομερειών, οι φωτογραφίες μας μπορεί να φαίνονται μη κολακευτικές ακόμα κι αν είμαστε όμορφοι στην πραγματική ζωή.
Εξαρτάται από το πώς βλέπουν τον εαυτό τους και οι άλλοι.
Μια πρόσφατη μελέτη ανακάλυψε ότι οι μη ελκυστικοί άνθρωποι υπερεκτίμησαν την ελκυστικότητά τους σε σύγκριση με αγνώστους. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι οι ελκυστικοί άνθρωποι συνήθως αγνοούν τη σωματική τους γοητεία και την υποτιμούν.
Ένα άλλο γεγονός είναι ότι τα ελκυστικά άτομα συγκρίνονται με άλλα ελκυστικά άτομα και τα μη ελκυστικά άτομα παίρνουν την αυτοεκτίμησή τους από μη ελκυστικά άτομα. Έτσι, η εικόνα για τον εαυτό μας μπορεί να επηρεαστεί από τους ανθρώπους γύρω μας, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο συγκρίνουμε την εμφάνισή μας με αυτούς.
Δείτε ακόμη Γιατί τα Νύχια των Χεριών Μεγαλώνουν πιο Γρήγορα από των Ποδιών
Συγκρίνετε τον εαυτό σας άδικα.
Παρόλο που η σύγκριση μπορεί να είναι μια φυσική ώθηση, σε μερικές περιπτώσεις προκαλεί αυτοπεποίθηση και κίνητρο, σε άλλες δεν μας βοηθάει. Το να συγκρίνετε τον εαυτό σας σημαίνει ότι παλεύετε με ανασφάλειες που μπορούν να σας δώσουν μια διαφορετική εικόνα για την εμφάνιση ή τη ζωή σας.
Ο φόβος μπορεί να θολώσει την αντίληψή σας.
Ο φόβος μπορεί να εντείνει την αντίληψη. Το άγχος μπορεί να στοχεύσει τις ανασφάλειές σας και να τις αυξήσει και θα φαίνεται σαν να ψάχνετε για απειλές. Για παράδειγμα, αν φοβάστε ότι αρχίζετε να εμφανίζετε ρυτίδες ακόμα και αν είστε νέες, πιθανότατα θα τις παρατηρήσετε όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη.
Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας.
Οι εναλλαγές της διάθεσης, η έλλειψη ύπνου, η ορμονική ανισορροπία, η κακή διατροφή και άλλες ψυχικές και σωματικές αλλαγές ή καταστάσεις μπορεί να επηρεάσουν την αντίληψη του εαυτού σας. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη χαμηλή ενέργεια. Όταν αισθάνεστε κουρασμένοι, πιθανότατα δεν χαμογελάτε και αυτό σημαίνει ότι σας λείπει το πάθος. Έτσι, επειδή οι άνθρωποι είναι σαν καθρέφτες και αντανακλούν αυτό που προβάλλετε, δεν θα αναγνωριστείτε όπως βλέπετε τον εαυτό σας.
Δείτε επίσης Σε Ποια Ηλικία θα Έχετε Μεγαλύτερη Αυτοπεποίθηση στη Ζωή σας και Γιατί