in , , ,

Γιατί τα Νύχια των Χεριών Μεγαλώνουν πιο Γρήγορα από των Ποδιών

Γιατί τα Νύχια των Χεριών Μεγαλώνουν πιο Γρήγορα από των Ποδιών
Γιατί τα Νύχια των Χεριών Μεγαλώνουν πιο Γρήγορα από των Ποδιών

Τα νύχια μας προστατεύουν από ιούς και βακτήρια. Αλλά ένα ερώτημα παραμένει: γιατί τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα από τα νύχια των ποδιών; Στους επιστήμονες δεν αρέσουν τα μυστήρια και μελέτησαν αυτό το θέμα για να πάρουν κάποιες απαντήσεις. Τότε και Σήμερα: Γιατί Παλαιότερα οι Άνθρωποι Φαίνονταν Μεγαλύτεροι από ό,τι Ήταν στην Πραγματικότητα

Τα νύχια των ποδιών έχουν λιγότερη κυκλοφορία αίματος.

brightside

Τα κύτταρα στο σώμα χρειάζονται ορισμένα πράγματα για να αναπτυχθούν, όπως ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και κυκλοφορία αίματος. Έτσι, αυτοί οι παράγοντες μπορεί να είναι ο κύριος λόγος για αυτήν την αργή ανάπτυξη. Τα νύχια των χεριών και των ποδιών είναι μέρος του σώματός μας, αλλά τα αντιμετωπίζουμε διαφορετικά. Δεν φοράμε παπούτσια ή κάλτσες στα χέρια μας, ώστε να μπορούν να αναπνέουν περισσότερο από τα δάχτυλα των ποδιών και να έχουν περισσότερη κυκλοφορία αίματος.

brightside

Επιπλέον, υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας. Τα χέρια μας βρίσκονται πολύ πιο κοντά στην καρδιά μας. Εξαιτίας αυτού, λιγότερη ροή αίματος φτάνει στα πόδια μας. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνουν λιγότερο οξυγόνο για την παραγωγή νέων κυττάρων. Και ως αποτέλεσμα, τα νύχια των ποδιών μας μεγαλώνουν αργά. Θα μπορούσε να είναι μια εξήγηση του γιατί μεγαλώνουν πιο αργά το χειμώνα. Όσο πιο κρύο κάνει, τόσο πιο αργή ροή αίματος έχουμε.

Δείτε ακόμη Σε γαργαλάει ο λαιμός σου, Ξύσε το αυτί σου. 16 παράξενα πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζεις για το σώμα σου

Τα νύχια των ποδιών λαμβάνουν λιγότερα θρεπτικά συστατικά.

© shutterstock.com

Ένας ακόμη παράγοντας είναι τα θρεπτικά συστατικά. Μερικοί από εμάς μπορεί να παρατηρήσουν ότι όταν αρχίζουμε να καταναλώνουμε περισσότερα υγιεινά θρεπτικά συστατικά, τα νύχια των χεριών και τα μαλλιά αρχίζουν να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Βασικά, το ίδιο ισχύει και για τα νύχια των ποδιών. Μόλις η κυκλοφορία στα πόδια είναι μικρότερη, τα νύχια των ποδιών λαμβάνουν λιγότερα θρεπτικά συστατικά.

brightside

Κανονικά, λόγω αυτών των παραγόντων, τα νύχια σας μεγαλώνουν, κατά μέσο όρο 3,47 mm το μήνα ή περίπου το ένα δέκατο του χιλιοστού την ημέρα. Και η μέση ανάπτυξη των νυχιών των ποδιών είναι 1,62 mm το μήνα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τα νύχια των ποδιών είναι λιγότερο τραυματισμένα.

© depositphotos.com

Μια ακόμη εξήγηση είναι οι τραυματισμού. Αυτή είναι μια πρόσφατη θεωρία και συμπληρώνει όλες τις άλλες. Προσπαθήστε να θυμάστε πόσο συχνά έχετε τραυματίσει τα δάχτυλα και τα νύχια σας. Μπορεί να τα χτυπήσετε ή να τα πληγώσατε κατά τη διάρκεια ενός μανικιούρ. Στη συνέχεια, η διαδικασία επούλωσης ξεκινά με έναν συγκεντρωμένο ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων.

Μπορεί να παθαίνουμε μικροπράματα στα νύχια των χεριών μας πιο συχνά παρά στα νύχια των ποδιών μας. Και η διαδικασία επούλωσης επηρεάζει επίσης την ταχύτερη ανάπτυξη.

Δείτε επίσης 8 Διαφορές Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών που Λίγοι Γνωρίζουν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

12 Κορυφαίες Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα Πράσινα Νύχια

12 Κορυφαίες Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα Πράσινα Νύχια

εσωτερικά παράθυρα,πλεονεκτήματα εσωτερικών παραθύρων,μειονεκτήματα εσωτερικών παραθύρων,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση,

37 Ιδέες για Εσωτερικά Παράθυρα – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα