in , , , ,

Αιθέρια Έλαια: 20 Χρήσεις που Λίγοι Γνωρίζουν

χρήσεις αιθέριων ελαίων,συμβουλές για αιθέρια έλαια,καθαρισμός,χρήσιμα,
χρήσεις αιθέριων ελαίων,συμβουλές για αιθέρια έλαια,καθαρισμός,χρήσιμα,

Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά αιθέρια έλαια διαθέσιμα που η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Καθώς κάθε έλαιο έχει πολύ ισχυρές και μοναδικές ιδιότητες, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ποια να χρησιμοποιήσετε για διάφορες περιστάσεις για να φροντίσετε την υγεία, την ευημερία και το σπίτι σας. Πώς να Φτιάξετε Αιθέρια Έλαια από Λουλούδια

Επούλωση μωλώπων

© depositphotos

Το έλαιο άρνικας είναι γνωστό για την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και μπορεί πραγματικά να βοηθήσει με μώλωπες, πρήξιμο και φλεγμονές. Μπορείτε να το τρίψετε απευθείας στο σημείο του μώλωπα ή το πρήξιμο ή να το αραιώσετε σε ένα μπάνιο και να μουλιάσετε σε αυτό. Αλλά να έχετε κατά νου ότι η άρνικα είναι δηλητηριώδης και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε τακτική βάση – σίγουρα δεν είναι κατάλληλη για από του στόματος χρήση.

Ανακούφιση από τον πονοκέφαλο

brightside

Για να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο, αναμείξτε μερικές σταγόνες μέντας, ευκάλυπτου και ελαίου λεβάντας ανά έξι σταγόνες ελαίου φορέα. Κάντε ελαφρύ μασάζ πίσω από τα αυτιά, στο πίσω μέρος του λαιμού, σε όλο το μέτωπο και κάτω από τη μύτη.

Απωθητικό κουνουπιών

© depositphotos

Χρησιμοποιήστε έλαια κέδρου, σιτρονέλλας ή γαρύφαλλου για να κρατήσετε μακριά τα ενοχλητικά κουνούπια. Χρησιμοποιήστε αυτά τα έλαια σε ένα διαχύτη ή ανακατέψτε μερικές σταγόνες με λάδι καρύδας, αφήστε το να σκληρύνει και στη συνέχεια απλώστε το απλά στο δέρμα.

Καθαρίστε το σπίτι σας

brightside

Αντικαταστήστε τις χημικές ουσίες με αιθέρια έλαια ευκαλύπτου ή τεϊόδεντρου. Αυτά τα έλαια είναι γνωστό ότι έχουν εξαιρετικές απολυμαντικές ιδιότητες. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι ότι τα έλαια δεν είναι υδατοδιαλυτά, οπότε αν ρίξετε απλώς λίγο έλαιο στο μπουκάλι ψεκασμού με νερό, απλά θα επιπλέει μέχρι την κορυφή. Ο τρόπος για να φτιάξετε αποτελεσματικά το διάλυμα καθαρισμού είναι να διαλύσετε πρώτα το έλαιο σε οινόπνευμα και μετά να το προσθέσετε στο μείγμα ξιδιού και νερού.

Φροντίδα δέρματος

© depositphotos

Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την περιποίηση του δέρματος. Τα καλύτερα έλαια για το δέρμα είναι λεβάντα, jojoba, γεράνι και τριανταφυλλιά. Για τακτική φροντίδα του δέρματος, προσθέστε μερικές σταγόνες σε ένα λάδι φορέα ή ζεστό μέλι, αφήστε το στο πρόσωπό σας για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Για καθημερινή χρήση, προσθέστε μερικές σταγόνες στην αγαπημένη σας κρέμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αποσμήστε τους κάδους απορριμμάτων

© depositphotos

Αυτοί οι κάδοι κάνουν πολλές βρώμικες δουλειές και δεν είναι περίεργο που μπορεί να εμφανίσουν μια δυσάρεστη οσμή. Ρίξτε μερικές σταγόνες γεράνι, γκρέιπφρουτ ή έλαιο λεμονιού στη μαγειρική σόδα, ανακατέψτε το καλά και ρίξτε το στον πάτο του κάδου.

Περιποίηση μαλλιών

© depositphotos

Ανακατέψτε μερικές σταγόνες έλαιο jojoba, τζίντζερ, τριαντάφυλλο, λεβάντα, δεντρολίβανο και θυμάρι με ένα έλαιο μεταφοράς, τοποθετήστε στα μαλλιά σας – συμπεριλαμβανομένων των ριζών – και αφήστε να δράσει για 30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Εάν το κάνετε δύο φορές το μήνα, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ εντυπωσιακά.

Ανακουφίστε την ένταση

© depositphotos

Μπορείτε να ανακουφίσετε την ένταση κάνοντας μασάζ με μερικές σταγόνες ελαίου λεβάντας κάτω από το αυτί ακριβώς πίσω από το σαγόνι, στους κροτάφους και στους δύσκαμπτους μύες του λαιμού.

Φρεσκάρετε το ψυγείο σας

© depositphotos

Χρησιμοποιήστε έλαια λάιμ, γκρέιπφρουτ, περγαμόντο ή λεμονόχορτο στο ψυγείο μετά τον καθαρισμό για μια ωραία και φρέσκια μυρωδιά.

Καθαρισμός μπάνιου

© depositphotos

Χρησιμοποιήστε έλαιο λεμονιού, γκρέιπφρουτ, λεβάντας, δεντρολίβανου ή γερανιού σε ένα διαχύτη για να φρεσκάρετε τον αέρα στο μπάνιο σας.

Δείτε ακόμη Τα 10 Καλύτερα Αιθέρια Έλαια για την Κηπουρική και τα Φυτά

Καθαρίστε δύσκολα σημεία

© depositphotos

Εάν έχετε δύσκολα σημεία που έχετε προσπαθήσει να καθαρίσετε πολλές φορές, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε λάδι λεμονιού. Λειτουργεί εξαιρετικά με λεκέδες από κερί, λάδι, τσίχλα ή κόλλα. Λάβετε όμως υπόψη ότι το λάδι λεμονιού είναι πολύ όξινο και μπορεί να βλάψει το πλαστικό και να ερεθίσει το δέρμα.

Φρεσκάρετε τα χαλιά σας

© depositphotos

Φρεσκάρετε το χαλί χρησιμοποιώντας έλαιο από γεράνι, λεβάντα, λεμόνι ή μέντα. Απλώς προσθέστε το σε μαγειρική σόδα, ρίξτε το στο χαλί, αφήστε το για 10-15 λεπτά και μετά σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα.

Μυρωδάτες πετσέτες μπάνιου

© depositphotos

Ρίξτε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας έλαιο σε ένα πανί και τοποθετήστε το στο στεγνωτήριο με καθαρές πετσέτες για να δημιουργήσετε μια ωραία, λεπτή μυρωδιά.

Χαλαρώστε

© depositphotos

Χρειάζεστε ένα ωραίο, ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο; Προσθέστε χαμομήλι, έλαιο λεβάντας ή γιασεμιού στο νερό του μπάνιου σας και απολαύστε.

Μείνετε σε εγρήγορση

© depositphotos

Εάν είστε πολύ κουρασμένοι αλλά πρέπει να είστε σε εγρήγορση, το έλαιο δεντρολίβανου είναι ο φίλος σας. Χρησιμοποιήστε το σε ένα διαχύτη ή ρίξτε μερικές σταγόνες σε ένα πανί. Ίσως είναι καλή ιδέα να κρατήσετε ένα μικρό μπουκάλι στο αυτοκίνητό σας εάν πρέπει να οδηγείτε πολύ, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όταν αισθάνεστε λίγο κουρασμένοι αλλά δεν μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα.

Πονεμένα πόδια

© depositphotos

Τα πόδια μας συχνά πονάνε και κουράζονται στο τέλος μιας κουραστικής μέρας. Ανακουφίστε τα προσθέτοντας μερικές σταγόνες έλαιο μέντας σε ένα ποδόλουτρο με άλατα Epsom.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

© East News

Το έλαιο ρίγανης είναι γνωστό για την ικανότητά του να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Απλώς τρίψτε το στο κάτω μέρος των ποδιών σας.

Αποτοξινώστε το σώμα σας

© depositphotos

Κάντε μια αποτοξίνωση του σώματος με μούλιασμα σε ένα ζεστό μπάνιο με άλατα Epsom με έλαια δεντρολίβανου και αρκεύθου.

Χαλαρώστε τους πιασμένους μύες

© depositphotos

Ανακατέψτε 30 mL χειμωνιάτικο λάδι και 1 mL έλαιο μέντας με μισό φλιτζάνι οινόπνευμα (το 70% είναι προτιμότερο, αλλά εξαρτάται από το τι έχετε διαθέσιμο), στη συνέχεια τρίψτε στην περιοχή του πιασμένου μυός. Μην το χρησιμοποιείτε αμέσως μετά την άσκηση όσο οι μύες είναι ζεστοί γιατί θα είναι επώδυνο.

Κλιματιστικό

© depositphotos

Φρεσκάρετε το κλιματιστικό σας πιάνοντας μια μπάλα βαμβάκι μπροστά από έναν αεραγωγό και προσθέτοντας μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας έλαιο.

Δείτε επίσης Αιθέρια Έλαια που Κάνουν Θαύματα στα Μαλλιά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Φτιάξετε Σπιτική Οδοντόκρεμα Λεύκανσης

Πώς να Φτιάξετε Σπιτική Οδοντόκρεμα Λεύκανσης

Εξαφάνισε ΣΗΜΕΡΑ τους Ανοιχτούς Πόρους του Δέρματος με αυτές τις τρεις σπιτικές Θεραπείες με Υλικά που έχεις στα Ντουλάπια σου