in , ,

Τα 10 Καλύτερα Αιθέρια Έλαια για την Κηπουρική και τα Φυτά

αιθέρια έλαια για την κηπουρική,για τον κήπο,συμβουλές για τον κήπο,χρήσιμα
Τα 10 Καλύτερα Αιθέρια Έλαια για την Κηπουρική

Τα αιθέρια έλαια δεν έχουν μόνο φαρμακευτικές και καλλωπιστικές ιδιότητες, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην κηπουρική. Αποτελούν ένα εξαιρετικό συστατικό για την παρασκευή σπρει που είναι αποτελεσματικά στην απώθηση παρασίτων και στη στην πρόληψη ασθενειών. Μπορεί ακόμη και να προσελκύσουν ωφέλιμους επικονιαστές στον κήπο σας. Οι 6 Καλύτερες Χρήσεις Κορν Φλάουρ στον Κήπο

Για να φτιάξετε το σπρέι αιθέριου ελαίου ρίξτε 4-6 σταγόνες σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Γεμίστε το 3/4 με νερό, ανακατέψτε και το διάλυμα είναι έτοιμο! Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να ψεκάσετε τα φυτά νωρίς το πρωί ή το βράδυ, καθώς η δροσερή ατμόσφαιρα βοηθά στη γρήγορη απορρόφηση.

Αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

Τα 10 Καλύτερα Αιθέρια Έλαια για την Κηπουρική

Το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον έλεγχο των παρασίτων στον κήπο. Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αφίδων, πεταλούδων λάχανου, σκαθαριών ψύλλων, μυρμηγκιών και πολλών άλλων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για λάχανα, μπρόκολα και κουνουπίδια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε μερικές σταγόνες στις γλάστρες για να κρατήσετε τα ζωύφια μακριά από το μάσημα του φυλλώματος.

Αιθέριο έλαιο μέντας

Είναι αποτελεσματικό στην απώθηση πολλών παρασίτων όπως μύγες, αφίδες, αράχνες, σκουλήκια, γυμνοσάλιαγκες και σκαθάρια. Βοηθά επίσης στην απώθηση ποντικών, σκίουρων και τυφλοπόντικων. Μουλιάστε ένα βαμβάκι με λίγες σταγόνες ελαίου μέντας και τοποθετήστε το σε σημεία με παράσιτα περιοχές ή κοντά σε τρύπες τυφλοπόντικα.

Αιθέριο έλαιο μελαλεύκης

Είναι τέλειο απωθητικό μυκήτων. Απλά φτιάξτε ένα σπρέι με 1 μέρος αιθέριο έλαιο και τέσσερα μέρη νερού και ψεκάστε τα φυτά και το χώμα.

Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Αυτό το αιθέριο έλαιο δεν είναι μόνο εξαιρετικό στην απώθηση παρασίτων αλλά και ελκυστικό σε επικονιαστές όπως οι μέλισσες και οι πεταλούδες. Απλώς ρίξτε μερικές σταγόνες σε ένα βαμβάκι και τοποθετήστε το κοντά στις γλάστρες. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα σπρέι με νερό και να ψεκάσετε τον κήπο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού

Το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού καθιστά τον κήπο σας έναν ενδιαφέρον προορισμό για τους επικονιαστές. Απλώς αναμίξτε το με αιθέριο έλαιο λεβάντας ή δεντρολίβανου. Ρίξτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ή μουλιάστε μερικές σταγόνες σε ένα βαμβάκι και τοποθετήστε το ή ψεκάστε το σε γλάστρες για να προσελκύσετε τους επικονιαστές.

Δείτε ακόμη Γιατί να χρησιμοποιήσεις το Γιαούρτι στις κηπουρικές Εργασίες;

Αιθέριο έλαιο κανέλας

Η έντονη μυρωδιά της κανέλας απωθεί τα ζιζάνια και τα παράσιτα όπως τα μυρμήγκια, τα σαλιγκάρια, οι σκνίπες. Είναι επίσης χρήσιμο για την πρόληψη των μυκήτων. Φτιάξτε ένα διάλυμα με 10-15 σταγόνες κανέλα και νερό.

Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου

Φτιάξτε σπρέι αραιώνοντάς το με νερό για να αντιμετωπίσετε τις μυκητιασικές λοιμώξεις όπως καπνιά που βλάπτει τις πατάτες και τις ντομάτες στον κήπο ή την ερυσίβη στα κολοκυθάκια.

Αιθέριο έλαιο βασιλικού

Είναι χρήσιμο για να απωθήσει έντομα μακριά από φυτά όπως φασόλια, πιπεριές, ντομάτες, μπρόκολο και πατάτες.

Αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου για να σκοτώσετε τα ζιζάνια, να αποτρέψετε μύκητες και να απωθήσετε έντομα σε φυτά και χώμα. Χρησιμοποιήστε το ως σπρέι, ή σε ένα βαμβάκι, εμποτισμένο με το διάλυμα, στα φυτά και το χώμα σας.

Αιθέριο έλαιο ρίγανης

Παράγοντας έντονη μυρωδιά, το έλαιο ρίγανης είναι ένα αποτελεσματικό απωθητικό για μύκητες. Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε ιπτάμενα παράσιτα όπως πρασινόμυγες, καροτόμυγες , κουνούπια και άλλες μύγες.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 11 Χρήσεις Οδοντόκρεμας για τον Κήπο και το Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

12 τύποι πείνας,τύποι πείνας αντιμετώπιση,συμβουλές διατροφής,διατροφή

Υπάρχουν 12 Τύποι Πείνας και η Καθεμιά Μπορεί να Ελεγχθεί με Διαφορετικό Τρόπο

diy φθινοπωρινά διακοσμητικά,διακοσμητικά με κλαδιά δέντρων,diy διακοσμητικά,diy κατασκευές

4 DIY Φθινοπωρινά Διακοσμητικά με Κλαδιά Δέντρων