in , , ,

10 Πράγματα που Αποδεδειγμένα Πρέπει να Επιλέγετε την Ποιότητα από την Ποσότητα

10 Πράγματα που Αποδεδειγμένα Πρέπει να Επιλέγετε την Ποιότητα από την Ποσότητα
10 Πράγματα που Αποδεδειγμένα Πρέπει να Επιλέγετε την Ποιότητα από την Ποσότητα

Τείνουμε να εξοικονομούμε χρήματα σε απλά πράγματα, όπως καπέλα ή κάλτσες. Ωστόσο, τα φθηνά προϊόντα κατασκευάζονται συνήθως από υλικά χαμηλής ποιότητας, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την άνεσή σας. Υπάρχουν μερικά πράγματα που αποδεδειγμένα πρέπει να επιλέγετε την ποιότητα από την ποσότητα για να απολαύσετε την άνεση και τη διάρκεια τους στο μέλλον. 10 Κρυφές Λεπτομέρειες σε Πράγματα που Χρησιμοποιούμε Κάθε Μέρα

Ζεστές κάλτσες

© barb howe / Flickr, © CC BY 2.0

Ο σκοπός των καλτσών είναι να διατηρούν τα πόδια μας ζεστά στον κρύο καιρό και να απορροφούν τον ιδρώτα. Μερικοί τις φοράνε ακόμη και με τις παντόφλες του σπιτιού.

Ένα μίγμα μαλλιού και ακρυλικού θα σας κρατήσει ζεστούς τον χειμώνα. Υπάρχουν επίσης κάλτσες από μαλλί μερινό — διατηρούν τέλεια τη θερμότητα και απορροφούν και αφαιρούν την υγρασία από το δέρμα. Αυτή είναι μια ιδανική επιλογή, αν και τα προϊόντα που κατασκευάζονται από μαλλί μερινό δεν είναι φθηνά.

Πράγματι, θα νιώσετε ζεστασιά με κάλτσες από καθαρό μαλλί, αλλά αυτό το τραχύ υλικό θα κάνει τα πόδια σας να φαγουρίζουν. Ταυτόχρονα, οι κάλτσες από βελούδινα υλικά (τα οποία περιέχουν πολυεστέρα) δεν είναι ζστές, αν και ευχάριστες στην αφή.

Πάτοι

© Toshiyuki IMAI / Flickr, © CC BY-SA 2.0

Οι άνθρωποι συνήθως δεν σκέφτονται την ποιότητα των πελμάτων στα παπούτσια τους. Τα φοράνε και αγοράζουν καινούργια αφού έχουν φθαρεί. Πολλοί κατασκευαστές υποδημάτων, παρεμπιπτόντως, κατασκευάζουν πάτους με ελάχιστη υποστήριξη ποδιών. Εξαιτίας αυτού, τα πόδια σας μπορεί να κουράζονται όταν τα φοράτε και τα παπούτσια σας θα φθείρονται πιο γρήγορα.

Οπότε είναι λογικό να αγοράζετε καλούς πάτους. Κατά κανόνα, μπορούν να αγοραστούν σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα όπου ένας σύμβουλος μπορεί να σας βοηθήσει, ή ακόμα και στο ιατρείο (αν έχετε συγκεκριμένα προβλήματα υγείας).

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φυσικά, θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα για αυτούς τους πάτους, αλλά τα πόδια σας θα αισθάνονται πολύ πιο άνετα. Και για τους κρύους χειμώνες, οι ειδικοί γούνινοι πάτοι θα σας κρατήσουν ζεστούς και άνετους.

Θήκη κινητού

brightside

Τα σύγχρονα smartphone είναι αρκετά ακριβά. Επομένως, η συσκευή σας χρειάζεται μια καλή θήκη για να την προστατεύει από ατυχίες. Μπορεί η θήκη να είναι ωραία και ευχάριστη στην αφή, αλλά το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη αξίζει ιδιαίτερης προσοχής.

Η σιλικόνη και το καουτσούκ είναι πιο πιθανό να απορροφήσουν τους κραδασμούς εάν πέσει κατά λάθος το τηλέφωνό σας. Αντιθέτως οι πλαστικές θήκες δεν απορροφούν καλά τους κραδασμούς, δεν παρέχουν την απαραίτητη προστασία.

Κρέμα προσώπου

brightside

Ακόμη και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση, ειδικά το χειμώνα. Είναι καλύτερο να μην κάνετε οικονομία και να αγοράσετε μια πιο παχύρρευστη κρέμα για την κρύα εποχή, η οποία περιέχει τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών.

Τον χειμώνα, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να προστατεύσουν το δέρμα τους από τον ήλιο. Ωστόσο, ο ήλιος μπορεί να βλάψει το δέρμα, ακόμη και τις πιο κρύες μέρες. Ορισμένες ενυδατικές κρέμες περιέχουν αντηλιακό. Μπορεί να είναι πιο δαπανηρές, αλλά η υγεία του δέρματός σας είναι πιο σημαντική.

Καρέκλα γραφείου

© osseous / Flickr, © CC BY 2.0, © Karl Baron / Flickr, © CC BY 2.0

Μια άνετη καρέκλα γραφείου είναι απαραίτητη όχι μόνο στην εργασία, αλλά και στο σπίτι. Σε τελική ανάλυση, τείνουμε να καθόμαστε σε έναν υπολογιστή ακόμα και μετά από μια κουραστική εργάσιμη ημέρα. Και για όσους εργάζονται εξ αποστάσεως, αυτό είναι απλώς απαραίτητο.

Μια άβολη καρέκλα μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στην πλάτη, στον αυχένα και στους ώμους. Αρχικά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη ρυθμιζόμενη πλάτη, στη οσφυϊκή στήριξη και στο υλικό ταπετσαρίας. Το ύφασμα πρέπει να είναι αναπνεύσιμο, όχι πολύ σφιχτό, αλλά και όχι πολύ μαλακό.

Δείτε ακόμη 8 Πράγματα που Αρχικά Προορίζονταν για Διαφορετική Χρήση απ’ ότι σήμερα. Εντυπωσιάζουν

Τηγάνια και κατσαρόλες

brightside

Πολλοί κάνουν οικονομία σε κατσαρόλες και τηγάνια ή χρησιμοποιούν ακόμη και εκείνα που έχουν κληρονομήσει από τις γιαγιάδες τους. Αλλά ακόμη και οι μη επαγγελματίες μάγειρες γνωρίζουν ότι είναι πολύ πιο βολικό να μαγειρεύουν σε κατσαρόλες κορυφαίας ποιότητας.

Σε φτηνά τηγάνια, τα τρόφιμα συχνά κολλάνε και καίγονται επειδή η θερμότητα κατανέμεται άνισα. Επιπλέον, οι καλές κατσαρόλες θα διαρκέσουν για χρόνια, καθιστώντας τις εύχρηστες στο μαγείρεμα.

Όταν επιλέγετε ένα τηγάνι, λάβετε υπόψη το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο και την κουζίνα σας. Για παράδειγμα, αποφύγετε τα χάλκινα τηγάνια αν έχετε ηλεκτρική ή κεραμική κουζίνα.

Κλινοσκεπάσματα

brightside

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν κλινοσκεπάσματα από βαμβάκι επειδή είναι φυσικά και σχετικά φθηνά. Δυστυχώς, τα κλινοσκεπάσματα που κατασκευάζονται από αυτό το υλικό δεν είναι τόσο καλά όσο φαίνεται. Το βαμβάκι απορροφά την υγρασία, δημιουργώντας ένα άνετο περιβάλλον για την αναπαραγωγή διάφορων μικροοργανισμών (αλλεργίες). Επιπλέον, αυτό το υλικό φθείρεται γρήγορα.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε μεταξωτά κλινοσκεπάσματα. Είναι πιο δαπανηρό, αλλά αυτό το υλικό είναι υποαλλεργικό, πιο ανθεκτικό και πολύ ευχάριστο στην αφή.

Υγραντήρας

© Bill Smith / Flickr, © CC BY 2.0

Κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου, ο αέρας στο σπίτι γίνεται πιο ξηρός. Και σε συνθήκες χαμηλής υγρασίας, πολλοί μικροοργανισμοί εξαπλώνονται πιο γρήγορα. Αλλά ένας υγραντήρας μπορεί να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τα πλεονεκτήματά του.

Δεν έχει νόημα η αγορά ενός απλού, φθηνού υγραντήρα — είναι καλύτερο να επιλέξετε πιο μοντέρνα μοντέλα. Έχουν λιγότερο θόρυβο και μερικά διαθέτουν ακόμη και έναν αισθητήρα υγρασίας αέρα που απενεργοποιεί τη συσκευή όταν επιτυγχάνεται το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας.

Θα πρέπει επίσης να φροντίζετε τη συσκευή τακτικά και να αποτρέπετε το σχηματισμό μούχλας. Επομένως, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο πόσο εύκολο είναι να καθαριστεί.

Κουρτίνες

© Tnarik Innael / Flickr, © CC BY-SA 2.0, © Glen Bowman / Flickr, © CC BY-SA 2.0

Οι χοντρές κουρτίνες είναι απαραίτητες, αλλά πολλοί άνθρωποι σπάνια τις σκέφτονται. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλαμβάνεται φως κατά τη διάρκεια του ύπνου και αν υπάρχει πολύ σε ένα δωμάτιο, ο καρδιακός ρυθμός επιταχύνεται. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσμενείς συνέπειες για την υγεία.
Είναι καλύτερα να επιλέγετε κουρτίνες συσκότισης, καθώς εμποδίζουν σχεδόν το 100% του φωτός που προέρχεται από το εξωτερικό. Αυτό θα σας διευκολύνει να κοιμηθείτε και τα μάτια σας θα ξεκουραστούν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Καπέλα

© Lucky Lynda / Flickr, © CC BY 2.0

Ένα καπέλο, φυσικά, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό αξεσουάρ μόδας, αλλά το χειμώνα, ο κύριος σκοπός του είναι να σας κρατήσει ζεστό. Ένα καπέλο από μαλλί ή βαμβάκι είναι το καλύτερο. Αλλά το καθαρό μαλλί είναι σχετικά τραχύ και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, φαγούρα στο μέτωπό σας και το να φοράτε ένα βαμβακερό καπέλο είναι κακό για τα μαλλιά σας. Η ιδανική επιλογή είναι το μαλλί μερινό ή ένα μείγμα από ακρυλικό και μαλλί.

Δείτε επίσης Μην τα Τσιγκουνευτείτε: 12 Πράγματα που Είναι Καλύτερα να Μην Κάνετε Οικονομία

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.6 / 5. Αξιολογήσεις: 7

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

6 Ασυνήθιστοι Τρόποι με τους Οποίους το Σώμα σας Προειδοποιεί ότι Κάτι Συμβαίνει

6 Ασυνήθιστοι Τρόποι με τους Οποίους το Σώμα σας Προειδοποιεί ότι Κάτι Συμβαίνει

πιπεριές τσίλι στις κάλτσες,χρήσιμα,περίεργα,

Γιατί Μερικές Φορές Πρέπει να Βάζετε Πιπεριές Τσίλι στις Κάλτσες σας