Ένα Απλό Κόλπο Εξοικονόμησης Χρήματων από την Ιαπωνία που Μπορεί να σας Κάνει 35% Πλουσιότερους

Όλοι λέμε ότι θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, αλλά αυτό που κάνετε στην πραγματικότητα κάνει τη διαφορά. Στην Ιαπωνία έχουν ένα απλό κόλπο εξοικονόμησης χρήματων που ονομάζεται μέθοδος kakeibo, που δεν χρησιμοποιούν τίποτα άλλο εκτός από ένα σημειωματάριο. Αν αναρωτιέστε τι να το κάνετε, πάρτε ένα στυλό και ξεκινήστε να γράφετε. Εξοικονόμηση χρημάτων: 5 Εύκολα Κόλπα για να Μειώσετε το Κόστος των Προϊόντων Καθαριότητας

Βήμα 1: Πάρτε ένα σημειωματάριο

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αφήστε την τεχνολογία στην άκρη, πάρτε ένα σημειωματάριο και ένα στυλό και αρχίστε να γράφετε. Απομνημονεύετε πολύ περισσότερες πληροφορίες εάν όντως τις καταγράψετε αντί να τις πληκτρολογήσετε σε μια οθόνη, σύμφωνα με μελέτες.

Το Kakeibo στην πραγματικότητα μεταφράζεται σε “βιβλίο λογαριασμών νοικοκυριού” και χρονολογείται από το 1904. Η Hani Motoko εφηύρε αυτήν τη μέθοδο και θεωρείται η πρώτη γυναίκα δημοσιογράφος της Ιαπωνίας. Υπάρχουν επίσης ειδικά σημειωματάρια kakeibo που μπορείτε να αγοράσετε, αλλά θα είστε μια χαρά με ένα κανονικό.

Βήμα 2: Μηνιαίο πρόγραμμα εισοδήματος

brightside

Πρώτα και κύρια, ξεκινήστε γράφοντας όλες τις πηγές εσόδων σας και πόσα πραγματικά κερδίζετε σε ένα μήνα. Δημιουργήστε 4 στήλες που απεικονίζουν τις εβδομάδες σε ένα μήνα.

Στην αρχή του μήνα, σημειώστε το εισόδημα που γνωρίζετε σίγουρα ότι θα έχετε με κόκκινο στυλό. Οποιοδήποτε επιπλέον εισόδημα αποκτάτε μετά από αυτό θα πρέπει να καταγράφεται με διαφορετικό χρώμα όπως πράσινο ή κεφαλαία γράμματα Κρατήστε σημειώσεις για κάθε εισόδημα που σας έρχεται, είτε πρόκειται για μισθό, αγαθά που πωλήθηκαν, κ.λπ.

Βήμα 3: Μηνιαίο πρόγραμμα αποταμίευσης

brightside

Σχεδιάστε έναν άλλο πίνακα όπου θα γράψετε πόσα χρήματα θέλετε να εξοικονομήσετε κάθε εβδομάδα του αντίστοιχου μήνα. Είναι σημαντικό να αποφασίσετε αυτό το ποσό πριν ξεκινήσετε να προγραμματίζετε τα έξοδά σας.

Δείτε ακόμη 12 Συμβουλές Εξοικονόμησης Χρημάτων που Ακολουθούν οι Πλούσιοι

Related Post

Βήμα 4: Μηνιαίο πρόγραμμα εξόδων

brightside

Το επόμενο βήμα είναι να σημειώσετε τα μηνιαία σας έξοδα. Καταγράψτε τυχόν πάγια έξοδα που έχετε το μήνα, όπως ενοίκιο, λογαριασμούς κοινής ωφελείας, τηλεφωνικούς λογαριασμούς.

Βήμα 5: Πίνακας για τα υπόλοιπα έξοδα

brightside

Τα χρήματα που απομένουν αφού αφαιρέσετε τα βασικά έξοδα, προσθέτοντας αυτά που θέλετε να εξοικονομήσετε είναι τα χρήματα που μπορείτε να ξοδέψετε. Χωρίστε τα σε 4 κατηγορίες. Η πρώτη αφορά τα έξοδα διαβίωσης, όπως τρόφιμα, ρούχα, προϊόντα οικιακής χρήσης κ.λπ. Η δεύτερη κατηγορία αφορά έξοδα πολιτισμού και εκπαίδευσης, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελούνται από εισιτήρια για εκθέματα μουσείων ή εκπαιδευτικά μαθήματα.

Η τρίτη κατηγορία είναι η ψυχαγωγία και εδώ θα πρέπει να καταγράψετε κάθε γεύμα ή δείπνο που ξοδεύετε έξω. Και η τελευταία κατηγορία είναι απλώς «άλλα» και εκεί θα σημειώστε όλα τα άλλα έξοδα που δεν ταιριάζουν σε καμία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες. Η αναλογία μεταξύ των τεσσάρων κατηγοριών εξαρτάται από εσάς.

Βήμα 6: Ανάλυση εσόδων – εξόδων

brightside

Στο τέλος του μήνα, αναλύστε τα έσοδα – έξοδα και δείτε αν μείνατε εντός ορίου. Μπορείτε να έχετε μια καλύτερη εικόνα για το πόσα ξοδεύετε σε πράγματα που δεν χρειάζεστε και μπορείτε να προγραμματίσετε καλύτερα τον προϋπολογισμό σας για τον επόμενο μήνα. Αυτό το εργαλείο σάς βοηθά να παρακολουθείτε όλα όσα βγάζετε και ξοδεύετε με έναν πολύ απλό αλλά λεπτομερή τρόπο. Ο τελικός στόχος είναι στην πραγματικότητα να αυξήσετε τις αποταμιεύσεις σας.

brightside

Φυσικά, αν σας απομένουν χρήματα από τις δαπάνες, προσπαθήστε να τα βάλετε σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ή σε έναν κουμπαρά. Ακολουθώντας αυτή τη μέθοδο, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε έως και 35% των χρημάτων σας.

Χωρίς εφαρμογές, χωρίς τεχνολογία, χωρίς δύσκολους υπολογισμούς, αντί να εστιάζετε σε αυτά που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, εστιάζετε σε ό,τι είναι σημαντικό και σε τι μπορείτε να ξοδέψετε τα χρήματά σας.

Δείτε επίσης Αλουμινόχαρτο στο καλοριφέρ: Το πιο έξυπνο και απλό κόλπο για ζέστη και εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας – ΒΙΝΤΕΟ

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Πώς να Διακοσμήσετε με τα Κύματα του Ωκεανού έναν Τοίχο

Τα κύματα του ωκεανού ζωγραφισμένα σε έναν τοίχο θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ποικιλία διακοσμήσεων… Read More

21 Μαΐου, 2024

Ένα Έξυπνο Κόλπο για να Κερδίζετε Πάντα στο Πέτρα, Ψαλίδι, Χαρτί!

Ποια τακτική είναι καλύτερη να χρησιμοποιήσετε στο πέτρα, ψαλίδι, χαρτί για να κερδίζετε συνεχώς; Όπως… Read More

20 Μαΐου, 2024

11 Τρόφιμα που Όλοι Έχουμε Καταναλώσει με Λάθος Τρόπο

Δίνουμε πολύ μεγαλύτερη προσοχή στο τι καταλήγει στα τραπέζια μας αυτές τις μέρες. Η ποιότητα… Read More

20 Μαΐου, 2024

Πως να Οργανώσετε Εύκολα Τα ρούχα σας Σύμφωνα με τη Μαρί Κοντό

Οργανώσετε τα ρούχα σας χρησιμοποιώντας τη Μέθοδο KonMari, ώστε να στέκονται όρθια για να εξοικονομήσετε… Read More

20 Μαΐου, 2024

Διώξε την Ανασφάλεια: 12 Πράγματα που μια Γυναίκα Δεν Πρέπει να Νιώθει άσχημα μεγαλώνοντας

Παρά το γεγονός ότι στις μέρες μας οι γυναίκες ενθαρρύνονται να αποδέχονται τον εαυτό τους… Read More

20 Μαΐου, 2024

Ανακαλύψτε τα Νυχτερινά Θαύματα του Καροτέλαιου για την Ευεξία σας

Το καροτέλαιο, που προέρχεται από τους πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά σπόρους των καρότων, συχνά θεωρείται… Read More

20 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα