in , , , ,

Πόροι στην μύτη: 5 Φυσικές Θεραπείες Ομορφιάς για να Αποφράξετε Διαφορετικούς Τύπους Πόρων Δέρματος

Πόροι στην μύτη: 5 Φυσικές Θεραπείες Ομορφιάς για να Αποφράξετε Διαφορετικούς Τύπους Πόρων Δέρματος
Πόροι στην μύτη: 5 Φυσικές Θεραπείες Ομορφιάς για να Αποφράξετε Διαφορετικούς Τύπους Πόρων Δέρματος

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για το φράξιμο των πόρων του δέρματος είναι η υπερβολική δραστηριότητα στους σμηγματογόνους αδένες. Με λιπαρό τύπο δέρματος, απελευθερώνεται μεγάλη ποσότητα σμήγματος. Ως αποτέλεσμα, οι πόροι διευρύνονται. Αν δεν δώσουμε έγκαιρα προσοχή σε αυτό το πρόβλημα, μπορεί να προκληθεί ακμή. Αντί να τους καλύψετε με άφθονη πούδρα και μέικ-απ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές φυσικές θεραπείες ομορφιάς για να τους αποφράξετε. 10 Συμβουλές από Δερματολόγους για να Κλείσετε Μεγάλους Πόρους

© Depositphotos

Πόροι στην μύτη: Ο λιπαρός τύπος δέρματος δεν είναι η μόνη αιτία φραγμένων πόρων. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την εμφάνιση αυτού του προβλήματος: αφυδάτωση, ανεπαρκής καθαρισμός και κακής ποιότητας καλλυντικά. Επίσης, σε ζεστό καιρό, υπό την επίδραση των ακτίνων UV, οι πόροι διαστέλλονται και η εφίδρωση αυξάνεται.

Η κατανάλωση μεγάλου αριθμού γλυκών, λιπαρών, αλμυρών και πικάντικων τροφών και αυτών που περιέχουν συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης έχει επίσης κακή επίδραση στο δέρμα. Η ισορροπία των ορμονών επηρεάζει επίσης την κατάσταση του δέρματος. Εάν υπάρχει ορμονική ανισορροπίας λόγω εγκυμοσύνης ή άλλων λόγων, οι πόροι του προσώπου φράζουν.

Το δέρμα χρειάζεται να αναπνέει και πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά από ρύπους, καλλυντικά και νεκρά σωματίδια δέρματος. Είναι σημαντικό να μάθετε πώς να φροντίζετε σωστά το δέρμα του προσώπου σας.

© Depositphotos

Πρώτον, μην ξεχνάτε την ενυδάτωση και τη θρέψη του δέρματος. Επιλέξτε μια κρέμα για μικτές και λιπαρές επιδερμίδες. Μη διστάσετε να ρωτήσετε τους ειδικούς του καταστήματος τι είδους κρέμες μπορεί να έχουν κυστεογόνο δράση και να φράξουν τους πόρους σας.

Δεύτερον, πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό και να κοιμάστε πολύ. Το νερό εμποδίζει το δέρμα σας να αφυδατωθεί και ο ύπνος επηρεάζει την ορμονική ισορροπία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τρίτον, καθαρίστε καλά το δέρμα σας.

Πόροι στην μύτη και στο δέρμα: Οι 5 φυσικές θεραπείες ομορφιάς που είναι διαθέσιμες για διαφορετικούς τύπους πόρων.

Διευρυμένοι πόροι

© Depositphotos

Για να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να περιορίσετε τους πόρους στο πρόσωπο.

  • Φτιάξτε παγάκια από μεταλλικό νερό. Σκουπίστε το πρόσωπό σας με αυτά κάθε πρωί και βράδυ, κάνοντας προσεκτικό μασάζ στις προβληματικές περιοχές.
  • Χρησιμοποιήστε μάσκα αργίλου κάθε 3 ημέρες. Ο πηλός έχει βακτηριοκτόνο και τονωτικό αποτέλεσμα στο δέρμα. Προτιμήστε στον λευκό και τον μπλε άργιλο, που στενεύουν τους πόρους και αφαιρούν τη λιπαρή γυαλάδα. Η συνταγή είναι πολύ απλή: αραιώστε μια κουταλιά της σούπας πηλό σε ζεστό νερό. Η συνοχή πρέπει να είναι πυκνή. Εφαρμόστε τη μάσκα σε παχύ στρώμα και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό μετά από 15 λεπτά.
  • Η εφαρμογή μάσκας από ασπράδι αυγού θα σας βοηθήσει επίσης να απαλλαγείτε από το πρόβλημα των διεσταλμένων πόρων. Χτυπήστε ελαφρά ένα ασπράδι αυγού με δύο κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα και ξαπλώστε. Όταν το μείγμα στεγνώσει τελείως, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μην ανησυχείτε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σκλήρυνσης, η μάσκα θα σφίξει το πρόσωπό σας.

Χαλαροί πόροι

© Depositphotos

Εάν έχετε χαλαρωμένους πόρους δέρματος, ενσωματώστε τις παρακάτω μάσκες στην καθημερινή σας περιποίηση:

  • Μια κουταλιά χυμό αλόης ανακατεμένο με χτυπημένα ασπράδια αυγού. Η μάσκα βοηθά στο στένωση των πόρων και αφαιρεί τη λάμψη από το λιπαρό δέρμα.
  • Δύο κουταλιές της σούπας άμυλο πατάτας αναμεμειγμένο με μισό πολτοποιημένο πράσινο μήλο. Η μάσκα σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα και να μειώσετε την εμφάνιση κηλίδων γήρανσης και φακίδων.
  • Προσθέστε δύο κουταλιές πλιγούρι βρώμης ή κορν φλάουρ σε χτυπημένο ασπράδι αυγού. Αυτό το μείγμα είναι κατάλληλο για ώριμες επιδερμίδες, και κάνει το πορώδες πρόσωπο απόλυτα λείο και το θρέφει με όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία.

Δείτε ακόμη 7 Καθημερινές Συνήθειες που Φράζουν τους Πόρους του Δέρματος

Μαύροι πόροι

© Depositphotos

Εάν οι πόροι έχουν μαύρα στίγματα, τότε αυτό σημαίνει ότι είναι ήδη αρκετά φραγμένοι. Για να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα, προσθέστε τα παρακάτω στην περιποίησή σας (οι μάσκες πρέπει να εναλλάσσονται):

  • Αναμείξτε 3 κουταλιές της σούπας μέλι με 1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη. Το scrub είναι απόλυτα κατάλληλο για απαλό ξεφλούδισμα του δέρματος. Κάντε μασάζ στο πρόσωπο για λίγα λεπτά αφού πρώτα το πλύνετε με χλιαρό νερό για να ανοίξουν οι πόροι.
  • Ανακατέψτε γάλα με ζελατίνη σε ίσες αναλογίες και ζεσταίνετε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να διαλυθεί η τελευταία. Εφαρμόστε το διάλυμα στο πρόσωπό σας με ένα πινέλο ή τα χέρια σας. Για να διευκολύνετε την αφαίρεση μετά τη μάσκα, προσθέστε μία ή δύο ακόμη στρώσεις όταν στεγνώσει η πρώτη. Μετά από 20-25 λεπτά, αρχίστε να ξεκολλάτε την αποξηραμένη μάσκα από το πρόσωπό σας. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα και αυτή η διαδικασία είναι πολύ επώδυνη για εσάς, ξεπλύνετε τη μάσκα με ζεστό νερό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια καταπραϋντική ενυδατική κρέμα.
  • Χρησιμοποιήστε ειδικές λωρίδες για τη μύτη. Μπορείτε να τις αγοράσετε στο φαρμακείο, στο σούπερ μάρκετ ή σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.
  • Εφαρμόστε ένα scrub προσώπου με γιαούρτι και αλάτι. Πάρτε 4 κουταλιές της σούπας απλό γιαούρτι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε το γιαούρτι και το αλάτι μαζί. Το ανακάτεμα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μέλι. Για άλλη μια φορά, ανακατέψτε τα πάντα καλά. Απλώστε το scrub στο πρόσωπό σας με κινήσεις μασάζ. Στην περιοχή της ζώνης Τ, προσθέστε μερικές επιπλέον στρώσεις και τρίψτε προσεκτικά το μείγμα πάνω από το δέρμα. Ξεπλύνετε μετά από 10 λεπτά με ζεστό νερό.

Λευκοί πόροι

© Depositphotos

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μια μόλυνση μπορεί να αναπτυχθεί στο άνοιγμα του πόρου. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να μετατραπεί σε μια μακροχρόνια φλεγμονώδη διαδικασία, το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι μια υπολειμματική ουλή. Επομένως, είναι σημαντικό να απολυμάνετε καλά την πληγείσα περιοχή.

Μην επιλέγετε ή προσπαθήσετε να πιέσετε λευκά στίγματα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό, μόλυνση και εμφάνιση σπυριών ή ουλών.

Η θεραπεία στο σπίτι μπορεί να γίνει με τον ακόλουθο τρόπο:

  • Το σαλικυλικό οξύ βοηθά στην εξόντωση των βακτηρίων στην επιφάνεια του δέρματος. Ωστόσο, αντί να καθαρίζει τους πόρους, το σαλικυλικό οξύ επιβραδύνει την απολέπιση των κυττάρων του δέρματος στους θύλακες των τριχών, αποτρέποντας την απόφραξη των πόρων. Μπορεί να αγοραστεί με τη μορφή αλοιφής ή σε υγρή μορφή. Αυτή η θεραπεία μπορεί επίσης να ερεθίσει το δέρμα, επομένως εφαρμόστε το απευθείας στα σπυράκια και αποφύγετε την επαφή με το περιβάλλον δέρμα.
  • Μετά από ένα μπάνιο ή ένα ζεστό ντους, όταν το δέρμα σας αχνιστεί, απλώστε προσεκτικά λάδι δέντρου τσαγιού στους λευκούς πόρους με μια μπατονέτα.

Πόροι σε ουλές ακμής

© Depositphotos

Για να απαλλαγείτε από αυτό το είδος προβλήματος με τους πόρους, εκτός από όλες τις παραπάνω συμβουλές, κάντε το εξής:

  • Αγγίζετε το πρόσωπό σας με τα χέρια σας όσο το δυνατόν λιγότερο. Αποφύγετε τη συνήθεια να στηρίζετε το χέρι σας στο πηγούνι σας και να τρίβετε τα μάτια, το μέτωπό σας κ.λπ. Κάθε άγγιγμα είναι μια επιπλέον ποσότητα βακτηρίων και μια επιπλέον επιβάρυνση στο ήδη ευαίσθητο δέρμα.
  • Μπορεί να είναι χρήσιμο να κάνετε τακτικά ατμόλουτρα και να χρησιμοποιείτε λοσιόν, αφεψήματα κατιφέ και χαμομήλι. Για λοσιόν, μπορείτε να κόψετε μια μάσκα, διπλωμένη σε πολλές στρώσεις, να την βρέξετε σε ένα ζεστό φρέσκο ζωμό και να την εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο.
  • Τα αφεψήματα βοτάνων από τα φύλλα σημύδων ή τσουκνίδων και τη ρίζα της κολλιτσίδας ή της πικραλίδας θα έχουν ευεργετική επίδραση στον μεταβολισμό σας, εκτός από αντιφλεγμονώδη δράση.
  • Όταν πρόκειται για μέτριο ή σοβαρό βαθμό ακμής, είναι καλύτερα να μην πειραματιστείτε και αντί να ζητήσετε βοήθεια από γιατρό. Επιπλέον, η επίμονη και άφθονη ακμή μπορεί να είναι σημάδι εσωτερικών ασθενειών και διαταραχών.
  • Ποτέ μην προσπαθήσετε να αποφύγετε τη φλεγμονώδη, πυώδη ακμή. Ειδικά στο ρινοχειλικό τρίγωνο. Η φύση της παροχής αίματος σε αυτήν την περιοχή είναι τέτοια που, εάν πιέζετε πολύ χονδροειδώς, το πυώδες περιεχόμενο του αδένα μπορεί εύκολα να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και στη συνέχεια στον εγκέφαλο.

Δείτε επίσης 6 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε για τις Ταινίες Καθαρισμού Πόρων Μύτης

φώτο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Εξοικονόμηση χρημάτων: 5 Εύκολα Κόλπα για να Μειώσετε το Κόστος των Προϊόντων Καθαριότητας

Εξοικονόμηση χρημάτων: 5 Εύκολα Κόλπα για να Μειώσετε το Κόστος των Προϊόντων Καθαριότητας

Ρούχα για πέταμα ή μήπως όχι; Πώς να Καθαρίσετε Ανεξίτηλους Μαρκαδόρους από Ύφασμα

Ρούχα για πέταμα ή μήπως όχι; Πώς να Καθαρίσετε Ανεξίτηλους Μαρκαδόρους από Ύφασμα