Γιατί η Κατανάλωση Καφέ Μπορεί να σας Κάνει να Νυστάζετε

Οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη μέρα χωρίς τον πρωινό καφέ, αλλά αποδεικνύεται ότι μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον ύπνο σας. Η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό που υποτίθεται ότι σας κρατά ξύπνιους, αλλά αν νιώθετε ότι η κατανάλωση καφέ σας κάνει να θέλετε να πάρετε έναν υπνάκο, δεν είστε μόνοι. Πολλοί άνθρωποι παρατηρούν ότι ο καφές, ακόμα κι αν δεν είναι ντεκαφεϊνέ, τους κάνει να νυστάζουν. Θα εκπλαγείτε ότι ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Πίνετε Πολύ Καφέ

Η καφεΐνη δεν διαταράσσει τον ύπνο σας.

brightside

Αν είστε λάτρης του καφέ, έχουμε καλά νέα για εσάς: ένα φλιτζάνι αργά το βράδυ δεν θα επηρεάσει τον ύπνο σας. Μια ομάδα ερευνητών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση καφέ εντός 4 ωρών από την ώρα του ύπνου δεν θα σας κρατήσει ξύπνιους τη νύχτα. Παρακολούθησαν 785 εθελοντές για περίπου μια εβδομάδα χρησιμοποιώντας αισθητήρες καρπού και ημερολόγια ύπνου και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά: η καφεΐνη δεν διατάραξε τον ύπνο τους.

Μπορεί να ξυπνήσετε νιώθοντας περισσότερη ενέργεια.

© Pexels.com, © Pexels.com

Το να πίνετε ένα φλιτζάνι καφέ πριν πάρετε έναν υπνάκο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειάς σας. Όταν νιώθετε υπνηλία, το σώμα σας παράγει αδενοσίνη – μια χημική ουσία που προάγει τον ύπνο. Η καφεΐνη εμποδίζει τη λήψη αδενοσίνης από τον εγκέφαλό σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πίνοντας καφέ πριν από τον υπνάκο μπορεί να σας βοηθήσει να ξυπνήσετε ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια.

Ο καφές μπορεί να σας κάνει να νιώσετε κουρασμένοι.

brightside

Έχετε νιώσει ποτέ ότι πρέπει να πάτε στην τουαλέτα αφού πιείτε καφέ; Αυτό συμβαίνει επειδή η καφεΐνη λειτουργεί ως διουρητικό. Όταν το σώμα σας χάνει υγρά, επέρχεται αφυδάτωση, η οποία, με τη σειρά της, μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι και νυσταγμένοι.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί αν Σταματήσετε να Πίνετε Καφέ για έναν Μήνα

Related Post

Μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

© Pexels.com, © Shutterstock.com

Αν σας αρέσει ο καφές σας γλυκός με πολλή ζάχαρη και σαντιγί, μπορεί να αισθανθείτε κατάπτωση αμέσως μετά την κατανάλωση του. Όταν το σώμα σας καταναλώνει επεξεργασμένα σάκχαρα, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας αρχίζουν να πέφτουν. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να νιώσετε έλλειψη ενέργειας και κούραση.

Η μούχλα στον καφέ μπορεί να προκαλέσει κόπωση.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Όσο χονδροειδές κι αν ακούγεται, όταν πίνετε τον καφέ σας, είναι πιθανό να πίνετε ένα αρκετά μουχλιασμένο ρόφημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι κόκκοι καφέ είναι μολυσμένοι με μούχλα και οι τοξίνες σε αυτούς μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε υπνηλία.

Το σώμα σας μπορεί να μεταφράσει το άγχος σε υπνηλία.

brightside

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι μια κούπα καφέ μπορεί να σας προκαλέσει νευρικότητα; Αυτό συμβαίνει επειδή η κατανάλωσή του διπλασιάζει τα επίπεδα των ορμονών του στρες στο σώμα σας, ακόμα κι αν πίνετε την ίδια ποσότητα κάθε μέρα. Και αφού περάσει η αρχική απόκριση στο στρες, μπορεί να θέλετε να κοιμηθείτε καθώς η υπνηλία και η κούραση είναι φυσικοί τρόποι για να αντιδρά το σώμα σας στο στρες.

Δείτε επίσης 6 Τρόποι για να Εχετε Ενέργεια Όλη την Ημέρα Χωρίς να Πίνετε Λίτρα Καφέ

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα