in , , ,

DIY Διακοσμητικά Πιάτα με Ντεκουπάζ από Όστρακα

DIY διακοσμητικά πιάτα,διακοσμητικά πιάτα όστρακα,διακοσμητικά πιάτα με ντεκουπάζ,DIY διακοσμητικά,decoupage,DIY κατασκευές,
DIY Διακοσμητικά Πιάτα με Ντεκουπάζ από Όστρακα

Τα όστρακα είναι ιδανικά για DIY κατασκευές. Ένας ιδιαίτερα μοντέρνος τρόπος εινια ντεκουπάζ σε όστρακα για να τα χρησιμοποιήσετε ως πιάτα για κοσμήματα ή διακοσμητικά. DIY Διακοσμητικά Τοίχου που θα σας Εκπλήξουν

DIY Διακοσμητικά Πιάτα με Ντεκουπάζ από Όστρακα

Θα χρειαστείτε

Διακοσμητικές χαρτοπετσέτες
Κόλλα για ντεκουπάζ, όπως Mod Podge (ματ ή γυαλιστερή)
Ψαλίδι (προαιρετικό)
Λευκό ακρυλικό χρώμα (προαιρετικό)
Χρυσό ακρυλικό χρώμα
Όστρακα από αχιβάδες ή χτένια
Μεσαίο πινέλο
Λεπτό πινέλο
Ξυλάκια χειροτεχνίας (προαιρετικό)

Ξεδιπλώστε τη χαρτοπετσέτα και χωρίστε τις στρώσεις

Για να ετοιμάσετε τη χαρτοπετσέτα, ξεδιπλώστε την για να δημιουργήσετε ένα μεγάλο, τετράγωνο φύλλο. Εάν έχει ένα λευκό στρώμα κολλημένο στο πίσω μέρος, χωρίστε τα φύλλα. Πετάξτε το λευκό υπόστρωμα ή χρησιμοποιήστε το για άλλο έργο.

Σχίστε τη χαρτοπετσέτα σε μικρότερα κομμάτια

Δείτε τα σχέδια και αποφασίστε ποια θέλετε να εμφανίσετε σε κάθε όστρακο. Στη συνέχεια, σκίστε προσεκτικά τη χαρτοπετσέτα σε ένα κομμάτι που είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τα όστρακα σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι.

Απλώστε κόλλα ντεκουπάζ στο εσωτερικό του οστράκου

Χρησιμοποιώντας το μεσαίου μεγέθους πινέλο, απλώστε μια ομοιόμορφη στρώση κόλλας ντεκουπάζ κατά μήκος του εσωτερικού κάθε οστράκου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εάν το εσωτερικό του οστράκου έχει ανομοιόμορφο χρώμα, σκεφτείτε πρώτα να το βάψετε με λευκό ακρυλικό χρώμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν οι διακοσμητικές χαρτοπετσέτες σας είναι πιο ανοιχτές ή πιο διαφανείς. Φροντίστε να αφήσετε το ακρυλικό χρώμα να στεγνώσει πριν εφαρμόσετε κόλλα ντεκουπάζ.

Δείτε ακόμη 4 DIY Φθινοπωρινά Διακοσμητικά με Κλαδιά Δέντρων

Ντύστε το οστρακο με την χαρτοπετσέτα

Πιέστε προσεκτικά τη διακοσμητική χαρτοπετσέτα κατά μήκος του εσωτερικού του οστράκου χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας για να εξομαλύνετε το χαρτί. Για καλύτερα αποτελέσματα, μετακινήστε τα δάχτυλά σας προς την ίδια κατεύθυνση αντί να κινείστε εμπρός και πίσω. Αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον μία ώρα.

Χρησιμοποιήστε ένα ξυλάκι χειροτεχνίας για να εξομαλύνετε το χαρτί. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την εργασία κατά μήκος των σχισμών στη βάση του οστράκου.

Αφαιρέστε την περίσσια χαρτοπετσέτας

Μόλις στεγνώσει, αφαιρέστε προσεκτικά την επιπλέον χαρτοπετσέτα περιμετρικά του οστράκου. Μπορείτε να το κάνετε αυτό τραβώντας απαλά το χαρτί που περισσεύει προς τα κάτω. Η αιχμηρή άκρη του οστράκου θα σας βοηθήσει να κόψετε το χαρτί.

Προσθέστε άλλη μια στρώση κόλλα ντεκουπάζ

Για να σφραγίσετε το διακοσμητικό χαρτί, απλώστε από πάνω μια λεπτή στρώση κόλλα ντεκουπάζ. Χρησιμοποιήστε το πινέλο για να «διπλώσετε» τις τραχιές άκρες του χαρτιού κάτω από την άκρη του οστράκου. Αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον μία ώρα.

Αποφύγετε την προσθήκη πολλής κόλλας για ντεκουπάζ κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να κάνει τα χρώματα στη χαρτοπετσέτα σας να ξεθωριάσουν ή να παραμορφωθούν.

Εφαρμόστε χρυσο χρώμα κατά μήκος της άκρης του οστράκου

Χρησιμοποιήστε το λεπτό πινέλο για να εφαρμόσετε χρυσό ακρυλικό χρώμα κατά μήκος της άκρης του οστράκου. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός και εύκολος τρόπος για να δώσετε στο πιάτο μια επιχρυσωμένη εμφάνιση χωρίς να χρησιμοποιήσετε φύλλα χρυσού. Ανάλογα με τη συνοχή του χρώματος, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε ένα άλλο στρώμα για να δημιουργήσετε μια πιο αδιαφανή χρυσή άκρη. Αφήστε το να στεγνώσει για μία με δύο ώρες. Φυσικά, δεν περιορίζεστε στο χρυσό. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε άλλα μεταλλικά ακρυλικά χρώματα, όπως ασήμι ή ορείχαλκο.

Για να βελτιώσετε τη χρυσή εμφάνιση, αναποδογυρίστε το όστρακο και εφαρμόστε ένα στρώμα ακρυλικού χρώματος στην πίσω πλευρά.

Μόλις στεγνώσει η άκρη του χρυσού, το πιάτο σας είναι έτοιμο για να αποθηκεύσετε κολιέ, δαχτυλίδια ή να το χρησιμοποιήσετε ως διακοσμητικό.

Πώς να καθαρίσετε τα όστρακα πριν τα χρησιμοποιήσετε στις DIY κατασκευές

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε όστρακα από την παραλία, καλό είναι να τα καθαρίσετε πριν. Μια συνηθισμένη μέθοδος είναι να τα μουλιάσετε σε νερό και χλωρίνη. Αυτό θα βοηθήσει να χαλαρώσει η βρωμιά, τα υπολείμματα και το περιόστρωμα, το οποίο είναι το λεπτό εξωτερικό στρώμα των οστράκων.

Για να το κάνετε αυτό, αναμείξτε ίσα μέρη νερού και χλωρίνης σε ένα ρηχό δοχείο. Προσθέστε τα όστρακα σε μία στρώση, φροντίζοντας να είναι εντελώς βυθισμένα στο υγρό. Αφήστε τα για περίπου μία με δύο ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα δείτε το περιόστρωμα να ξεκολλάει σε κομμάτια.

Λάβετε υπόψη ότι η χλωρίνη μπορεί να αποχρωματίσει ορισμένους τύπους οστράκων, επομένως θα πρέπει να τα παρακολουθείτε προσεκτικά. Αποφύγετε να τα αφήσετε στο διάλυμα για περισσότερο από δύο ώρες.

Για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό τους, βγάλτε τα από το διάλυμα ενώ φοράτε γάντια. Αυτό θα προστατεύσει τα χέρια σας από τη χλωρίνη. Ξεπλύνετέ τα κάτω από τρεχούμενο νερό και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα που έχουν απομείνει χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα. Ξεπλύνετέ τα ξανά και μετά αφήστε τα να στεγνώσουν πριν ξεκινήσετε το έργο σας.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης DIY Ρουστίκ Ξύλινα Διακοσμητικά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Διακόσμηση με λίγα Χρήματα: Έξυπνες Συμβουλές για να Διακοσμήσετε το Σπίτι σας με Οικονομικό Τρόπο

Διακόσμηση με λίγα Χρήματα: Έξυπνες Συμβουλές για να Διακοσμήσετε το Σπίτι σας με Οικονομικό Τρόπο

επιστροφή στο σχολείο,κόλπα για το σχολείο,συμβουλές για το σχολείο,για το παιδί,μαζί με το παιδί,κόλπα,

BACK TO SCHOOL: 8 Χρήσιμα Κόλπα για την Επιστροφή στο Σχολείο που Κάθε Γονέας Πρέπει να Γνωρίζει