in , , , , , , , ,

Διακόσμηση με λίγα Χρήματα: Έξυπνες Συμβουλές για να Διακοσμήσετε το Σπίτι σας με Οικονομικό Τρόπο

Διακόσμηση με λίγα Χρήματα: Έξυπνες Συμβουλές για να Διακοσμήσετε το Σπίτι σας με Οικονομικό Τρόπο
Διακόσμηση με λίγα Χρήματα: Έξυπνες Συμβουλές για να Διακοσμήσετε το Σπίτι σας με Οικονομικό Τρόπο

Εάν θέλετε αλλαγές, αλλά τα οικονομικά σας δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, τότε διακοσμήστε το σπίτι σας με έξυπνο και οικονομικό τρόπο. Μικρό σπίτι; 10 Ιδέες, κόλπα και συμβουλές διακόσμησης για να δείχνει μεγαλύτερο!

Έξυπνες Συμβουλές για να Διακοσμήσετε το Σπίτι σας με Οικονομικό Τρόπο

Ξεκινήστε φτιάχνοντας έναν προϋπολογισμό

Όταν κάνετε νέα διακόσμηση πρέπει πρώτα να καθορίσετε το κόστος. Προσδιορίστε ποια πράγματα δεν χρησιμοποιούνται και κάνουν τον καθαρισμό πιο δύσκολο και ξεφορτωθείτε. Στη συνέχεια, υπολογίστε ποια πράγματα μπορούν να ανακαινιστούν ή να επανατοποθετηθούν και ποια πρέπει να αντικατασταθούν.

Αναζητήστε τα στο διαδίκτυο και επιλέξτε τα είδη που προσφέρουν την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής. Δείτε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε τον προϋπολογισμό σας και ποια προϊόντα μπορεί να αγοραστούν μετέπειτα.

Επισκεφτείτε αγορές μεταχειρισμένων

Ναι, τα ολοκαίνουργια αντικείμενα μας φέρνουν τόση χαρά. Ψυχολογικά, ο εγκέφαλός μας έλκεται από την καινοτομία και επιθυμεί νέες εμπειρίες που μας παρέχουν ερεθίσματα και ενισχύουν την ικανότητα μάθησής μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε πάντα να αγοράζουμε νέα, ακόμη και περιττά πράγματα.

Μπορούμε όμως να πολεμήσουμε αυτόν τον μηχανισμό που καταναλώνει χρήματα και να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερες προσφορές και να απολαμβάνουμε κάτι νέο. Τα φθηνά, καινούργια έπιπλα είναι χαμηλότερης ποιότητας από τα μεταχειρισμένα έπιπλα που ήταν ακριβά στην πρώτη αγορά. Και υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να ψάξετε και για καταστήματα μεταχειρισμένων:

  • χαμηλότερη τιμή για έπιπλα υψηλότερης ποιότητας
  • μειώνει το οικολογικό αποτύπωμα
  • υποστηρίζει την τοπική οικονομία
  • εξοικονομεί ορυκτά καύσιμα
  • επηρεάζει θετικά το πρόβλημα της αποψίλωσης των δασών

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την αγορά μεταχειρισμένων επίπλων:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • Αποφύγετε έπιπλα που μυρίζουν
  • Ελέγξτε τα για κοριούς
  • Δοκιμάστε τις μονάδες: βάλτε βάρος σε αυτές, ανοίξτε συρτάρια
  • Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας μια μεζούρα

Εάν τίποτα δεν σας αρέσει και εξακολουθείτε να θέλετε μια αλλαγή στο δωμάτιό σας, υπάρχουν μερικά άλλα κόλπα που μπορείτε να κάνετε για να ανανεώσετε το σπίτι σας:

  • Μετακινήστε μερικά έπιπλα. Βοηθά να αντιμετωπίσετε το άγχος και προσθέτει καινοτομία στη ζωή σας.
  • Αλλάξτε την ταπετσαρία των επίπλων σας. Τα υφάσματα ζακάρ, για παράδειγμα, ξεχωρίζουν από άλλα υφάσματα ταπετσαρίας λόγω του αριθμού των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται και της πολυπλοκότητας του σχεδιασμού τους. Αυτά τα υφάσματα φαίνονται μοναδικά και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη υλικών, καθώς είναι ανθεκτικά στις ζάρες και στους λεκέδες. Το υφαντό του σχέδιο δεν ξεθωριάζει ούτε φθείρει τα ρούχα. Η αντοχή του στην τριβή και τους λεκέδες είναι πλεονεκτήματα που πρέπει να προσέξετε σε ένα ύφασμα όταν θέλετε ένα μακράς διαρκείας. Δίνει μια πολυτελή και μεγαλειώδη εμφάνιση, ενώ κάνει το σπίτι σας να φαίνεται οικείο και κομψό.
  • Μια οικονομικά αποδοτική αλλαγή προέρχεται επίσης από τα διακοσμητικά, μαξιλάρια και κουβέρτες.
  • Τοποθετήστε μαξιλάρια και κουβέρτες για να ζεστάνετε τα δωμάτιά σας και να κάνετε τους επισκέπτες να νιώσουν σαν στο σπίτι τους. Η σωστή ποσότητα, το ύφασμα και ο συνδυασμός χρωμάτων κάνουν ένα δωμάτιο πιο άνετο και οικείο. Επιπλέον, προσθέτουν στυλ στο χώρο σας.

Μην ξεχάσετε να αγοράσετε κάποιο καλό απολυμαντικό υφασμάτων για να διασφαλίσετε ότι είναι υγιεινά και ασφαλή στην αφή.

Δείτε ακόμη 36 Φθηνές λύσεις και συμβουλές διακόσμησης διαμερίσματος εντός προϋπολογισμού

Βάψιμο

Το βάψιμο των τοίχων, των επίπλων ή των αξεσουάρ μπορεί να είναι μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Μερικές φορές είναι δύσκολο να διαλέξετε ένα χρώμα για ένα μπλουζάκι, πόσο μάλλον το χρώμα που σας περιβάλλει από τη στιγμή που ξυπνάτε μέχρι να κοιμηθείτε ξανά. Τα συναισθήματα και τα χρώματα συνδέονται: ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζουν τα συναισθήματά σας εξαρτάται από την απόχρωση, τον τόνο, τη φωτεινότητα ενός χρώματος και το αν είναι θερμό ή ψυχρό.

Μπορείτε να ξεκινήσετε καθορίζοντας τι είδους ατμόσφαιρα θέλετε να δώσετε στο δωμάτιο που χρειάζεται βάψιμο. Τα χρώματα έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις οπότε πρέπει η επιλογή σας να ταιριάζει με την προσωπικότητά σας. Τα χρώματα έχουν τα ακόλουθα αποτελέσματα σε εμάς:

Θερμά χρώματα

Θερμά χρώματα όπως το κίτρινο, το πορτοκαλί και το κόκκινο φέρνουν στο μυαλό την ιδέα του ήλιου. Τα ανοιχτότερα φωτίζουν το χώρο σας, τον κάνουν φιλόξενο και άνετο και δημιουργούν μια διάθεση ενέργειας και συζήτησης.

Θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιούσατε πορτοκαλί σε δωμάτια με πολλές δραστηριότητες, όπως χώρο γυμναστικής ή αίθουσα παιχνιδιών.

Το κίτρινο αντιπροσωπεύει την ευτυχία, αιχμαλωτίζει τη χαρά και είναι το πιο αποτελεσματικό εάν χρησιμοποιείται στην κουζίνα, το σαλόνι ή την τραπεζαρία.

Από την άλλη πλευρά, το κόκκινο ανεβάζει το ενεργειακό επίπεδο ενός χώρου, ενισχύει την οικειότητα και διεγείρει το πάθος. Θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε στην είσοδο, την τραπεζαρία ή το καθιστικό.

Ψυχρά χρώματα

Τα ψυχρά χρώματα ανακουφίζουν από το στρες, σας ηρεμούν και σας χαλαρώνουν και δίνουν μια αίσθηση γαλήνης και ψυχικής ηρεμίας.

Πρέπει να χρησιμοποιείτε το πράσινο στο καθιστικό, την κουζίνα και τα υπνοδωμάτια, καθώς είναι το πιο ηρεμιστικό χρώμα και είναι αποτελεσματικό στην ανακούφιση του στρες που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το μπλε, ένα ξεκούραστο και καταπραϋντικό χρώμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και είναι ιδανικό για το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο.

Το μωβ είναι ένα κομψό και εκλεπτυσμένο χρώμα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο υπνοδωμάτιο, στο γραφείο ή στο καθιστικό.

Ανανεώστε τον φωτισμό

Δεν έχει σημασία αν διακοσμείτε εκ νέου ένα δωμάτιο ή ανανεώνετε ολόκληρο το σπίτι. θα πρέπει να επανεξετάσετε τη σημασία του φωτισμού στο σπίτι σας.

Μερικές φορές μπορεί να μην καταλαβαίνατε ότι ο φωτισμός δεν είναι μόνο λειτουργικότητα. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό για τον προσδιορισμό των συναισθημάτων και της συνολικής όψης του δωματίου.

Αυτές είναι μερικές συμβουλές σύμφωνα με τις επιπτώσεις που έχει ο φωτισμός:

  • Τα επιτραπέζια φωτιστικά με θερμό λαμπτήρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πιο απαλό φωτισμό
  • Τα φωτιστικά δαπέδου ζωντανεύουν τη νύχτα
  • Μπορείτε να ελέγξετε τον έξυπνο φωτισμό για να προσφέρετε οικειότητα ή ενέργεια
  • Τα φωτάκια γιρλάντα είναι ψυχολογικά αποδεδειγμένα ότι αυξάνουν την ντοπαμίνη και πυροδοτούν την ευτυχία

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Διακόσμηση Σπιτιού για Αρχάριους: 5 Κρίσιμες Συμβουλές

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Καθαρίσετε τη Μούχλα σε Μπότες

Πώς να Καθαρίσετε τη Μούχλα σε Μπότες

DIY διακοσμητικά πιάτα,διακοσμητικά πιάτα όστρακα,διακοσμητικά πιάτα με ντεκουπάζ,DIY διακοσμητικά,decoupage,DIY κατασκευές,

DIY Διακοσμητικά Πιάτα με Ντεκουπάζ από Όστρακα