in , , ,

8 Λόγοι για να Ξεκινήσετε να Τρώτε Φυστικοβούτυρο

φυστικοβούτυρο,οφέλη φυστικοβούτυρου,κατανάλωση φυστικοβούτυρου,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας
8 Λόγοι για να Ξεκινήσετε να Τρώτε Φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο είναι ένας φυσικός θησαυρός που μπορεί να προωθήσει πολλές θετικές αλλαγές στο σώμα! Είναι γεμάτο με χρήσιμες βιταμίνες, μέταλλα, υγιεινά λιπαρά και στοιχεία που το σώμα σας έχει ανάγκη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το απολαύσετε με μέτρο και θα δείτε τα αποτελέσματα αρκετά σύντομα. Τι θα Συμβεί αν Τρώτε Κρεμμύδια Κάθε Μέρα

Βοηθά στη μείωση των πιθανοτήτων για καρκίνο του μαστού.

© Pixabay.com, © pexels.com

Οι φυσικές πρωτεΐνες και λιπαρά στα φιστίκια μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο ασθενειών του μαστού όπως ο καρκίνος. Αυτό υποστηρίχθηκε από μια μελέτη που έγινε από το Ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο του Μαστού και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ. Η καθημερινή κατανάλωση αυτού του προϊόντος έχει θετική επίδραση στο σώμα και ιδιαίτερα στο στήθος. Έτσι, αν δεν είστε αλλεργικοί σε αυτό, φροντίστε να το προσθέσετε στο μενού σας.

Ενισχύει την απώλεια βάρους.

© shutterstock.com

Αποδεικνύεται ότι το φυστικοβούτυρο έχει αφαιρεθεί άδικα από πολλά προγράμματα διατροφής, καθώς το θεωρούν πολύ λιπαρό. Αντίθετα είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και θρεπτικών στοιχείων. Δεν αλλάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και επίσης παρέχει στο σώμα υγιεινά συστατικά. Η κατανάλωση 2 κουταλιών της σούπας καθημερινά μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους.

Μειώνει τα επίπεδα στρες.

Περιέχει μια φυτική στερόλη – που ονομάζεται βήτα-σιτοστερόλη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ομαλοποίηση των επιπέδων της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Τα υγιεινά λιπαρά, τα αντιοξειδωτικά, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το ασβέστιο και η βιταμίνη Ε σας βοηθούν να αναπληρώσετε την έλλειψη αυτών των στοιχείων στο σώμα σας, κάτι που θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Επίσης, σε συνδυασμό με το αγαπημένο σας σνακ, θα έχει ακόμα καλύτερη επίδραση στη διάθεσή σας.

Προωθεί την εγκεφαλική δραστηριότητα και τη μνήμη.

© pexels.com

Η βιταμίνη Ε στα φιστίκια υποστηρίζει την εγκεφαλική δραστηριότητα. Είναι σε θέση να ενισχύσει τη μνήμη, ειδικά για τους ηλικιωμένους. Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι βοηθά όσους πάσχουν από ήπια έως μέτρια νόσο Αλτσχάιμερ. Έτσι, ένα βάζο με φυστικοβούτυρο θα μπορούσε να είναι ένα καλό σνακ για τους αγαπημένους σας παππούδες και γιαγιάδες!

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί αν Αρχίσετε να Πίνετε Χυμό Σέλινου Κάθε Πρωί

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βοηθά τους μύες να ανακάμψουν μετά από άσκηση.

© pexels.com

Είναι ένα εξαιρετικό φαγητό πριν και μετά την άσκηση. Τα λιπαρά και οι υδατάνθρακες του θα σας γεμίσουν με αρκετή ενέργεια. Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο το οποίο παίζει βασικό ρόλο στην υγεία των μυών όσον αφορά την αποκατάσταση.

Ελέγχει την αρτηριακή πίεση.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Μια ακόμη φοβερή ιδιότητα του καλίου – μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση. Αυτό το αποτέλεσμα υποστηρίζεται από το μαγνήσιο – ένα ακόμη στοιχείο με το οποίο είναι πλούσια τα φιστίκια. Για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σε εσάς, πρέπει να επιλέξετέ έναν ανάλατο τύπο αυτού του προϊόντος.

Μειώνει τις πιθανότητες να εμφανίσετε διαβήτη.

Μια άλλη εκπληκτική ιδιότητα του φυστικοβούτυρου – μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Ναι, τα φιστίκια περιέχουν πολλά λίπη, αλλά είναι ακόρεστα λιπαρά — και είναι υγιεινά για εσάς. Είναι σε θέση να βελτιώσουν τη σταθερότητα της γλυκόζης και της ινσουλίνης. Σε έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, βρήκαν μερικά εκπληκτικά αποτελέσματα – οι γυναίκες που κατανάλωναν τακτικά φυστικοβούτυρο είχαν 21% μειωμένο κίνδυνο διαβήτη, σε σύγκριση με εκείνες που δεν το έτρωγαν ποτέ.

Βοηθά να κοιμάστε καλύτερα.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Το αμινοξύ στα φιστίκια, που ονομάζεται τρυπτοφάνη, ενισχύει την ορμόνη του ύπνου, τη μελατονίνη και την ορμόνη της ευτυχίας, τη σεροτονίνη. Σας ηρεμεί, επιβραδύνει τις διαδικασίες του σώματός σας και προωθεί έναν καλό ύπνο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να φάτε πολύ – μόνο μερικές κουταλιές της σούπας θα πρέπει να είναι αρκετές.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε Μέλι πριν Κοιμηθείτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

52 Ιδέες Διακόσμησης Τοίχου με Τεχνική Όμπρε

52 Ιδέες Διακόσμησης Τοίχου με Τεχνική Όμπρε

LAVA NAILS: Η νέα τάση στα Νύχια Λάβα που Έχουν Κυριεύσει το Instagram

LAVA NAILS: Η νέα τάση στα Νύχια Λάβα που Έχουν Κυριεύσει το Instagram