Ο κρύος καιρός του φθινοπώρου είναι η ιδανική συνθήκη για πολλά λαχανικά, όχι μόνο μεγαλώνουν γρήγορα αλλά έχουν και υπέροχες γεύσεις. Έτσι, εάν θέλετε να έχετε έναν μικρό κήπο ή δεν έχετε χώρο, η καλλιέργεια αυτών των λαχανικών σε δοχεία/γλάστρες μπορεί να είναι η ιδανική λύση . Θα φροντίζετε τα φυτά σας ευκολότερα, επειδή δεν είναι δύσκολα στο διαχειρίσιμο ύψος τους και έχουν χαμηλή συντήρηση. Μπορούν να καλλιεργηθούν ακόμη και στους πιο μικρούς χώρους όπως το μπαλκόνι για να έχετε βιολογικά λαχανικά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτοί οι 12 Έξυπνοι και Γρήγοροι τρόποι να καλλιεργήσεις φυτά και λαχανικά θα σου μείνουν Αξέχαστοι
Τα πράσινα κρεμμύδια μπορούν να καλλιεργηθούν συνεχώς, όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του φθινοπώρου. Μετά την ανάπτυξη σε περίπου 3-4 εβδομάδες, μπορείτε να μαζέψετε τα πρώτα νεαρά φύλλα.
Για τη συγκομιδή του αρακά το φθινόπωρο, ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός. Καλλιεργήστε τον 8-12 εβδομάδες πριν τα πρώτα κρύα.
Για να καλλιεργήσετε φασόλια το φθινόπωρο, θα πρέπει να επιλέξετε τύπους φασολιών που παράγουν νωρίς σε 60-80 ημέρες χωρίς κρύο καιρό.
Για να μαζέψετε τη ρόκα το φθινόπωρο, θα πρέπει να τη φυτέψετε στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου. Μετά από 4-6 εβδομάδες, τα πράσινα φύλλα θα είναι έτοιμα για συγκομιδή.
Το μαρούλι αναπτύσσεται καλά το φθινόπωρο. Μπορεί να αντέξει ελαφρύ παγετό. Καλλιεργήστε τα τουλάχιστον 8 εβδομάδες πριν από τα πρώτα κρύα.
Για τη συγκομιδή του σπανακιού στα τέλη του φθινοπώρου και του χειμώνα, μπορείτε να ξεκινήσετε να σπέρνετε τους σπόρους του στα τέλη του καλοκαιριού, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο. Προστατέψτε τα φυτά σας από τον παγετό μετακινώντας τις γλάστρες σε εσωτερικούς χώρους.
Το Μποκ Τσόι είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό. Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους τους στα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου και στη συνέχεια να μαζέψετε τρυφερά φύλλα μετά από 30 ημέρες.
Δείτε ακόμη Λαχανικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε σε Δοχεία 4 Λίτρων
Μεγαλωμένη το φθινόπωρο, η λαχανίδα θα έχει καλύτερη γεύση από ό,τι την άνοιξη. Μετά το καλοκαίρι μεταξύ νωρίς έως μέσα φθινοπώρου μέχρι τις 6-8 εβδομάδες είναι η κατάλληλη στιγμή για φύτευση.
Η ινδική μουστάρδα είναι μια από τις καλύτερες φθινοπωρινές καλλιέργειες, τα πάει καλά σε γλάστρες και αντέχει επίσης τον ελαφρύ παγετό
Το ραπάνι είναι ένα εύκολο στην καλλιέργεια ριζικό λαχανικό που αναπτύσσεται καλά τόσο την άνοιξη όσο και το φθινόπωρο. Σπείρετε τους σπόρους τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες πριν από τον πρώτο παγετό και δώστε τους μέτρια θερμοκρασιακά εύρη.
Η γεύση του θα είναι γλυκιά όπως όταν τα φύλλα του ωριμάζουν στο κρύο. Ο καλός χρόνος για τη σπορά είναι περίπου 6-8 εβδομάδες πριν τον πρώτο παγετό.
Η γογγυλοκράμβη είναι μια από τις καλύτερες καλλιέργειες του φθινοπώρου, μπορείτε να ξεκινήσετε τη φύτευσή της σπέρνοντας σπόρους στα μέσα ή στα τέλη του καλοκαιριού.
Το καρότο χρειάζεται 10-12 εβδομάδες για να αναπτυχθεί σε μεγάλες γλάστρες ή ζαρντινιέρες.
Μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται και να είναι έτοιμο για συγκομιδή το φθινόπωρο, αρκεί να σπείρετε τους σπόρους πριν από 40 ημέρες από την αναμενόμενη ημερομηνία του πρώτου φθινοπωρινού παγετού.
Το παντζάρι μπορεί να καλλιεργηθεί στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου για συγκομιδή αργά το φθινόπωρο και αρχές χειμώνα. Σε ένα ήπιο κλίμα, συνεχίζουν να αναπτύσσονται και το χειμώνα.
Δείτε επίσης Τα Μικροπράσινα είναι 40 Φορές πιο Χρήσιμα από τα Ωριμα Λαχανικά και Μπορείτε να τα Καλλιεργήσετε Σπίτι σας
Οι μύκητες των νυχιών ποδιών μπορεί να είναι ένα επίμονο και ενοχλητικό πρόβλημα, επηρεάζοντας την… Read More
Σήμερα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν περισσότερο. Μέχρι το 2050, ο παγκόσμιος πληθυσμός,… Read More
Το air fryer είναι η “φριτέζα” που σχεδόν κάθε σπίτι πλέον έχει, αφού έχει λύσει… Read More
Η Κλέλια Ανδριολάτου που πολλοί την γνωρίσαμε μέσα από την σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, "Maestro"… Read More
Το να ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα μπορεί να μοιάζει με σχεδιαστική πρόκληση, αλλά με… Read More
Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα