in ,

Ασυνήθιστες Χρήσεις για Φλούδες Καρπουζιού

χρήσεις για φλούδες καρπουζιού,χρήσιμα,επαναχρησιμοποίηση,
Ασυνήθιστες Χρήσεις για Φλούδες Καρπουζιού

Αν ένα τέλειο καλοκαιρινό απόγευμα μπορούσε να αποτυπωθεί σε μία μόνο εικόνα, αυτή μπορεί να είναι απλώς μια στοίβα από φλούδες καρπουζιού που έχουν απομείνει στο πλάι ενός τραπεζιού. Το τραγανό, ζουμερό καρπούζι είναι μια τέλεια καλοκαιρινή απόλαυση –δροσερή, αναζωογονητική και ενυδατική– αλλά οι φλούδες του υποτιμώνται. Όμως έχουν πολλές χρήσεις και κάποιες μάλλον ασυνήθιστες. 5 Κόλπα για Καρπούζι που Πρέπει να Δοκιμάσετε Αυτό το Καλοκαίρι

Ασυνήθιστες Χρήσεις για Φλούδες Καρπουζιού

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε φλούδες καρπουζιού

Η φλούδα καρπουζιού έχει μια εκπληκτική διατροφική αξία. Περιέχει καροτίνες που το σώμα θα μετατρέψει σε βιταμίνη Α καθώς και βιταμίνη C, κάλιο, μαγνήσιο και αρκετές από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Περιέχει επίσης πολύ περισσότερες φυτικές ίνες από τη ροζ σάρκα που συμβάλλουν στην υγεία του εντέρου και στη γενική υγεία με διάφορους τρόπους (συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της χοληστερόλης και της σταθεροποίησης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα). Ένα πιο ενδιαφέρον συστατικό είναι ένα αμινοξύ που ονομάζεται κιτρουλίνη, το οποίο ορισμένες μελέτες προτείνουν ότι μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς, να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να προστατεύσει από την αθηροσκλήρωση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της αθλητικής απόδοσης, και αν αυτό δεν είναι αρκετό, είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Μαγειρικές χρήσεις για φλούδες καρπουζιού

  • Συστατικό για σάντουιτς: Ξεφλουδίστε τη φλούδα με έναν αποφλοιωτή λαχανικών και μετά κόψτε την σε στικ. Θα προσθέσουν υγρασία και τραγανότητα στο σάντουιτς χωρίς να υπερισχύουν των γεύσεων που υπάρχουν ήδη. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε ρολά ριζόχαρτου μαζί με τριμμένα καρότα ή ντάικον.
  • Προσθέστε τις στις σαλάτες: Οι φλούδες καρπουζιού κομμένες ζουλιέν, σε κύβους ή σε λεπτές φέτες αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη και στις σαλάτες. Δοκιμάστε έναν συνδυασμό φλούδας καρπουζιού με μάραθο και μήλο ή χρησιμοποιήστε τον αντί ή μαζί με αγγούρι σε μια ελληνική σαλάτα. Είναι καλό και σε μια φρουτοσαλάτα, ειδικά όταν χρειάζεστε λίγο τραγανό για να εξισορροπήσετε πιο μαλακά συστατικά, όπως τα μούρα.
  • Τουρσί: Ρίξτε ζεστή άλμη με βάση το ξύδι πάνω σε κομμένες ζουλιέν ή σε φέτες φλούδες καρπούζι. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε μόλις μία ώρα, αν και η γεύση θα βαθύνει με περισσότερο χρόνο στο ψυγείο. Προσθέστε μπαχαρικά και βότανα για διαφορετικές παραλλαγές γεύσης (τζίντζερ, σκόρδο και τσίλι, για παράδειγμα) ή πειραματιστείτε με μηλόξυδο ή ξυδιού ρυζιού αντί ξυδιού κρασιού για να δείτε ποιο σας αρέσει περισσότερο.
  • Υποκατάστατο αγγουριού: Οι φλούδες από καρπούζι αποτελούν ένα καλό υποκατάστατο για τα αγγούρια στο τζατζίκι εάν θέλετε να φτιάξετε μια πολύ μεγάλη παρτίδα. Αποτελούν επίσης μια εξαιρετική εναλλακτική στα αγγούρια στο γκασπάτσο, όπου μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μαζί με άλλα υλικά για το καλοκαίρι, όπως φρέσκες πιπεριές και ντομάτες.
  • Ψητές φλούδες στη σχάρα: Αλείψτε τις φλούδες με μια γευστική μαρινάδα και ψήστε τις στη σχάρα μέχρι να γίνουν τρυφερές. Είναι ένα εκπληκτικά νόστιμο λαχανικό και συνδυάζονται υπέροχα με χοιρινό και άλλα κρέατα.
  • Προσθήκη σε τηγανητά: Όπως και οι γλυκές πιπεριές, η φλούδα του καρπουζιού προσθέτει λίγη ευπρόσδεκτη υγρασία και τραγανή αίσθηση στα τηγανητά πιάτα.

Δείτε ακόμη 5 Κόλπα με Καρπούζι

Χρήσεις φλουδών καρπουζιού σε ροφήματα

Εκτός από τη χρήση των φλουδών καρπουζιού στο πιάτο σας, υπάρχουν επίσης διάφοροι τρόποι για να τις προσθέσετε στα ροφήματα.

  • Χυμός από τις φλούδες: Απλώς ρίξτε τις φλούδες στον αποχυμωτή όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο λαχανικό. Αφήστε το εξωτερικό για ένα χυμό πράσινου χρώματος ή ξεφλουδίστε το για έναν σχετικά άχρωμο. Εάν δεν έχετε αποχυμωτή, μπορείτε να βάλετε τις φλούδες σε ένα μπλέντερ ή απλά να τις τρίψετε και να στύψετε τον πολτό σε ένα σουρωτήρι για να βγάλετε τον χυμό. Πιείτε το καλά παγωμένο ως έχει ή χρησιμοποιήστε το στο αγαπημένο σας smoothie ή κοκτέιλ.
  • Φτιάξτε παγάκια: Κάντε πουρέ τις φλούδες του καρπουζιού με ή χωρίς την πράσινη φλούδα (ένα μπλέντερ υψηλής ισχύος είναι το καλύτερο αν τις θέλετε μαζί με τη φλούδα) και να παγώσετε τον πολτό σε παγοθήκες. Όταν φτιάχνετε το επόμενο smoothie σας, ρίξτε μια χούφτα κύβους μαζί με τον πάγο για να προσθέσετε μια διακριτική γεύση αγγουριού.
  • Ξεφλουδίστε κορδέλες φλούδας: Χρησιμοποιήστε τον αποφλοιωτή λαχανικών σας για να κόψετε μακριές, λεπτές λωρίδες από την πλευρά των φλοιών σας και να τις προσθέσετε στη κανατά με τη λεμονάδα. Όπως τα αγγούρια, προσθέτουν μια διακριτικά αναζωογονητική νότα που δεν καλύπτει τη γεύση των λεμονιών.

Μη μαγειρικές χρήσεις για φλούδες καρπουζιού

Παρά την απροσδόκητη θρεπτική αξία των φλοιών του καρπουζιού, δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι πρέπει να τις φάτε ή να τις πιείτε. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και εκτός κουζίνας.

  • Καταπραϋντική κρύα κομπρέσα: Αντι να βάζετε φέτες αγγουριού στα μάτια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεπτές φέτες φλούδας καρπουζιού σε όποιο μέγεθος και σχήμα θέλετε. Είναι επίσης καλές για την ανακούφιση ενός ήπιου εγκαύματος. Δεν θα το βοηθήσουν να επουλωθεί, αλλά θα νιώσετε καλά βραχυπρόθεσμα.
  • Κομποστοποίηση: Αν έχετε κήπο, η κομποστοποίηση των φλουδών είναι ένας επιπλέον τρόπος για να μην καταλήξουν στη χωματερή. Μπορείτε να τις προσθέσετε απευθείας στο σωρό σας όπως τα υπολείμματα από άλλα λαχανικά, αλλά θα αποσυντεθούν πιο γρήγορα αν τις χοντροκόψετε ή τις τεμαχίσετε πρώτα. Η υγρασία που προσφέρουν στο σωρό σας, τον βοηθά να διατηρείτε ενεργός, ειδικά αν βρίσκεστε σε περιοχή όπου η χρήση νερού είναι περιορισμένη το καλοκαίρι. Εναλλακτικά, εάν κάνετε κομποστοποίηση με σκουλήκια (vermicomposting), οι φέτες φλούδας καρπουζιού θα σας βοηθήσουν να τα θρέψετε.
  • Χρήση φλούδας μίνι καρπουζιού ως γλάστρας: Ένα κομμένο μισό μίνι καρπούζι κάνει μια τέλεια βιοδιασπώμενη αρχική γλάστρα για τα μοσχεύματα του κήπου σας. Ανοίξτε μερικές τρύπες στο κάτω μέρος για αποστράγγιση και ένα σημείο εξόδου για τις ρίζες των φυτών, γεμίστε το με χώμα και βάλτε το σε ένα μικρό πιατάκι για να μην διαρρεύσει στον πάγκο ή στο περβάζι σας. Φυτέψτε σπόρους λουλουδιών ή λαχανικών σε αυτό (επιλέξτε φυτά με γρήγορη βλάστηση) και περιμένετε να εμφανιστούν τα σπορόφυτά σας. Μόλις αναπτυχθούν καλά και η εξωτερική θερμοκρασία είναι κατάλληλη, μεταφυτέψτε τη φλούδα στον κήπο σας. Θα διασπαστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφήνοντας την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά του στα φυτά σας. Αυτό λειτουργεί και με άλλες φλούδες καρπουζιών.

πηγή φωτό

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε επίσης Δηλητηρίαση από καρπούζι: 4 Σημάδια Νιτρικών Αλάτων σε Καρπούζι για να τηνΑποφύγετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 κομψά κουρέματα για μεγαλύτερες κυρίες που θα σας κάνουν να φαίνεστε υπέροχες με τα γκρίζα μαλλιά σας

10 κομψά κουρέματα για μεγαλύτερες κυρίες που θα σας κάνουν να φαίνεστε υπέροχες με τα γκρίζα μαλλιά σας

συμβουλές για καύσωνα,αντιμετώπιση καύσωνα,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα,

8 Χρήσιμες Συμβουλές για να Αντιμετωπίσετε τους Καύσωνες