in , , , , ,

8 Χρήσιμες Συμβουλές για να Αντιμετωπίσετε τους Καύσωνες

συμβουλές για καύσωνα,αντιμετώπιση καύσωνα,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα,
8 Χρήσιμες Συμβουλές για να Αντιμετωπίσετε τους Καύσωνες

Πολλά κύματα καύσωνα έχουν καταγραφεί το 2022 και ενώ ορισμένες χώρες μπορεί να είναι συνηθισμένες στην υπερβολική ζέστη, άλλες δυσκολεύονται πολύ να την αντιμετωπίσουν. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους η ζέστη μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητά σας. Γι’ αυτό υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις υπερυψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και να νιώσετε καλυτέρα. 11 Εναλλακτικοί Τρόποι Αντιμετώπισης της Ζέστης

Κρατήστε τις κουρτίνες κλειστές.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ενώ ένα A/C θα έλυνε το πρόβλημα της θερμότητας αμέσως, αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, μπορείτε να ξεκινήσετε κρατώντας τις κουρτίνες ή τα στόρια κλειστά. Με αυτόν τον τρόπο, κρατάτε εκτός το έντονο ηλιακό φως και οι εσωτερικοί σας χώροι θα είναι πιο δροσεροί. Είναι ένα καλό πρώτο βήμα που μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει χρήματα στο λογαριασμό του ρεύματος.

Δημιουργήστε ένα σπιτικό σύστημα «κλιματισμού».

brightside

Όταν το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε είναι εξαιρετικά ζεστό, ο αέρας από τον ανεμιστήρα θα είναι επίσης ζεστός. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα μπολ γεμάτο πάγο μπροστά από τον ανεμιστήρα και να καθίσετε απέναντι του. Ο ζεστός αέρας από τον ανεμιστήρα θα αρχίσει να γίνεται πιο δροσερός αφού περάσει από τον πάγο.

Φροντίστε να κάνετε τα ψώνια σας νωρίς την ημέρα.

brightside

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τα ψώνια τους με τα αυτοκίνητά τους, αλλά ένα κλειστό όχημα μπορεί να φτάσει πάνω από 93 °C. Μπορείτε, φυσικά, να ανοίξετε το A/C, αλλά αυτό θα σας καταναλώσει πολύ καύσιμο. Γι’ αυτό καλύτερα να πάτε για ψώνια νωρίς το πρωί όταν το αυτοκίνητό σας είναι ακόμα δροσερό. Το να κάνετε αυτή τη δραστηριότητα αργότερα δεν είναι καλή ιδέα, καθώς το αυτοκίνητο θα έχει συγκεντρώσει όλη αυτή τη θερμότητα μέσα στην ημέρα.

Αποφύγετε τον καφέ και πίνετε νερό.

brightside

Τα ζαχαρούχα αναψυκτικά, τα ροφήματα με καφεΐνη και τα ενεργειακά ποτά θα οδηγήσουν σε αφυδάτωση αντί να σας βοηθήσουν να δροσιστείτε. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να πιείτε είναι κρύο νερό, ακόμα κι αν δεν διψάτε. Αυτό συμβαίνει γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες σας κάνουν να ιδρώνετε και, ως εκ τούτου, να χάνετε νερό από το σώμα σας. Εάν δεν αναπληρώσετε τη χαμένη ποσότητα εκ των προτέρων, μπορεί να αντιμετωπίσετε σοβαρή αφυδάτωση αργότερα.

Δείτε ακόμη Ο πιο Έξυπνος Τρόπος για να Απαλλαγείτε από τη Ζέστη του Ήλιου στο Σπίτι

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μην ασκείστε τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ενώ πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στο πλησιέστερο γυμναστήριό τους, το οποίο συνήθως έχει κλιματισμό, άλλοι επιλέγουν να ασκηθούν στο ύπαιθρο. Είτε σας αρέσει να τρέχετε είτε να κάνετε γιόγκα στο πάρκο, θα πρέπει να αφήσετε αυτές τις δραστηριότητες για μετά τη δύση του ήλιου ή νωρίς το πρωί. Αυτό συμβαίνει επειδή η άσκηση στη ζέστη ασκεί επιπλέον πίεση στο σώμα και το κάνει να αυξάνει τη θερμοκρασία του. Η εξάντληση, οι θερμικές κράμπες και η θερμοπληξία είναι μερικές από τις επιπτώσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

Μην ξεχνάτε την αντηλιακή προστασία.

brightside

Η χρήση αντηλιακού είναι ζωτικής σημασίας, ακόμα κι αν απλά πηγαίνετε σε κοντινό κατάστημα για να πάρετε ένα μπουκάλι νερό. Αλλά δεν είναι η μόνη προστασία που χρειάζεστε, αφού ένα καπέλο μπορεί επίσης να γίνει ο καλύτερός σας φίλος. Ωστόσο, εάν αισθάνεστε ότι δεν είναι αρκετό, θα πρέπει να σκεφτείτε να ανοίξετε μια ομπρέλα. Η σκιά που παρέχει προστατεύει όχι μόνο το κεφάλι, αλλά και ολόκληρο το σώμα σας.

Καταναλώστε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να φάνε τις ίδιες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ευθύνεται η ζεστή. Η καλύτερη διατροφική συμβουλή είναι να τρώτε πολλά μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας αντί για 1-2 μεγάλα γεύματα. Επίσης, είναι καλύτερο να επιλέγετε τροφές γεμάτες θρεπτικά συστατικά και πιο συγκεκριμένα, φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Ίσως χρειαστεί να αποφύγετε προϊόντα με ζάχαρη που δεν περιέχουν τίποτα άλλο εκτός από υδατάνθρακες.

Ντυθείτε έξυπνα.

brightside

Το πρόβλημα με τα σκουρόχρωμα ρούχα – ειδικά τα μαύρα – είναι ότι παγιδεύουν τη θερμότητα από τον ήλιο. Γι’ αυτό, συνιστάται να φοράτε ελαφριά, ανοιχτόχρωμα ρούχα που αντανακλούν τη ζέστη και το φως του ήλιου. Επίσης, τα φαρδιά ρούχα που δεν αγκαλιάζουν το σώμα είναι πολύ καλύτερη επιλογή από τα ρούχα που εφαρμόζουν καθώς παγιδεύουν τη θερμότητα και σας κάνουν να ιδρώνετε.

Δείτε επίσης 12 έξυπνες λύσεις στην παραλία για να είστε πλήρως προετοιμασμένοι για το φετινό καλοκαίρι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χρήσεις για φλούδες καρπουζιού,χρήσιμα,επαναχρησιμοποίηση,

Ασυνήθιστες Χρήσεις για Φλούδες Καρπουζιού

Tie Dye, Tie Dye με χρωστικές τροφίμων,Tie Dye μπλουζάκια,Tie Dye βάψιμο,ρούχα,

Πώς να Φτιάξετε Tie Dye Μπλουζάκια με Χρωστικές Τροφίμων