Θα σου λύσουν τα χέρια: 10 Έξυπνα Κόλπα Κουζίνας που Ολοι Πρέπει να Δοκιμάσουν Σήμερα

Σύμφωνα με μια έρευνα, οι άνθρωποι σήμερα αφιερώνουν μόλις μια ώρα την ημέρα για να προετοιμάσουν και τα 3 γεύματα. Αυτό είναι 45 λεπτά λιγότερο σε σύγκριση με τον χρόνο που περνούσαν οι παλαιότερες γενιές στην κουζίνα. Και οι 3 βασικοί λόγοι για τους οποίους μαγειρεύουν πιο γρήγορα τώρα είναι η έλλειψη χρόνου, οι μαγειρικές δεξιότητες και η πολλή εργασία. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά έξυπνα κόλπα κουζίνας για να εξοικονομήσετε χρόνο και ενέργεια. Θα εκπλαγείς! 15 Εύκολα Κόλπα Κουζίνας που θα σε κάνουν να αναφωνήσετε Ουαου

Έξυπνα Κόλπα Κουζίνας: Καθαρίστε και αφαιρέστε το έντερο στις γαρίδες με ένα πιρούνι.

brightside

Το καθάρισμα των γαρίδων μπορεί να είναι μια κουραστική και ακατάστατη εργασία. Αλλά, ένα πιρούνι μπορεί να σας βοηθήσει να βγάλετε το κέλυφος και το έντερο ταυτόχρονα. Αφού βγάλετε το κεφάλι της γαρίδας, βαλτε ένα από τα δόντια του πιρουνιού στο έντερο, περάστε το μέσα από το κέλυφος και τραβήξτε το. Πανεύκολο!

Καθαρίστε τους λεκέδες τροφίμων με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός ή άλλων συστατικών.

© gemin0x / Reddit

Εξοικονομήστε λίγο χρόνο καθαρίζοντας τους επίμονους λεκέδες από τις σανίδες κοπής βγάζοντας τους έξω και αφήνοντας τη φύση να κάνει τη δουλειά για εσάς. Απλώς τοποθετήστε τις σε σημείο όπου θα δέχονται άμεσο ηλιακό φως. Οι υπεριώδεις ακτίνες από τον ήλιο θα διασπάσουν τα μόρια και τους χημικούς δεσμούς του λεκέ μέχρι να διαλυθούν ουσιαστικά.

Οι λεκέδες σε ξύλινες σανίδες κοπής μπορούν να αφαιρεθούν πασπαλίζοντας πάνω τους αλάτι πριν τρίψετε την επιφάνεια με ένα λεμόνι. Για τις πλαστικές, ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού, συν το τρίψιμο με λεμόνι, θα είναι αρκετό.

Κόψτε τα μυρωδικά γρηγορότερα τυλίγοντάς τα πρώτα.

brightside

Αν χρειαστεί πολύς χρόνος για να ψιλοκόψετε τα φρέσκα μυρωδικά μπορεί να στύψετε όλους τους χυμούς τους πάνω στη σανίδα κοπής. Για να κόψετε γρήγορα μυρωδικά με μεγάλα φύλλα (όπως βασιλικό και φασκόμηλο) σε λεπτά κομμάτια, στοιβάξτε τα, τυλίξτε τα σε ρολό και κόψτε σε φέτες για λεπτές λωρίδες σαν κορδέλα.

Διατηρήστε τα επιπλέον ψιλοκομμένα μυρωδικά αποθηκεύοντάς τα σε παγοθήκες. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε κομμάτι πριν το καταψύξετε και όταν έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσετε, απλά ρίξτε τον «πάγο» στο τηγάνι.

© Depositphotos.com

Σώστε το καμένο ρύζι με μια φέτα άσπρο ψωμί.

© Ingrid Balabanova / Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Αντί να πετάξετε ολόκληρο το ρύζι μπορείτε να το σώσετε βάζοντας μια φέτα άσπρο ψωμί από πάνω και αφήνοντάς το για 5-10 λεπτά. Το ψωμί θα απορροφήσει την καμένη γεύση και το άρωμα, έτσι θα μπορείτε ακόμα να σερβίρετε το υπόλοιπο ρύζι. Προσέξτε μόνο να μην σερβίρετε το καμένο ρύζι στο κάτω μέρος.

Ξεχωρίστε εύκολα τα φύλλα και τα κοτσάνια με τη βοήθεια ενός σουρωτηριού.

brightside

Υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος για να βγάλετε όλα τα φύλλα χωρίς να χρειάζεται να τα κόψετε μεμονωμένα από τα κοτσάνια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σουρωτήρι ή κουτάλα ζυμαρικών με τρύπα μέτρησης στη μέση. Απλώς περάστε το κοτσάνι μέσα από μία από τις τρύπες, τραβήξτε το προσεκτικά από την άλλη πλευρά και το σουρωτήρι θα μαζέψει τα φύλλα για εσάς.

Δείτε ακόμη 12 Κόλπα Κουζίνας που δεν θα σας πει κανείς και που Εξοικονομούν Χρόνο

Related Post

Κόψτε γρηγορότερα τα μανιτάρια με έναν κόφτη αυγών.

© Mr_Vorland / Reddit

Αυτό το εργαλείο θα σας βοηθήσει να πετύχετε ομοιόμορφες φέτες για μια πιο εντυπωσιακή παρουσίαση. Αφού πλύνετε τα μανιτάρια και κόψετε το κάτω μέρος των μίσχων, βάλτε ένα κομμάτι στον κόφτη αυγών και τοποθετήστε το ανάλογα με το πώς θέλετε να κοπεί — κάθετα ή οριζόντια. Στη συνέχεια, πιέστε τον κόφτη προς τα κάτω, όπως θα κάνατε με ένα αυγό. Αυτή η μέθοδος είναι επίσης αποτελεσματική για την κοπή άλλων τροφίμων, όπως ελιές, τυρί, ακτινίδια, φράουλες και καρότα.

Αφαιρέστε τους σπόρους με μια κουτάλα παγωτού.

© ydobemos / Reddit

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουταλα παγωτού για να ξεφλουδίσετε ένα μήλο. Αυτό το εργαλείο είναι επίσης το καλύτερο για την αφαίρεση σπόρων από σκουός ή κολοκύθα. Δεδομένου ότι η άκρη του είναι πιο αιχμηρή από το συνηθισμένο κουτάλι, κόβει καλύτερα μέσα από τα αφράτα υλικά και η βαθύτερη καμπύλη του θα πιάσει επίσης περισσότερους σπόρους.

Χρησιμοποιήστε μια φόρμα για μάφιν για συνταγές με τάκο και τορτίγια.

© FlappyMcJackson / Reddit

Απλοποιήστε την προετοιμασία για την επόμενη «νύχτα taco» χρησιμοποιώντας το κάτω μέρος μιας φόρμας μάφιν για να σφηνώνετε τα τάκο ενδιάμεσα και να τα γεμίσετε πιο εύκολα.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τορτίγιες στην ανεστραμμένη φόρμα μάφιν πιέζοντάς τις μέχρι να σχηματίσουν ένα μπολ. Τις βάζετς στο φούρνο και τις ψήνετε μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε τη γέμιση και σερβίρετε!

Προκόψτε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη

brightside

Εδώ είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα από το ψωμί σε φέτες – βούτυρο σε φέτες! Το πρώτο βήμα είναι να κόψετε μικρά κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού. Στη συνέχεια, διπλώστε τα γύρω από την αιχμηρή άκρη του μαχαιριού, κόψτε λεπτές φέτες και αφήστε το χαρτί πίσω. Πριν το καταλάβετε, θα έχετε έτοιμα κομμάτια βουτύρου.

Χρησιμοποιείστε τη ράχη ενός μαχαιριού για να κόψετε το σκόρδο

brightside

Αντί να χρησιμοποιήσετε την αιχμηρή λεπίδα ενός μαχαιριού για να ψιλοκόψετε το σκόρδο, γυρίστε το και χρησιμοποιήστε την αμβλεία πλευρά.

Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα! Η ράχη του μαχαιριού είναι επίσης χρήσιμη για άλλα πράγματα, όπως το να ζουλήξετε το λεμονόχορτο, να σπάσετε μια καρύδα, να ξελεπιάσετε ένα ψάρι και να κονιορτοποιήσετε αγγούρια. Μερικοί σεφ συμβουλεύουν επίσης να ξύνετε τα υλικά από την σανίδα κοπής με το πίσω μέρος επίσης για να αποφύγετε να στομώσετε τη λεπίδα πιο γρήγορα.

Δείτε επίσης 9 Κορυφαία Κόλπα Κουζίνας που Πρέπει να Δοκιμάσετε Σήμερα!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

5 Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα Λεκέδες σε Καπελάκια Τζόκεϊ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More

30 Απριλίου, 2024

Τα 10 λάθη καθαρισμού μπάνιου που δεν πρέπει να κάνουμε

Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More

30 Απριλίου, 2024

Πώς να Καθαρίσετε μια Ακρυλική Μπανιέρα Χωρίς Τρίψιμο και Χημικές Ουσίες

Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More

29 Απριλίου, 2024

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Οδοντόκρεμα στο Καζανάκι της Τουαλέτας

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More

29 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα