Τα 10 λάθη καθαρισμού μπάνιου που δεν πρέπει να κάνουμε

Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από τα πιο βρώμικα σημεία στα σπίτια. Επομένως, είναι σημαντικό να αποφύγετε μερικά κοινά λάθη καθαρισμού μπάνιου.

10 Λάθη Καθαρισμού Μπάνιου που Δεν Πρέπει να Κάνετε. Image by freepik

Καθαρισμός με σκληρά χημικά

Πολλοί πιστεύουν ότι η χρήση σκληρών χημικών είναι ο μόνος τρόπος για να καθαρίσετε ένα μπάνιο. Ωστόσο, αυτό απέχει από την αλήθεια. Αντί να αγοράσετε ένα καθαριστικό με χλωρίνη, πασπαλίστε μια ή δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στο νιπτήρα, τη μπανιέρα, τις αποχετεύσεις ντους και τα πλακάκια σας και ψεκάστε άφθονα με νερό μέχρι να σχηματιστεί ένα είδος πάστας. Τρίψτε απαλά όπως θα κάνατε συνήθως, απολαμβάνοντας το άρωμα των φυσικών αρωμάτων και παρακολουθήστε καθώς οι νεροχύτες και οι αποχετεύσεις σας ανακτούν τη λάμψη τους.

8 Λάθη Καθαρισμού που Υπονομεύουν τις Προσπάθειές σας

Το άλλο πρόβλημα με τη χρήση σκληρών χημικών ουσιών είναι ότι μπορούν να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα προβλήματα όχι μόνο με την υγεία σας, αλλά και με το φινίρισμα του μπάνιου σας. Η υπερβολική χρήση χλωρίνης και άλλων σκληρών χημικών ουσιών μπορεί να φθειρει υλικά όπως ενέματα και στεγανωτικά με την πάροδο του χρόνου. Ηπιότερες, φυσικές λύσεις όπως το ξύδι ή η μαγειρική σόδα μπορούν συχνά να κάνουν τη δουλειά εξίσου καλά χωρίς τη ζημιά.

Ανάμιξη χημικών

Εάν πρέπει να καθαρίσετε με χημικά, είναι σημαντικό να μην αναμειγνύετε πολλά μαζί. Η ανάμειξη σκληρών χημικών ουσιών όπως η χλωρίνη ή η αμμωνία για την γρήγορη εξάλειψη των οσμών μπορεί να παράγει τοξικούς ατμούς και να ερεθίσει το αναπνευστικό σύστημα, ιδιαίτερα όταν ο αερισμός είναι ανεπαρκής.

Έτσι, εάν σκοπεύετε να καθαρίσετε με περισσότερα από ένα είδη χημικών, φροντίστε να διαβάσετε πρώτα τις προειδοποιητικές ετικέτες. Δεν θέλετε ο εβδομαδιαίος καθαρισμός του μπάνιου σας να σας οδηγήσει στο νοσοκομείο.

Τρίψιμο με χαρτί κουζίνας

Το χαρτί κουζίνας κάνει τον καθαρισμό ευκολότερο και πιο βολικό, αλλά δεν είναι η καλύτερη επιλογή για το μπάνιο σας.

Αφήνει ορατά σημάδια και κομμάτια χαρτιού στον καθρέφτη. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα απλό πανί από μικροΐνες για τον καθαρισμό σχεδόν οτιδήποτε.

Χρησιμοποιείτε το ίδιο πανί καθαρισμού για όλες τις επιφάνειες

Η χρήση του ίδιου πανιού ή σφουγγαριού για τον καθαρισμό ολόκληρου του μπάνιου μπορεί να μεταδώσει μικρόβια από τη μια επιφάνεια στην άλλη. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ξεχωριστά για διαφορετικούς χώρους, ειδικά για την τουαλέτα.

Related Post

Χρησιμοποιείτε μια βρώμικη βούρτσα τουαλέτας

Οι περισσότεροι δεν καθαρίζουν τις βούρτσες τουαλέτας αφού τις χρησιμοποιήσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξάπλωση βακτηρίων και οσμών. Οι βούρτσες τουαλέτας θα πρέπει να καθαρίζονται και να στεγνώνονται μετά από κάθε χρήση και να αντικαθίστανται τακτικά για τη διατήρηση της υγιεινής.

Δείτε ακόμη Τόσοι Πολλοί Άνθρωποι Κάνουν Αυτά τα 3 Χειρότερα Λάθη με τη Χλωρίνη

Λάθος καθάρισμα του καθρέφτη

Έχει μεγάλη σημασία πώς καθαρίζετε τον καθρέφτη του μπάνιου. Θα πρέπει να ξεκινήσετε από την κορυφή και να κατεβείτε. Με αυτόν τον τρόπο, τυχόν σταγόνες ή υπολείμματα δεν θα βρωμίσουν τα σημεία που έχετε ήδη καθαρίσει.

Δεν καθαρίζετε την αποχέτευση

Ένα από τα πιο βρώμικα σημεία του μπάνιου είναι η αποχέτευση. Το να μην καθαρίζετε τις αποχετεύσεις μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση τριχών, αφρού σαπουνιού και υπολειμμάτων, προκαλώντας δυσάρεστες οσμές καθώς τα βακτήρια ευδοκιμούν σε στάσιμο νερό.

Δεν αφαιρείτε τη μούχλα

Τα μπάνια έχουν πολλές πηγές μούχλας, η οποία δεν είναι απλώς αντιαισθητική και δυσώδη, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας. Εκτός από τον σχολαστικό καθαρισμό των επιφανειών, είναι σημαντικό να πλένετε τακτικά τις πετσέτες και τις κουρτίνες μπάνιου. Επιπλέον, το να αφήνετε υγρές επιφάνειες, όπως τοίχους ντους και άκρες μπανιέρας, προάγει την ανάπτυξη μούχλας, επιδεινώνοντας περαιτέρω τις δυσάρεστες οσμές.

Ξεχνάτε τα πιο μικροβιακά σημεία

Μην ξεχάσετε να σκουπίσετε τις βρύσες, τη λαβή της τουαλέτας και τους διακόπτες φώτων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης μικροβίων και ασθενειών.

Παραμέληση του ανεμιστήρα εξαερισμού του μπάνιου

Ο ανεμιστήρας εξαερισμού είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας όταν καθαρίζετε το μπάνιο. Αλλά το να το ξεχάσετε μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες. Όταν δεν καθαρίζονται τακτικά, συσσωρεύσουν σκόνη και χνούδι, μειώνοντας σημαντικά την απόδοσή τους. Πιο κρίσιμο, ένας βουλωμένος ανεμιστήρας εξάτμισης ενέχει κίνδυνο πυρκαγιάς, καθώς η συσσώρευση μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του κινητήρα. Για την πρόληψη τέτοιων κινδύνων και τη διατήρηση της ποιότητας του αέρα, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε καλά την επιφάνεια εισαγωγής με ηλεκτρική σκούπα και να καθαρίζετε τα πτερύγια του ανεμιστήρα κάθε λίγους μήνες.

Δείτε επίσης 12 Λάθη στο Σπίτι που μας Κάνουν να Χάνουμε πολύ Χρόνο στην Καθαριότητα

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Πώς να Διακοσμήσετε με τα Κύματα του Ωκεανού έναν Τοίχο

Τα κύματα του ωκεανού ζωγραφισμένα σε έναν τοίχο θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ποικιλία διακοσμήσεων… Read More

21 Μαΐου, 2024

Ένα Έξυπνο Κόλπο για να Κερδίζετε Πάντα στο Πέτρα, Ψαλίδι, Χαρτί!

Ποια τακτική είναι καλύτερη να χρησιμοποιήσετε στο πέτρα, ψαλίδι, χαρτί για να κερδίζετε συνεχώς; Όπως… Read More

20 Μαΐου, 2024

11 Τρόφιμα που Όλοι Έχουμε Καταναλώσει με Λάθος Τρόπο

Δίνουμε πολύ μεγαλύτερη προσοχή στο τι καταλήγει στα τραπέζια μας αυτές τις μέρες. Η ποιότητα… Read More

20 Μαΐου, 2024

Πως να Οργανώσετε Εύκολα Τα ρούχα σας Σύμφωνα με τη Μαρί Κοντό

Οργανώσετε τα ρούχα σας χρησιμοποιώντας τη Μέθοδο KonMari, ώστε να στέκονται όρθια για να εξοικονομήσετε… Read More

20 Μαΐου, 2024

Διώξε την Ανασφάλεια: 12 Πράγματα που μια Γυναίκα Δεν Πρέπει να Νιώθει άσχημα μεγαλώνοντας

Παρά το γεγονός ότι στις μέρες μας οι γυναίκες ενθαρρύνονται να αποδέχονται τον εαυτό τους… Read More

20 Μαΐου, 2024

Ανακαλύψτε τα Νυχτερινά Θαύματα του Καροτέλαιου για την Ευεξία σας

Το καροτέλαιο, που προέρχεται από τους πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά σπόρους των καρότων, συχνά θεωρείται… Read More

20 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα