Υπάρχουν πολλά πράγματα στην κουζίνα που κάνετε σχεδόν αυτόματα. Φαίνονται να είναι τόσο φυσικά που σχεδόν δεν σκεφτόσαστε πριν τα κάνετε. Δυστυχώς, ορισμένες συνήθειες στην κουζίνα που επαναλαμβάνονται εδώ και χρόνια και πρέπει να τις σταματήσετε αμέσως. 8 Κακές Συνήθειες στο Μπάνιο που Αρρωσταίνουν Εσάς και την Οικογένειά σας
Το ξύδι μπορεί να καθαρίσει τα πάντα
Το ξύδι είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο οικολογικό καθαριστικό. Ωστόσο, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε για κάθε είδους επιφάνειες. Για να αποφύγετε τη ζημιά, μην χρησιμοποιείτε ξύδι για να καθαρίσετε τις επιφάνειες κουζίνας από μάρμαρο, γρανίτη, ασβεστόλιθο, ξύλο ή ανοξείδωτα μαχαίρια, καθώς το οξύ που περιέχει το ξύδι μπορεί να επιταχύνει τη φθορά τους.
Τηγάνια με αντικολλητικές στρώσεις
Τα τηγάνια με αντικολλητικές στρώσεις είναι σχεδόν αιωνία. Ωστόσο, πρέπει να συντηρούνται σωστά. Γι’ αυτό χρησιμοποιείτε πάντα λάδια καλής ποιότητας (ξεχάστε τα μαγειρικά λάδια σε σπρέι). Ποτέ μην ρίχνετε κρύο νερό σε ένα ζεστό τηγάνι. Μην το πλύνετε ούτε στο πλυντήριο πιάτων. Αποφύγετε επίσης να χρησιμοποιείτε σιδερένια μαχαιροπίρουνα.
Μαχαίρια σε ένα συρτάρι
Δεν πρέπει να κρατάτε όλα τα μαχαίρια σε ένα συρτάρι. Καθώς οι λεπίδες τους θα είναι μόνιμα εκτεθειμένες η μία στην άλλη, αυτό μπορεί να τις κάνει να στομώσουν πολύ γρήγορα. Επίσης θα πρέπει να ακονίζονται πολύ πιο συχνά. Αντίθετα, τα μαχαίρια μπορούν να συνδεθούν εύκολα σε μια μαγνητική ταινία. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε μια βάση ή να τα κρατήσετε σε ειδικές θήκες.
Όλα στο πλυντήριο πιάτων
Πολλοί δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς πλυντήριο πιάτων. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά σκευή που πρέπει να πλένονται σε τρεχούμενο νερό. Αυτά περιλαμβάνουν ασημένια μαχαιροπίρουνα, κεραμικά, κρυστάλλινα ξύλινα, αλουμινένια, χειροποίητα και πορσελάνινα πιάτα. Τα πλαστικά αντικείμενα πρέπει επίσης να αντιμετωπίζονται με προσοχή από αυτή την άποψη. Κάποια από αυτά, εκτεθειμένα σε υψηλές θερμοκρασίες, απελευθερώνουν επικίνδυνες ουσίες. Γι’ αυτό πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή προτού καθαρίσετε τα νέα σας ποτήρια ή πιάτα.
Δείτε ακόμη 8 Πρωινές Συνήθειες που Βλάπτουν την Υγεία σας και Πρέπει να Σταματήσετε Μια για Πάντα
Ανάμειξη μπλέντερ στη μέγιστη ταχύτητα
Το μπλέντερ εξοικονομεί πολύ χρόνο όμως για να λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε σωστά.
Πάντα να το πλένετε αμέσως αφού τελειώσετε τη χρήση του. Διαφορετικά, οι λεπίδες μπορεί να σκουριάσουν. Αυξήστε αργά την ταχύτητα ανάμειξης έτσι ώστε ο κινητήρας να λειτουργεί αποτελεσματικά και να μην υπερθερμαίνεται.
Λάθος χρήση μαχαιριών
Οι σανίδες κοπής από γυαλί και γρανίτη κάνουν τις λεπίδες των μαχαιριών να στομώνουν πολύ νωρίτερα. Αντ’ αυτού, προτιμήστε τα μπαμπού. Είναι ελαφριά, στεγνώνουν πολύ γρήγορα και είναι καλά για να κόψετε το ψωμί και το κρέας σε φέτες. Επιπλέον, μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων.
Κοτόπουλο σε νερό
Μην πλένετε ποτέ το κοτόπουλο με τρεχούμενο νερό καθώς έχει βακτήρια που είναι πολύ εύκολο να μεταφερθούν στον πάγκο της κουζίνας, στο νεροχύτη ή ακόμα και στα ρούχα.
Κάδος απορριμμάτων
Πότε ήταν η τελευταία φορά που πλύνατε τον κάδο απορριμμάτων σας; Είναι συνεχώς γεμάτος με μια ποικιλία σκουπιδιών, καθιστώντας τον μια τέλεια εστία για την ανάπτυξη βακτηρίων.
Το καλύτερο μέρος για να τον καθαρίσετε είναι το ντους ή η μπανιέρα. Χρησιμοποιήστε υγρό απορρυπαντικό πιάτων, μαγειρική σόδα, απολυμαντικό ή χλωρίνη. Κάντε το τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Με το ξύδι μπορείτε εύκολα να εξουδετερώσετε τη δυσάρεστη μυρωδιά. Μουσκεύετε μια φέτα ψωμί με ξύδι και τη βάζετε στον πάτο. Μετά από 12 ώρες η μυρωδιά πρέπει να φύγει.
Μπανάνες στο ψυγείο
Υπάρχουν είδη τροφίμων που όταν μπαίνουν στο ψυγείο χάνουν πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν ή σαπίζουν πολύ πιο γρήγορα. Η λίστα περιλαμβάνει εξωτικά φρούτα (μπανάνες, μάνγκο, εσπεριδοειδή) ντομάτες, πιπεριές, πατάτες, όσπρια, μέλι, κρεμμύδι, καφέ και ψωμί.
πηγή φωτογραφιών freepik
Δείτε επίσης 9 Καθημερινές Συνήθειες που Πρέπει να Απαλλαγείτε από Αυτές το Συντομότερο