in , , , ,

12 Λάθη στο Σπίτι που μας Κάνουν να Χάνουμε πολύ Χρόνο στην Καθαριότητα

12 Λάθη στο Σπίτι που μας Κάνουν να Χάνουμε πολύ Χρόνο στην Καθαριότητα
12 Λάθη στο Σπίτι που μας Κάνουν να Χάνουμε πολύ Χρόνο στην Καθαριότητα

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, οι άνθρωποι ξοδεύουν περίπου 24 ώρες το μήνα και περισσότερες από 5 ώρες την εβδομάδα στη καθαριότητα του σπιτιού. Για να μειώσετε αυτόν τον χρόνο, πρέπει να αποφύγετε μερικά λάθη που σας κάνουν να χάνετε πολύ χρόνο. Γρήγορο καθάρισμα: 10 “πονηρά” κόλπα καθαριότητας για όσους βαριούνται τις δουλειές του σπιτιού

Επιλέξτε αδιάβροχους και ανθεκτικούς πάγκους.

brightside

Μετά το πλύσιμο των πιάτων, μπορεί να μείνει πολύ νερό στον πάγκο. Εάν δεν το σκουπίσετε αμέσως, η επιφάνεια θα απορροφήσει την υγρασία και μπορεί ακόμη και να καταστραφεί. Για να διαρκέσει περισσότερο η επιφάνεια του πάγκου επιλέξτε μάρμαρο ή γρανίτη. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τέτοια υλικά, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε πλακάκια ή κάποια άλλη ανθεκτική επιλογή. Στην ιδανική περίπτωση, ο νεροχύτης και ο πάγκος θα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια επιφάνεια χωρίς κενό μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πολύ εύκολο για εσάς να σκουπίσετε το νερό και τη βρωμιά στο νεροχύτη.

Τοποθετήστε λεία πλακάκια στον τοίχο της κουζίνας.

© Edgar Castrejon / Unsplash, © Jason Briscoe / Unsplash

Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είστε, το λίπος από το μαγείρεμα του φαγητού θα πιτσιλάει τους τοίχους. Και αν ο τοίχος της κουζίνας έχει πολλά σχέδια, το λίπος θα είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί. Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε λεία πλακάκια – αυτά χωρίς ραφές είναι ακόμα καλύτερα καθώς καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα. Εάν έχετε ήδη πλακάκια στον τοίχο της κουζίνας σας, μπορείτε να προστατέψετε την επιφάνεια με ειδικό τζάμι.

Χρησιμοποιήστε απλές λαβές στα έπιπλα.

© Elledmytryszyn / Pixabay

Εάν τα έπιπλά σας έχουν λαβές με περίπλοκο σχέδιο, θα συσσωρευτεί πάνω τους πολλή σκόνη και βρωμιά. Για να μην ξοδέψετε πολλές ώρες καθαρισμού και χρήματα για την αντικατάσταση των λαβών, αγοράστε με λεία επιφάνεια σε απλά χρώματα. Επίσης, ενώ βρίσκεστε στο κατάστημα, αγγίξτε όλες τις λαβές εκεί. Επιλέξτε εκείνες όπου είναι ορατοί οι λιγότεροι λεκέδες.

Τοποθετήστε σκουπιδοφάγο στον νεροχύτη.

© snyfer / Depositphotos

Υπάρχει η άποψη ότι σκουπιδοφάγος είναι το επόμενο πιο χρήσιμο πράγμα στην κουζίνα μετά το πλυντήριο πιάτων. Και τώρα, υπάρχουν νεροχύτες με ενσωματωμένους που μπορείτε να αγοράσετε ή μπορείτε να τοποθετήστε μια ξεχωριστή συσκευή. Θα σας προστατεύσει από τους βουλωμένους σωλήνες και θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα.

Μην επιλέγετε ανάγλυφα δάπεδα.

© cottonbro / Pexels

Τα δάπεδα με υφή είναι ελκυστικά μέχρι τη στιγμή που πρέπει να τα καθαρίσετε. Η βρωμιά και η σκόνη εισχωρούν στις ραφές, οπότε αντί να σκουπίζετε απλώς την επιφάνεια, θα πρέπει να αφιερώνετε χρόνο στον καθαρισμό κάθε ραφής. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, επιλέξτε λεία δάπεδα. Διαφορετικά δωμάτια απαιτούν διαφορετικές επιφάνειες όσον αφορά την αντοχή στο νερό – μην το ξεχνάτε αυτό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αγοράστε έπιπλα που φτάνουν μέχρι το ταβάνι.

© Saviesa Home / Pexels, © Vecislavas Popa / Pexels

Πόσο συχνά καθαρίζετε τη σκόνη από κάτω και πάνω από τα έπιπλα; Όχι πολύ, σωστά; Φυσικά, τα έπιπλα που δεν έχουν χώρο κάτω ή πάνω τους δεν θα σας προστατέψουν από τη σκόνη αλλά θα μειώσουν την ποσότητα που μαζεύεται. Εξάλλου, τέτοια έπιπλα φαίνονται πολύ μοντέρνα σήμερα. Αποφύγετε τα ανοιχτά ράφια, αν είναι δυνατόν.

Δείτε ακόμη 11 Απλά Κόλπα Καθαριότητας για να Κάνετε το Σπίτι σας να Λάμπει

Η ταπετσαρία των τοίχων πρέπει να πλένεται.

brightside

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι βάζουν ταπετσαρία στους τοίχους τους, αλλά δεν μπορούν να πλυθούν όλες. Το θέμα είναι ότι τα σημεία δίπλα σε διακόπτες φώτων λερώνονται πολύ συχνά, γι’ αυτό η ταπετσαρία που μπορεί να πλυθεί είναι η καλύτερη επιλογή.

Προτιμήστε επαγωγικές εστίες.

© RODNAE Productions / Pexels, © membio / Depositphotos

Οι νοικοκυρές συμφωνούν: οι επαγωγικές εστίες πλένονται πολύ πιο εύκολα από οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια. Δεν ζεσταίνονται και γι’ αυτό τα κομμάτια από πεσμένα τρόφιμα δεν καίγονται. Ακόμα κι αν στάζει γάλα στην επιφάνεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το σκουπίσετε.

Μην χρησιμοποιείτε μαύρο χρώμα.

© deyangeorgiev2 / Depositphotos

Το μαύρο χρώμα φαίνεται σίγουρα υπέροχο, αλλά δεν είναι και τόσο πρακτικό. Οι σκουρες επιφάνειες φαίνονται σαν να προσελκύουν περισσότερη σκόνη. Αυτό δεν είναι αλήθεια, φυσικά, αλλά η σκόνη έρχεται σε αντίθεση με το μαύρο χρώμα, επομένως είναι πραγματικά ορατή. Όταν επιλέγετε τα έπιπλά σας, φροντίστε να επιλέξετε άλλα χρώματα, όπως γκρι ή καφέ.

Κρύψτε το καζανάκι της τουαλέτας στον τοίχο.

© Karolina / Pexels

Εάν είναι δυνατόν, βεβαιωθείτε ότι η τουαλέτα δεν φτάνει καν στο πάτωμα – θα είναι εξαιρετικά εύκολο να καθαρίσετε γύρω της. Επίσης, κρύψτε το καζανάκι στον τοίχο για να μην έχετε μια επιπλέον επιφάνεια που μαζεύει σκόνη.

Επιλέξτε έπιπλα με αφαιρούμενα μαξιλάρια

© Bernard Hermant / Unsplash, © Lisa Fotios / Pexels

Όταν επιλέγετε τα έπιπλά σας, μην ξεχνάτε το γεγονός ότι πρέπει να είναι πρακτικά. Εάν είναι δυνατόν, αγοράστε έπιπλα με μαξιλάρια που μπορείτε να αφαιρέσετε και να τα βάλετε στο πλυντήριο για να καθαρίσετε ξανά τον καναπέ. Επίσης, αγοράστε ένα κρεβάτι χωρίς προσκέφαλο. Όσο λιγότερες επίπεδες επιφάνειες έχετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να καθαρίσετε τον χώρο σας.

Είναι καλύτερα να καλύπτετε όλα τα ράφια με γυαλί.

© Pixabay / Pexels, © ATBO / Pexels

Τα ανοιχτά ράφια με πολλά μικροαντικείμενα φαίνονται όμορφα στις φωτογραφίες, αλλά δεν είναι πολύ πρακτικά στην πραγματική ζωή. Εκεί συσσωρεύεται πολλή σκόνη. Αν θέλετε να δείξετε τα πράγματά σας στους καλεσμένους σας, καλύψτε τα ράφια με γυαλί. Θα υπάρχει πολύ λιγότερη σκόνη πίσω από τις διαφανείς γυάλινες πόρτες.

Δείτε επίσης Καθάρισμα σπιτιού: Πως να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει από καθαριότητα ΧΩΡΙΣ τη χρήση χημικών

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.4 / 5. Αξιολογήσεις: 80

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Κρυφές Λεπτομέρειες σε Πράγματα που Χρησιμοποιούμε Κάθε Μέρα

10 Κρυφές Λεπτομέρειες σε Πράγματα που Χρησιμοποιούμε Κάθε Μέρα

συμβουλές για πτήσεις,βγάλσιμο παπουτσιών σε αεροπλάνο,χρήσιμα,

Γιατί Δεν Πρέπει Ποτέ να Βγάζετε τα Παπούτσια σας στο Αεροπλάνο