in , ,

Πώς Μοιάζουν οι Χαρακτήρες του Top Gun 36 Χρόνια Μετά

Top Gun,Τομ Κρουζ,ψυχαγωγία,news,Μάβερικ,Χόλυγουντ
Πώς Μοιάζουν οι Χαρακτήρες του Top Gun 36 Χρόνια Μετά

Το 1986, η Paramount Pictures κυκλοφόρησε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες εκείνης της δεκαετίας: το Top Gun. Η ταινία την ιστορία του επαναστάτη πιλότου Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ. Όπως γνωρίζετε, έγινε αμέσως κλασικό χάρη στα επαναστατικά εναέρια ακροβατικά του και το χαρισματικό καστ. Αυτή ήταν η ταινία που έδωσε στον Τομ Κρουζ σε παγκόσμια φήμη, αλλά και σε άλλους ηθοποιούς. Με αφορμή το σίκουελ της ταινίας, δείτε πως μοιάζουν οι χαρακτήρες του Top Gun 36 χρόνια μετά. Πως ήταν 16 Διάσημες του Χόλυγουντ στην Αρχή της Καριέρας τους και Σήμερα

Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ — Τομ Κρουζ

© Top Gun / Paramount Pictures and co-producers, © CHRIS DELMAS/AFP/East News

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός ότι ο Κρουζ έκανε όνομα στο Χόλυγουντ μετά την κυκλοφορία του Top Gun. Τότε ήταν στη βιομηχανία μόνο για τέσσερα χρόνια, αλλά ήταν ήδη γνωστός για την εμφάνισή του στο Risky Business του 1983. Το Top Gun, ωστόσο, του εγγυήθηκε την άνοδό του.

Από τότε, και σε ηλικία 59 ετών, ο Κρουζ έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 40 ταινίες και πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε άλλες τρεις: δύο νέες ταινίες του επιτυχημένου έπος του Mission Impossible και, φυσικά, το πολυαναμενόμενο Top Gun: Maverick.

© topgunmovie / Instagram

Nick “Goose” Bradshaw — Άντονι Έντουαρντς

© Top Gun / Paramount Pictures and co-producers, © Ron Adar / Shutterstock

Αφού έπαιξε τον καλύτερο φίλο του «Μάβερικ» στο Top Gun, ο Άντονι Έντουαρντς συνέχισε την καριέρα του ως ηθοποιός χωρίς μεγάλη επιτυχία. Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει την ταινία Zodiac του 2007, όπου έπαιξε τον επιθεωρητή William Armstrong. Το 2013, δάνεισε τη φωνή του στον χαρακτήρα Echo για την ταινία κινουμένων σχεδίων Planes.

Ο Έντουαρντς, 59 ετών, επιβεβαίωσε επίσης ότι θα εμφανιστεί στο σίκουελ του Top Gun. Θα είναι η πρώτη φορά που θα τον δούμε από το 2015, όταν πήρε έναν ρόλο στο Consumed.

Charlotte “Charlie” Blackwood — Κέλι ΜακΓκίλις

© Top Gun / Paramount Pictures and co-producers, © Tinseltown / Shutterstock

Ήταν το κορίτσι του «Μάβερικ» , αλλά δύσκολα θα ακούσετε νέα της μετά το Top Gun. Η ΜακΓκίλις είχε μόνο έναν ακόμη σημαντικό ρόλο στην ταινία του 1988 Οι κατηγορούμενοι. Στη συνέχεια, τις επόμενες δεκαετίες, εμφανίστηκε μόνο σε πέντε ταινίες, η πιο πρόσφατη ήταν το The Innkeepers του 2011. Από το 2013, η Kelly είναι καθηγήτρια υποκριτικής στο New York Studio for Stage and Screen NYS3 στη Βόρεια Καρολίνα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Tom “Iceman” Kazansky — Βαλ Κίλμερ

© Top Gun / Paramount Pictures and co-producers, © lev radin / Shutterstock

Το να είναι ο αντίπαλος του «Μάβερικ» ήταν το κλειδί για να γίνει ο Βαλ Κίλμερ ο σταρ που είναι σήμερα. Ο Τζιμ Μόρισον, ο Μπάτμαν, ο Μαρκ Τουέιν και ο Έλβις Πρίσλεϊ είναι μερικά από τα ονόματα των χαρακτήρων που έχει υποδυθεί ο Κίλμερ στη μακρά καριέρα του.

Τα τελευταία χρόνια, τα έργα του Κίλμερ έγιναν κάπως μικρότερα. Συχνά τα κυκλοφόρησε απευθείας σε home formats, αλλά το 2021 εμφανίστηκε στο The Birthday Cake με τον Ewan McGregor και επιβεβαίωσε επίσης ότι θα επιστρέψει ως Iceman για το Top Gun: Maverick.

Mike “Viper” Metcalf — Τομ Σκέριτ

© Top Gun / Paramount Pictures and co-producers, © East of the Mountains / Phantom Rock Films and co-producers

Δεν ήταν τυχαίο ότι η παραγωγή του Top Gun επέλεξε τον Σκέριτ να είναι ο διοικητής της Viper, επειδή από όλο το καστ, ήταν ο μόνος που ήταν στην πραγματικότητα μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη δεκαετία του 1950. Είναι επίσης ένας από τους ηθοποιούς που έχει τη μεγαλύτερη φιλμογραφία.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός το 1962 στην ταινία War Hunt και το 2021, σε ηλικία 88 ετών, πρωταγωνίστησε στις ταινίες East of the Mountains και Catch the Bullet. Ανάμεσα στις σχεδόν 70 ταινίες του ξεχωρίζουν οι εμφανίσεις του σε Alien, Ted, Dead Zone και φυσικά στο Top Gun.

Carol Bradshaw — Μεγκ Ράιαν

© Top Gun / Paramount Pictures and co-producers, © Invision/Invision/East News

Τη σύζυγο του Goose υποδύθηκε η Ράιαν, η οποία, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές του 2000, έγινε μια από τις καλύτερα αμειβόμενες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ. Ρόλοι σε παραγωγές όπως το When Harry Met Sally, You’ve Got an E-mail και η βιογραφική ταινία του συγκροτήματος The Doors, στην οποία μοιράστηκε ξανά τη σκηνή με τον Βαλ Κίλμερ, της έφεραν επιτυχία.

Το 2016, η Ryan έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στην ταινία Ithaca, όπου εμφανίστηκε και για τελευταία φορά. Το 2019 ανακοίνωσε ότι δεν ενδιαφερόταν πλέον για την υποκριτική και τερμάτισε την καριέρα της.

Δείτε ακόμη Πώς Ήταν 15 Διάσημες σαν Παιδιά, στο Απόγειο της Καριέρας τους και Τώρα

Rick “Jester” Heatherly — Μάικλ Άιρονσαϊντ

© Top Gun / Paramount Pictures and co-producers, © The Dropout / 20th Television and co-producers

Ο Μάικλ Άιρονσαϊντ έπαιξε τον εκπαιδευτή πτήσης που νίκησαν οι Maverick και Goose στην πρώτη τους εκπαιδευτική πτήση στη ναυτική σχολή γνωστή ως Top Gun. Αν και ο χαρακτήρας του δεν είναι τόσο δημοφιλής, αποτελεί σημαντικό μέρος της μακράς φιλμογραφίας του.

Το Total Recall, το Invasion, το The Machinist και το X-Men: First Generation είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του. Η πιο πρόσφατη εμφάνιση του στην οθόνη ήταν στη σειρά The Dropout το 2021.

Bill “Cougar” Cortell — Τζον Στόκγουελ

© Top Gun / Paramount Pictures and co-producers, © s_bukley / Shutterstock

Ο Cougar εμφανίζεται στα πρώτα λεπτά της ταινίας, για να εξαφανιστεί μετά από μια νευρική κρίση κατά την πτήση, που τον οδήγησε να αποσυρθεί και να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην οικογένειά του. Ο ηθοποιός που υποδύεται τον χαρακτήρα, Τζον Στόκγουελ, εξακολουθεί να είναι ενεργό μέλος της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αλλά όχι ως ηθοποιός.

Από το 2001, έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης και συγγραφέας για πολλές ταινίες όπως Rockstar, Into The Blue και The Hunted. Το πιο πρόσφατο έργο του ήταν η ταινία Armed Response του 2017, με πρωταγωνιστή τον Wesley Snipes.

Sam “Merlin” Wells — Τιμ Ρόμπινς

© Top Gun / Paramount Pictures and co-producers, © ANGELA WEISS/AFP/East News

Ο αξιωματικός ραντάρ, ο οποίος αντικαθιστά το Goose ως συνεργάτης του «Μάβερικ» στο τελευταίο κομμάτι της ταινίας, πέρασε λίγο απαρατήρητος, αλλά ο ηθοποιός είναι μια πολύ σημαντική προσωπικότητα στη βιομηχανία του Χόλυγουντ.

Ο Ρόμπινς έπαιξε τον Andy Dufresne στην καταξιωμένη ταινία του 1994 The Shawshank Redemption. Δέκα χρόνια αργότερα, κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του στο Mystic River. Ο Τιμ Ρόμπινς έχει επίσης εργαστεί ως σκηνοθέτης σε πολλές ταινίες, όπως ο Bob Roberts και το I Still Believe. Η τελευταία του χάρισε μια υποψηφιότητα για την καλύτερη σκηνοθεσία στα Βραβεία Όσκαρ το 1996. Το πιο πρόσφατο έργο του ήταν η σειρά Castle Rock του 2019.

Ron “Slider” Kerner — Ρικ Ρόσοβιτς

© Top Gun / Paramount Pictures and co-producers, © Sandbar / Broadview Features Development and co-producers

Τον αξιωματικό αναχαίτισης ραντάρ του Iceman έπαιξε ο Ρικ Ρόσοβιτς, ο οποίος σταμάτησε να παίζει στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Είχε μια σύντομη επιστροφή το 2012 με την ανεξάρτητη ταινία Sandbar, αλλά μέχρι σήμερα, συνεχίζει ως μπαμπάς στη Σουηδία.

Leonard “Wolfman” Wolfe — Μπάρι Ταμπ

© Top Gun / Paramount Pictures and co-producers, © Deliverance Creek / Nicholas Sparks Productions

Ο ηθοποιός, ο οποίος υποδύεται έναν αξιωματικό αναχαίτισης ραντάρ κατά την τελευταία αποστολή, είχε μια ευρεία αλλά όχι πολύ δημοφιλή καριέρα στο Χόλιγουντ. Μετά το Top Gun, εμφανίστηκε σε κάποιες τηλεοπτικές σειρές και το 1997 έκανε το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος στην ταινία It Stains the Sand Red. Το Deliverance Creek το 2014 ήταν η τελευταία ταινία στην οποία συμμετείχε ως ηθοποιός. Έκτοτε, ο «Wolfman» είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Tom “Stinger” Jordan — Τζέιμς Τόλκαν

© Top Gun / Paramount Pictures and co-producers, © Bone Tomahawk / Caliber Media Company and co-producers

Ο Stinger είναι αυτός που στέλνει τους Maverick και Goose στο Top Gun. Ο Τόλκαν είναι επίσης γνωστός ως σκηνοθέτης Geral Strickland στο έπος του Back to the Future. Το Love and Death από το 1975 και το Dick Tracy από το 1990 είναι μερικοί από τους άλλους πιο αξέχαστους ρόλους του.

Στα 90 του, ο Τζέιμς συνεχίζει να εργάζεται και το 2021 ήταν μέρος ενός ειδικού προγράμματος αφιερωμένου στο Back to the Future.

Marcus “Sundown” Williams — Κλάρενς Γκίλιαρντ Jr.

© Top Gun / Paramount Pictures and co-producers, © DJDM / WENN.com/agefotostock/East News

Αφού έχασε τον Goose, ο Sundown γίνεται ο αξιωματικός αναχαίτισης ραντάρ του Maverick, αλλά ο τελευταίος εξακολουθεί να είναι πολύ στενοχωρημένος για να συνεχίσει να πετάει. Η συμμετοχή του Γκίλιαρντ σε αυτή την ταινία ήταν σύντομη, καθώς ήταν το ντεμπούτο του στο Χόλυγουντ, αλλά με τον καιρό θα έρχονταν νέες ευκαιρίες για τον πρωτάρη.

Την ίδια χρονιά θα ήταν μέρος του Karate Kid: Part II, Die Hard και οι δύο πρώτες δόσεις του Forgotten ήταν μερικοί από τους πιο εξαιρετικούς ρόλους του. Ο Γκίλιαρντ εμφανίστηκε σε ορισμένες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, με πιο πρόσφατη την Christmas on the Coast το 2018.

Δείτε επίσης 12 Διασημότητες που Εκρυβαν την Πραγματική τους Ηλικία για Χρόνια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συνέπειες απουσίας ήλιου,ήλιος και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία,περίεργα

8 Πράγματα που θα Συνέβαιναν αν Δεν Βλέπαμε Ποτέ τον Ήλιο

ευεργετικές συνήθειες,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα

9 Απλές Συνήθειες για τις Οποίες το Σώμα σας θα σας Ευχαριστήσει