in , , , , ,

8 Πράγματα που θα Συνέβαιναν αν Δεν Βλέπαμε Ποτέ τον Ήλιο

συνέπειες απουσίας ήλιου,ήλιος και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία,περίεργα
συνέπειες απουσίας ήλιου,ήλιος και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία,περίεργα

Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε τον ήλιο δεδομένο. Ακόμα και τις συννεφιασμένες και βροχερές μέρες, ξέρουμε ότι είναι κάπου από πάνω μας και σύντομα θα το ξαναδούμε. Ξέρουμε όμως πραγματικά πόσο σημαντικός είναι για το σώμα μας; Υπάρχουν 8 προβλέψεις για το τι θα μας συνέβαινε αν δεν λαμβάναμε τακτικά το φως του ήλιου. Έρευνα Έδειξε ότι Χημικές Ουσίες στον Αέρα Μπορούν να μας Βάλουν Βάρος

Η υγεία της καρδιάς θα κινδύνευε

© pixabay

Χωρίς ηλιακό φως σημαίνει ότι το σώμα μας δεν θα είναι σε θέση να παράγει βιταμίνη D. Αυτή παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία από καρδιακές παθήσεις. Οι υπεριώδεις ακτίνες ρυθμίζουν επίσης την αρτηριακή πίεση. Έτσι χωρίς τον ήλιο, θα είμαστε πιο επιρρεπείς σε καρδιαγγειακά προβλήματα.

Μειωμένη πιθανότητα απόκτησης μωρού

© depositphotos

Χωρίς ηλιακό φως, θα υπάρχει περισσότερη μελατονίνη στο σώμα μιας γυναίκας. Αυτή είναι μια ορμόνη που καταστέλλει τη γονιμότητα, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητές της να συλλάβει ένα μωρό. Επιπλέον, οι γυναίκες που λαμβάνουν λιγότερο ηλιακό φως φτάνουν στην εμμηνόπαυση νωρίτερα από εκείνες που εκτίθενται στον ήλιο.

Οι άνδρες μπορεί επίσης να υποφέρουν από την έλλειψη ηλιακού φωτός, επηρεάζοντας άμεσα τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Ευαίσθητα νεύρα

© depositphotos

Πιστεύεται ότι εάν τα παιδιά δεν λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως, θα κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν σκλήρυνση κατά πλάκας, μια ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος, όταν ενηλικιωθούν.

Περισσότεροι σωματικοί πόνοι

© depositphotos

Χωρίς ηλιακό φως, να είστε προετοιμασμένοι να πονάτε περισσότερους σε όλο σας το σώμα. Το φως του ήλιου βοηθά στη θέρμανση των μυών του σώματος και στη μείωση του πόνου που προκαλείται από φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 10 Παράξενα γεγονότα που Έχουν Αποδειχθεί Επιστημονικά

Λιγότερη ευτυχία

© pixabay

Χωρίς τον ήλιο, θα έχετε λιγότερη σεροτονίνη – την ορμόνη της ευτυχίας – στο σώμα σας. Και παρόλο που υπάρχουν άλλοι τρόποι για να κάνετε τον εαυτό σας πιο ευτυχισμένο, το φως του ήλιου είναι ο ευκολότερος και ο πιο φυσικός τρόπος, ειδικά αν συνδυάζεται με άσκηση.

Μειωμένη ανοσία

© pixabay

Λιγότερο ηλιακό φως σημαίνει λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια. Και όσο λιγότερα τέτοια κύτταρα έχετε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις.

Περισσότερη τερηδόνα

© depositphotos.com

Ακόμα και τα δόντια μας θα υποφέρουν χωρίς τον ηλιο. Ανακαλύφθηκε ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν λιγότερο ηλιακό φως αναπτύσσουν περισσότερα προβλήματα με τα δόντια τους, όπως τερηδόνα.

Αιώνια εποχιακή συναισθηματική διαταραχή

© depositphotos.com

Χωρίς το ηλιακό φως, θα ήμασταν για πάντα κολλημένοι με την εποχιακή συναισθηματική διαταραχή (SAD), κοινώς γνωστή ως χειμερινά μπλουζ. Είναι μια μορφή κατάθλιψης που προκαλείται ειδικά από την έλλειψη ηλιακού φωτός. Το τεχνητό φως δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το φυσικό ηλιακό φως.

Αν και το φως του ήλιου είναι πολύ ωφέλιμο για το σώμα μας, να θυμάστε ότι ο υπερβολικός ήλιος δεν είναι επίσης πολύ καλό. Οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να προκαλέσουν ηλιακά εγκαύματα και δερματικές ασθένειες — ακόμη και καρκίνο. Όλα τα πράγματα είναι καλά μόνο με μέτρο.

Δείτε επίσης 9 Περίεργα Πράγματα που Κάνει το Ταξίδι με Αεροπλάνο στο Σώμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

«Μην ξοδεύετε τα χρήματά σας σε αυτά τα προϊόντα»: Οι συμβουλές των ειδικών για πράγματα που δεν χρειαζόμαστε

«Μην ξοδεύετε τα χρήματά σας σε αυτά τα προϊόντα»: Οι συμβουλές των ειδικών για πράγματα που δεν χρειαζόμαστε

Top Gun,Τομ Κρουζ,ψυχαγωγία,news,Μάβερικ,Χόλυγουντ

Πώς Μοιάζουν οι Χαρακτήρες του Top Gun 36 Χρόνια Μετά