in , , , , ,

Γιατί Γενετικά Μοιάζετε Περισσότερο με τον Μπαμπά Παρά με τη Μαμά σας

κληρονομικότητα,γενετική,συμβουλές υγείας,υγεία,περίεργα
Γιατί Γενετικά Μοιάζετε Περισσότερο με τον Μπαμπά Παρά με τη Μαμά σας

Στο σχολείο, όλοι μαθαίνουμε για τα γονίδια και τον τρόπο που κληρονομούνται εξίσου από τη μητέρα και τον πατέρα μας. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι όλοι μας μοιάζουμε γενετικά λίγο περισσότερο με τους πατεράδες μας. 7 Συνήθειες που Πιθανώς Έχετε αλλά Δεν Γνωρίζετε ότι Οφείλονται στην Γενετική

Γενικά, είμαστε κατά 50% η μητέρα μας και κατά 50% ο πατέρας μας.

© ANGELA WEISS/AFP/East News, © Invision/Invision/East News, © Matt Baron/BEImages/EAST NEWS

Οι αιώνιες διαφωνίες σχετικά με το αν ένα παιδί μοιάζει περισσότερο στον πατέρα του ή στη μητέρα του μπορούν τώρα να τελειώσουν ειρηνικά.

Καθένας κληρονομεί τα μισά γονίδια από τον μπαμπά και τα μισά από τη μαμά του. Οι άνθρωποι έχουν συνήθως 22 ζευγαρωμένα χρωμοσώματα μη φύλου και 2 φυλετικά χρωμοσώματα. Τα χρωμοσώματα στα ζεύγη είναι απλώς αντίγραφα το ένα του άλλου — το ένα λαμβάνεται από τον μπαμπά, το άλλο από τη μαμά. Ωστόσο, τα 2 τελευταία χρωμοσώματα καθορίζουν το φύλο του μωρού και ο πατέρας είναι υπεύθυνος για τη μετάδοση του γονιδίου, καθιστώντας ένα παιδί βιολογικά αρσενικό ή θηλυκό.

© LCLA/Broadimage/Broad Image/East News, © Anthony Behar/Sipa USA/East News source Sipa USA

Η εμφάνισή μας εξαρτάται από το ποια γονίδια των γονιών μας ήταν κυρίαρχα και ποια ήταν υπολειπόμενα. Τα κυρίαρχα γονίδια είναι ισχυρότερα και τα υπολειπόμενα, με τη σειρά τους, είναι πιο αδύναμα. Για παράδειγμα, το γονίδιο για τα καστανά μάτια είναι κυρίαρχο και το γονίδιο για τα μπλε ή πράσινα μάτια είναι υπολειπόμενο. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε καστανά μάτια και ο σύζυγός σας έχει μπλε μάτια, το παιδί σας πιθανότατα θα έχει καστανά μάτια επειδή τα γονίδια της μητέρας, σε αυτήν την περίπτωση, είναι ισχυρότερα.

Δείτε ακόμη Τι Συμβουλεύουν οι Επιστήμονες να Τρώτε Ανάλογα με την Ομάδα Αίματος

Ωστόσο, τα γονίδια του πατέρα είναι πιο εκφραστικά.

brightside

Παρά την τεράστια επιρροή της μητέρας στο βλέμμα του παιδιού, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, χρησιμοποιούν περισσότερο DNA από τους πατέρες κατά τη μετάλλαξη – τη διαδικασία που μας διαμορφώνει σε αυτό που είμαστε. Οι ερευνητές εξέτασαν τη σύνδεση μεταξύ της έκφρασης του DNA και των μεταλλάξεων. Αρκετές εκατοντάδες γονίδια έδειξαν την «ανισορροπία υπέρ του μπαμπά».

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Παρόλο που η διαδικασία δεν έχει παρατηρηθεί ακόμη στους ανθρώπους, οι μελετητές αποκαλούν τα αποτελέσματα της μελέτης «ένα εξαιρετικό νέο ερευνητικό εύρημα που ανοίγει την πόρτα σε μια εντελώς νέα περιοχή εξερεύνησης στην ανθρώπινη γενετική».

Επομένως, προσέχετε την κατάσταση της υγείας του πατέρα σας.

© Pexels.com, © Unsplash.com

Με τα γονίδια του πατέρα να είναι πιο ισχυρά, κάνει τα παιδιά πιο επιρρεπή στις ασθένειες που αποκτήθηκαν από τον πατέρα παρά από τη μητέρα. Αν κληρονομηθεί από τη μητέρα, το γονίδιο δεν θα εκφραζόταν τόσο πολύ όσο θα ήταν αν κληρονομούνταν από τον πατέρα. Έτσι, η ίδια κακή μετάλλαξη θα είχε διαφορετικές συνέπειες στην ασθένεια εάν κληρονομούνταν από τη μητέρα ή από τον πατέρα.

Ως εκ τούτου, παρατηρώντας την κατάσταση της υγείας του μπαμπά σας, μπορεί να είστε σε θέση να προβλέψετε τις δικές σας πιθανές ασθένειες στο μέλλον.

Δείτε επίσης Γιατί τα Μαλλιά Γκριζάρουν σε Νεαρή Ηλικία

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

βελτιώση καθημερινότητας,αρχαία ινδικά κόλπα για την καθημερινότητα,συμβουλές ομορφιάς,συμβουλές υγείας,ομορφιά,υγεία

8 Αρχαία Ινδικά Κόλπα που Μπορούν να Βελτιώσουν την Καθημερινότητά σας

τοίχοι γκαλερί μπάνιου,διακόσμηση μπάνιου,ιδέες διακόσμησης μπάνιου,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

34 Εντυπωσιακές Ιδέες για Τοίχους Γκαλερί Μπάνιου