in , , , ,

11 Μύθοι που μας Εμποδίζουν να Εχουμε Μακριά και Υγιή Μαλλιά

μύθοι για τα μαλλιά,υγιή μαλλιά,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά
11 Μύθοι που μας Εμποδίζουν να Εχουμε Μακριά και Υγιή Μαλλιά

Δίνουμε μεγάλη προσοχή στην υγεία των μαλλιών μας και ξοδεύουμε πολλά χρήματα για να φαίνονται πυκνά, πλούσια και λαμπερά. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε ποια προϊόντα περιποίησης μαλλιών αξίζει να αγοράσετε και ποιες συμβουλές αξίζει να ακολουθήσετε. Υπάρχουν μερικοί δημοφιλείς μύθοι για την περιποίηση των μαλλιών πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε.8 Λάθη στα Μαλλιά που σας Κάνουν να Φαίνεστε Μεγαλύτερες

Οι πολλές πεσμένες τρίχες είναι πάντα κακό.

© depositphotos

Κάθε μέρα περίπου 150-200 τρίχες πέφτουν από το κεφάλι μας. Ωστόσο, δύο φορές το χρόνο, συνήθως την άνοιξη και το φθινόπωρο, τα μαλλιά μας περνούν από μια φάση που ονομάζεται τελογενής (επίσης γνωστή ως φάση ηρεμίας του θύλακα της τρίχας). Σε αυτό το στάδιο, δεν αναπτύσσεται πια και απλώς βρίσκεται στο κεφάλι μας. Αυτός είναι ο λόγος που οι τρίχες στη συνέχεια πέφτουν σε τόσο μεγάλες ποσότητες. Στη συνέχεια, νέες τρίχες (το στάδιο αναγέννησης) αρχίζουν να εμφανίζονται στους άδειους θύλακες των τριχών.

Αλλά εάν η σημαντική απώλεια μαλλιών εμφανίζεται περισσότερες από δύο φορές το χρόνο και για περισσότερο από ένα μήνα, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Υπάρχουν προϊόντα που μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

© depositphotos

Ακόμη και τα πιο ισχυρά ορμονικά φάρμακα δεν μπορούν να αναγκάσουν τα κύτταρα να διαιρεθούν με μεγαλύτερη ταχύτητα, γι’ αυτό κανένα καλλυντικό προϊόν δεν μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Η ταχύτητα ανάπτυξης είναι ένα γενετικό χαρακτηριστικό και είναι συνήθως 1 εκατοστό το μήνα.

Το σαμπουάν και το conditioner πρέπει να εφαρμόζονται σε όλο το μήκος των μαλλιών.

© depositphotos

Στην πραγματικότητα, το σαμπουάν είναι ένα προϊόν καθαρισμού όχι των μαλλιών αλλά του τριχωτού της κεφαλής και γι’ αυτό πρέπει να εφαρμόζεται στις ρίζες. Τα υπολείμματα αφρού και σαμπουάν που βρίσκονται στα μαλλιά κατά το ξέβγαλμα θα είναι αρκετά για να καθαρίσουν όλο το μήκος των μαλλιών.

Ωστόσο, συμβαίνει το αντίστροφο με το conditioner: θα πρέπει να το απλώνετε μόνο στα μαλλιά. Οι ρίζες των μαλλιών είναι από τη φύση τους πιο υγιείς και γίνονται λιπαρές πολύ πιο γρήγορα, και έτσι δεν χρειάζεται η ενυδατική δράση ενός conditioner.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το στέγνωμα με πιστολάκι χαλάει τα μαλλιά.

© depositphotos

Στην πραγματικότητα, τα πιστολάκια μαλλιών, καθώς και τα διαφορετικά μπικουτί μαλλιών, επηρεάζουν αρνητικά μόνο τα «γυμνά μαλλιά» – μαλλιά που δεν προστατεύονται από κανένα προϊόν styling. Εάν χρησιμοποιείτε ειδικά καλλυντικά προϊόντα για το styling μαλλιών, όπως αφρό μαλλιών ή κάποιο είδος θερμικής προστασίας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την υγεία τους.

Όσο περισσότερο κόβετε τα μαλλιά σας, τόσο πιο γρήγορα μεγαλώνουν.

© depositphotos

Δεδομένου ότι τα μαλλιά μεγαλώνουν από τις ρίζες και όχι από τις άκρες, το κούρεμα δεν επηρεάζει την ταχύτητα ανάπτυξης με κανέναν τρόπο. Επιπλέον, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το ξύρισμα του κεφαλιου δεν επηρεάζει την πυκνότητα των μαλλιών, καθώς ο αριθμός των τριχοθυλακίων είναι ένα γενετικό χαρακτηριστικό.

Δείτε ακόμη 6 Φυσικοί Τρόποι για να Πυκνώσετε τα Μαλλιά σας

Εάν κόψετε τα μαλλιά του παιδιού σας πριν γίνει ενός έτους, τα μαλλιά του θα γίνουν πιο πυκνά.

© depositphotos

Είναι αλήθεια ότι τα μαλλιά ενός μωρού μοιάζουν περισσότερο με χνούδι και συχνά στερούνται χρωστικής ουσίας. Εάν κόψετε τα μαλλιά ενός μωρού, τα μαλλιά θα αρχίσουν να μεγαλώνουν με δομή που μοιάζει με αυτή των μαλλιών των «ενήλικων». Από εκεί προέρχεται η ψευδαίσθηση ότι τα μαλλιά ενός μωρού γίνονται πιο πυκνά. Στην πραγματικότητα, τα πιο πυκνά μαλλιά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στο κεφάλι ενός μωρού ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα από το αν θα του κόψετε τα μαλλιά ή όχι.

Το ίσιωμα με κερατίνη είναι καλό για τα μαλλιά σας.

© depositphotos

Φυσικά, η σύνθεση της φόρμουλας για ίσιωμα κερατίνης έχει βελτιωθεί με τα χρόνια. Αρχικά, περιείχε φορμαλδεΰδη. Σήμερα, περιέχει τα ίδια στοιχεία που χρησιμοποιούσαν οι μητέρες μας για χημικό κυματισμό και καταστρέφουν τη δομή της τρίχας. Επομένως, το ίσιωμα με κερατίνη δεν είναι μια υγιή διαδικασία για τη φροντίδα των μαλλιών σας, αλλά μια καλλυντική διαδικασία.

Τα ξανθά κορίτσια έχουν λιγότερα μαλλιά από τις μελαχρινές.

© depositphotos

Μάλιστα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι ξανθιές έχουν περισσότερα μαλλιά από τις μελαχρινές και τις κοκκινομάλλες. Ωστόσο, τα μαλλιά τους είναι πολύ πιο λεπτά. Γι’ αυτό οι φυσικές ξανθιές σπάνια μπορούν να καυχηθούν για τα πυκνά μαλλιά τους, ενώ οι κοκκινομάλλες πάντα προκαλούν φθόνο. Εν τω μεταξύ, οι κοκκινομάλλες έχουν τη λιγότερη ποσότητα μαλλιών, αλλά είναι πιο πυκνά και πιο δυνατά, και αυτές οι ιδιότητες τους δίνουν μια τόσο υγιή εμφάνιση.

Το να εχετε μόνιμα κότσους ή αλογοουρά προκαλεί τριχόπτωση.

© depositphotos

Μόνο αν σφίξετε τα μαλλιά σας τόσο πολύ που το κεφάλι σας αρχίσει να πονάει. Το ίδιο το χτένισμα δεν θα προκαλέσει απώλεια μαλλιών. Επιπλέον, μια προσεγμένη αλογοουρά θα προστατεύσει τα μαλλιά σας από πιθανή φθορά.

Η πιτυρίδα είναι μεταδοτική.

© depositphotos

Η πιτυρίδα είναι ένα σημάδι της επιπλέον λειτουργίας των σμηγματογόνων αδένων σας, λόγω της οποίας εμφανίζεται μια επιπλέον ποσότητα απολεπισμένων σωματιδίων του δέρματος. Γι’ αυτό δεν μπορείτε να «μολύνεστε» από πιτυρίδα δοκιμάζοντας το καπέλο κάποιου άλλου ή δανείζοντας τη χτένα του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάτε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Τα μαλλιά των ανδρών διαφέρουν από τα μαλλιά των γυναικών.

© depositphotos

Η ανατομική δομή των μαλλιών ανδρών και γυναικών είναι πανομοιότυπη. Η διαφορά έγκειται στον τρόπο που περιποιούμαστε τα μαλλιά μας. Τα μαλλιά των γυναικών γίνονται πιο λεπτά λόγω του συνεχούς styling, της βαφής και των διαφορετικών πειραμάτων στα κομμωτήρια. Οι άνδρες, με τη σειρά τους, είναι πιο συντηρητικοί όσον αφορά τη φροντίδα και το styling των μαλλιών και των χτενισμάτων τους, γι’ αυτό και τα μαλλιά τους παραμένουν πιο πυκνά και πιο υγιή.

Δείτε επίσης Ένα Φυσικό Συστατικό για Τέλειο Δέρμα και Μαλλιά που Έχουν Όλοι Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

είδη γκαρνταρόμπας σε μεγαλύτερο μέγεθος,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,μόδα,συμβουλές μόδας,χρήσιμα

10 Είδη Γκαρνταρόμπας που Πρέπει να Αγοράσετε ένα Μέγεθος Μεγαλύτερο

σκανδιναβική διακόσμηση τραπεζαρίας,ιδέες διακόσμησης τραπεζαρίας,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

49 Ιδέες Σκανδιναβικής Διακόσμησης Τραπεζαρίας