in , ,

7 Συμβουλές για να Μεγαλώσετε πιο Δυνατά Μαλλιά

δυνατά μαλλιά,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά
7 Συμβουλές για να Μεγαλώσετε πιο Δυνατά Μαλλιά

Περισσότερο από το 50% των γυναικών μπορεί να εμφανίσουν αισθητή απώλεια μαλλιών στη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για γυναίκες άνω των 40 ετών που μόλις γέννησαν ή μπήκαν στην εμμηνόπαυση. Για να ελαττώσετε την τριχόπτωση, χρησιμοποιήστε μερικές επαγγελματικές συμβουλές για να μεγαλώσετε πιο δυνατά μαλλιά. 20 Συνήθειες για πιο Δυνατά,Λαμπερά και Υγιή Μαλλιά

Απλώστε λίγο λάδι μόνο στο τριχωτό της κεφαλής.

© depositphotos.com

Τα έλαια μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα στην ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά πριν εφαρμόσετε οτιδήποτε, βεβαιωθείτε ότι είναι εντάξει να το κάνετε για όλο το μήκος τους. Για παράδειγμα, το καστορέλαιο είναι εξαιρετικό για να εμπλουτίσει μόνο το τριχωτό της κεφαλής ώστε για να βελτιώσει τη γραμμή των μαλλιών.

Δοκιμάστε ένα απαλό σαμπουάν πριν επιλέξετε οτιδήποτε φαρμακευτικό.

© depositphotos.com

Εάν έχετε παρατηρήσει πιτυρίδα, μην πάτε αμέσως στο φαρμακείο για να αγοράσετε ένα ειδικό σαμπουάν. Πρώτα, δοκιμάστε ένα απαλό σαμπουάν για να μειώσετε τη λιπαρότητα. Εάν δεν έχει αποτέλεσμα, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν για την πιτυρίδα.

Μην ξεχνάτε ότι το ξηρό τριχωτό της κεφαλής και τα προβλήματα με τα μαλλιά μπορεί να είναι αποτέλεσμα αλλεργιών ή ορμονικών αλλαγών. Πριν δοκιμάσετε κάτι, κάντε μερικές εξετάσεις για να βεβαιωθείτε ότι τα κάνετε όλα σωστά γιατί η αιτία μπορεί να είναι απλώς ένα σαμπουάν που προκαλεί αλλεργίες.

Χρησιμοποιήστε μια μάσκα κανέλας.

© depositphotos.com

Η κανέλα έχει θετική επίδραση στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής γιατί έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Για να φτιάξετε μια μάσκα, αναμίξτε ίσα μέρη κανέλας και λάδι καρύδας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τη στο τριχωτό της κεφαλής και στις ρίζες των μαλλιών. Αφήστε τη για 45 λεπτά πριν την ξεπλύνετε.

Δείτε ακόμη Αιθέρια Έλαια που Κάνουν Θαύματα στα Μαλλιά

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Λούστε τα μαλλιά με ένα απαλό σαμπουάν.

© juztfokix/reddit

Εάν έχετε προβλήματα με τη γραμμή των μαλλιών, μην λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, αλλά 2-3 φορές την εβδομάδα με ένα σαμπουάν χωρίς σκληρές χημικές ουσίες. Προαιρετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικά σαμπουάν, ειδικά εκείνα που περιέχουν χαμομήλι, αλόη βέρα, βιοτίνη, κυστεΐνη, πρωτεΐνες και βιταμίνη Ε.

Χρησιμοποιήστε μαλακτικό μαλλιών κάθε μέρα και σαμπουάν κάθε 2-3 ημέρες.

© depositphotos.com

Ναι, είναι καλύτερο να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε 2-3 ημέρες, αλλά ξεχνάμε ότι τα μαλλιά χρειάζονται ενυδάτωση κάθε μέρα. Απλώς ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό και απλώστε το μαλακτικό χωρίς να τα λούσετε με σαμπουάν. Τα μαλλιά που παραμένουν σωστά ενυδατωμένα θα είναι πιο δυνατά, πιο πυκνά και λιγότερο πιθανό να σπάσουν.

Λάβετε τουλάχιστον 11 mg ψευδάργυρου κάθε μέρα για να βοηθήσετε στην αποκατάσταση της γραμμής των μαλλιών σας.

© depositphotos.com

Ο ψευδάργυρος μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση και άλλα προβλήματα, αλλά μόνο εάν δεν λαμβάνετε αρκετό καθημερινά. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ψευδαργύρου είναι 8 mg έως 11 mg. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί στην τριχόπτωση προτείνουν ένα όριο των 25 mg, αλλά δεν πρέπει να λαμβάνεται για περισσότερο από 2 έως 3 εβδομάδες.

Χρησιμοποιήστε μάσκες καφέ για το τριχωτό της κεφαλής.

© depositphotos.com

Η καφεΐνη έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη των μαλλιών. Αποτρέπει την τριχόπτωση και αυξάνει την κυκλοφορία όταν κάνετε μασάζ απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής. Η καφεΐνη μπλοκάρει τη ορμόνη γνωστή ως διυδροτεστοστερόνη (DHT) που είναι υπεύθυνη για την τριχόπτωση. Επιπλέον, ο καφές περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά που είναι ζωτικής σημασίας για την αναγέννηση.

Δείτε επίσης 10 Φυσικές Μάσκες για τα Μαλλιά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.1 / 5. Αξιολογήσεις: 17

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διακοσμήση τραπεζιού κονσόλα,ιδέες διακοσμήσης τραπεζιού κονσόλα,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακοσμήσης σπιτιού

40 Ιδέες Διακοσμήσης Τραπεζιού Κονσόλα

κόλπα καθαρισμού,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

9 Κόλπα για Γρήγορο και Αποτελεσματικό Καθάρισμα