Τα Οφέλη που Προσφέρει το Ποδόλουτρο με Listerine

Το Listerine αναπτύχθηκε αρχικά ως χειρουργικό αντισηπτικό και μετά εξελίχθηκε σε στοματικό διάλυμα. Όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ποδόλουτρο προσφέροντας σημαντικά οφέλη στα πόδια σας. Πως να Απαλλαγείτε από Κράμπες στα Πόδια

Οφέλη από ποδόλουτρο με Listerine.

  • Κάλοι: Χάρη στην τριβή από το περπάτημα, στα πόδια μπορούν εύκολα να προκληθούν κάλοι με την πάροδο του χρόνου. Κανονικά, οι κάλοι και παρόμοια δερματικά προβλήματα αντιμετωπίζονται με σαλικυλικό οξύ. Ωστόσο, το Listerine περιέχει σαλικυλικό μεθύλιο, το οποίο είναι χημικά παρόμοιο και θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει παρόμοια οφέλη. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι, καθώς το Listerine έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως το στόμα, θα πρέπει να είναι καταπραϋντικό όταν χρησιμοποιείται στα πόδια.
  • Πρόληψη λοιμώξεων: Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το Listerine είναι σχεδιασμένο περισσότερο για την πρόληψη των λοιμώξεων παρά για τη θεραπεία τους. Εξαιτίας αυτού, τα αιθέρια έλαια στο Listerine είναι φυσικά αντιμυκητιακά που θα μπορούσαν να αποτρέψουν μέτριες περιπτώσεις μύκητα των νυχιών των ποδιών και του ποδιού του αθλητή. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η Listerine ήταν αποτελεσματική στην πρόληψη μυκητιασικών λοιμώξεων σε άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα, αν και η μελέτη επικεντρώθηκε περισσότερο στο στόμα παρά στα πόδια. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Listerine μπορεί να μην θεραπεύει άτομα που είναι ήδη μολυσμένα και θα μπορούσε ενδεχομένως να κάψει ακόμη και ανοιχτές πληγές.
  • Ανακούφιση από τον πόνο: Ο πιο προφανής λόγος για να κάνετε ένα ποδόλουτρο είναι για να χαλαρώσετε, επομένως η προσπάθεια ανακούφισης του πόνου είναι προφανής. Το ποδολουτρο με Listerine είναι ιδιαίτερα ευεργετικό χάρη στον προαναφερθέντα σαλικυλικό μεθύλιο, το οποίο είναι χημικά παρόμοιο με την ασπιρίνη. Μια μελέτη βρήκε μάλιστα στοιχεία ότι θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την ανακούφιση από τον μυϊκό πόνο.

Δείτε ακόμη Τρίβει τα πόδια της με μαγειρική σόδα 2 φορές την εβδομάδα…Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Related Post

Τα ποδόλουτρα με Listerine δεν είναι για όλους.

Ενώ αυτά τα ποδόλουτρα μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διατηρούν τα πόδια τους απαλά, καθαρά και υγιή, υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να αποφεύγουν να κάνουν ποδόλουτρο μεListerine.

  • Ελέγξτε τα συστατικά της Listerine, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ευκάλυπτο, μενθόλη ή θυμόλη, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έρχονται σε αντίθεση με τις αλλεργίες σας. Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα στα πόδια τους θα πρέπει να είναι προσεκτικά με αυτά τα ποδόλουτρα για παρόμοιους λόγους.
  • Άτομα με ανοιχτές πληγές στα πόδια τους θα μπορούσαν να τις βλάψουν με το διάλυμα.
  • Τα μικρά παιδιά θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν τα ποδόλουτρα λόγω των κινδύνων του συνδρόμου Reye, που μπορεί να συμβεί όταν τα παιδιά εκτίθενται στα σαλικυλικά που βρίσκονται σε ορισμένα στοματικά διαλύματα.
  • Πάντα να ελέγχετε με έναν γιατρό για να δείτε εάν το ποδόλουτρο είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς.

Φτιάξτε ένα ποδόλουτρο Listerine με μερικά απλά βήματα.

  • Πάρτε μια βαθιά λεκάνη που να χωράει τα πόδια σας.
  • Γεμίστε την με ένα διάλυμα απο ένα μέρος Listerine και 2 μέρη ζεστό νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με λευκό ξύδι.
  • Αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν στο διάλυμα για περίπου 45 λεπτά και έως και μία ώρα.
  • Συνεχίστε να μουλιάζετε τα πόδια σας έτσι κάθε μέρα μέχρι να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δείτε επίσης Γιατί να βουτήξεις τα πόδια σου σε νερό που έχουν βράσει μακαρόνια; Θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα