in , , , ,

6 Συμβουλές για να Ανακουφιστείτε από τον Πονοκέφαλο

αντιμετώπιση πονοκέφαλου,συμβουλές για πονοκέφαλο,υγεία,συμβουλές υγείας
αντιμετώπιση πονοκέφαλου,συμβουλές για πονοκέφαλο,υγεία,συμβουλές υγείας

Οι πονοκέφαλοι είναι εξαιρετικά συνηθισμένοι και πολλοί άνθρωποι τους βιώνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Ο ενοχλητικός πόνος σε οποιαδήποτε σημείο του κεφαλιού σας μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας, την εργασία σας, ακόμη και την κοινωνική σας ζωή. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές συμβουλές για να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο. 8 Θεραπείες για Γρήγορη και Φυσική Ανακούφιση από Ημικρανία

Δοκιμάστε την πιεσοθεραπεία.

brightside

Η εφαρμογή ήπιας πίεσης σε ένα σημείο που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον λοβό του αυτιού μπορεί να ανακουφίσει τους πονοκεφάλους και το πάτημα του σημείου στο επάνω κέντρο του αυτιού μπορεί να μετριάσει την ένταση που συχνά συνοδεύει τις ημικρανίες.

Αποφύγετε τα καπνιστά.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Αν και τα καπνιστά φαγητά σίγουρα έχουν νόστιμη γεύση, είναι καλύτερα να μην τα καταναλώσετε εάν υποφέρετε από πονοκεφάλους. Οι καπνιστές τροφές είναι πλούσιες σε ισταμίνη, μια χημική ουσία που βρίσκεται φυσικά στο σώμα, αλλά μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους σε μερικούς ανθρώπους. Η εξάλειψη των τροφών πλούσιων σε ισταμίνη από τη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από συχνές ημικρανίες.

Καταπραΰνετε τον πόνο με μια κρύα παγοκύστη τζελ.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Εάν ο πονοκέφαλος σας είναι τόσο δυνατός που μετά βίας μπορείτε να σηκωθείτε, τότε η εφαρμογή κρύων ή παγωμένων κομπρέσων στο λαιμό ή το κεφάλι σας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων. Επειδή συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει τη φλεγμονή, η εφαρμογή μιας σακούλας γεμάτη με πάγο ή μιας κρύας παγοκύστης τζελ στο κεφάλι μπορεί να μειώσει τον πόνο της ημικρανίας.

Δείτε ακόμη 18 Καθημερινές Συνήθειες που Ανακουφίζουν Σωματικούς Πόνους

Πιείτε λίγο καφέ.

© Unsplash.com

Πολλοί λάτρεις του καφέ γνωρίζουν ότι τίποτα δεν μπορεί να κάνει τους πρωινούς πονοκεφάλους να εξαφανιστούν πιο γρήγορα από ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ. Εκτός από το ότι τονώνει τη διάθεσή σας και σας βοηθά να αντιμετωπίσετε την ημέρα, η κατανάλωση καφέ έχει αποδειχθεί ότι έχει θετική επίδραση στους πονοκεφάλους. Απλώς θυμηθείτε να μην πίνετε πολύ γιατί η στέρηση της καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες αντί να τις ανακουφίσει.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Επιλέξτε τη σωστή άσκηση.

© Unsplash.com, © Unsplash.com

Το να παραμένετε δραστήριοι και να ασκείστε τακτικά είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας, αλλά αν είστε εξοικειωμένοι με τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους, ίσως πρέπει να προσέχετε τον τύπο άσκησης που επιλέγετε. Ορισμένες υψηλής έντασης, όπως η άρση μεγάλων βαρών, μπορεί να οδηγήσουν σε μια κατάσταση γνωστή ως «πονοκέφαλος του αρσιβαρίστα». Οι πιο ήπιες ασκήσεις, αντίθετα, μπορούν να είναι χρήσιμες όταν αντιμετωπίζετε ημικρανίες. Για παράδειγμα, η γιόγκα μπορεί να απελευθερώσει την ένταση στο σώμα σας, η οποία, με τη σειρά της, μειώνει τον κίνδυνο εντόνων πονοκεφάλων.

Αφήστε τα μαλλιά σας λυτά.

© Unsplash.com, © Unsplash.com

Αν και τίποτα δεν φαίνεται πιο βολικό από το να πιάσετε τα μαλλιά σας κότσο, είναι καλύτερα να επιλέξετε χαλαρά χτενίσματα για να αποφύγετε τους επώδυνους πονοκεφάλους. Το να κάνετε τα μαλλιά σας σφιχτή αλογοουρά μπορεί να προκαλέσει εξωτερική συμπίεση στο κεφάλι σας, οδηγώντας σε ημικρανίες.

Δείτε επίσης Πώς να περάσει ο πονοκέφαλος – 8 Δραστικές λύσεις

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κήπος λαχανικών στο μπαλκόνι,σπιτικά λαχανικά,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα

Πώς να Φτιάξετε έναν Κήπο Λαχανικών στο Μπαλκόνι

βεράντα σε στυλ μοντέρνας αγροικίας,αυλή σε στυλ μοντέρνας αγροικίας,διακόσμηση βεράντας,διακόσμηση αυλής,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

40 Ιδέες για Βεράντες και Αυλές σε Στυλ Μοντέρνας Αγροικίας