in , , , ,

6 Ασκήσεις για να Απαλλαγείτε από τις Κράμπες Περιόδου

κράμπες περιόδου,ασκήσεις για κράμπες περιόδου,ανακούφιση κραμπών περιόδου,απαλλαγή κραμπών περιόδου,συμβουλές υγείας,υγεία
6 Ασκήσεις για να Απαλλαγείτε από τις Κράμπες Περιόδου

Όταν αντιμετωπίζετε επώδυνες κράμπες και ενοχλητικό φούσκωμα από την περίοδο, το τελευταίο πράγμα που μπορείτε να σκεφτείτε είναι να πάτε στο γυμναστήριο. Αλλά το να παραμείνετε δραστήριες είναι στην πραγματικότητα ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τις κράμπες περιόδου και δεν χρειάζεται καν να πάτε στο γυμναστήριο. Υπάρχουν 6 απλές αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από τις κράμπες περιόδου ή έστω να ανακουφιστείτε. Η δύσκολη περίοδος της γυναίκας: 7 πρώτα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και τα προβλήματα υγείας που προκαλεί

Γέφυρα γλουτών

Αυτή η απλή άσκηση βάζει το σώμα σας σε ανάποδη θέση, βοηθώντας να αφαιρέσετε το βάρος από το πυελικό έδαφος και μειώνοντας τις επώδυνες αισθήσεις στο κάτω μέρος της κοιλιάς σας. Ξαπλώστε και λυγίστε τα γόνατά σας, ώστε και τα δύο σας πόδια να είναι επίπεδα στο πάτωμα. Φτάστε τα δάχτυλά σας προς τις φτέρνες σας και σηκώστε τη λεκάνη σας 2,5 – 5 εκατοστά πάνω από το χαλάκι σας. Πιέστε τη λεκάνη σας προς το ταβάνι και επαναλάβετε αυτή την κίνηση 8-10 φορές.

Περπάτημα

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Το περπάτημα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή και να ανακουφίσετε τις δυσάρεστες κράμπες περιόδου. Αυτό το ελαφρύ, χαμηλής έντασης καρδιο βοηθά στη μείωση του στρες που νιώθουν πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Το περπάτημα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο προς το τέλος της περιόδου σας, επειδή οι πνεύμονές σας λειτουργούν καλύτερα αργότερα στον κύκλο σας.

Διάταση από το γόνατο στο στήθος

© Shutterstock.com

Αυτή η χαλαρωτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να απαλύνετε τις κράμπες στο κάτω μέρος της κοιλιάς σας. Ξαπλώστε ανάσκελα και τεντώστε το ένα πόδι προς τα έξω. Στη συνέχεια, τραβήξτε απαλά το άλλο γόνατο προς τα πάνω προς το πηγούνι σας. Διατηρήστε αυτή τη στάση για λίγα λεπτά και επαναλάβετε με το αντίθετο πόδι.

Δείτε ακόμη 10 Μύθοι για την Εμμηνόπαυση

Γιόγκα και πιλάτες

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Εκτός από την ανακούφιση από το άγχος και να βρείτε την εσωτερική σας γαλήνη, η γιόγκα και το πιλάτες μπορούν να μειώσουν πολλά δυσάρεστα συμπτώματα περιόδου, όπως κράμπες, μυϊκή κόπωση και πόνο. Αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της περιόδου σας. Λάβετε υπόψη ότι το σώμα σας μπορεί να αποδώσει διαφορετικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και κάντε ένα διάλειμμα εάν αισθάνεστε ότι η άσκηση είναι πολύ έντονη για εσάς.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κάθισμα του ποδιού προς τα εμπρός

© Shutterstock.com

Εάν υποφέρετε από πονοκεφάλους και εναλλαγές της διάθεσης κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, τότε αυτή η απλή άσκηση μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Καθίστε με τα πόδια τεντωμένα μπροστά σας. Στη συνέχεια, σκύψτε αργά προς τα εμπρός, τραβήξτε την κοιλιά προς τα μέσα και κρατήστε αυτή τη θέση για έως και 3 λεπτά.

Άσκηση με ελαφριά βάρη

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Ενώ το γυμναστήριο και η άρση μεγάλων βαρών μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα όταν προσπαθείτε να μειώσετε τις κράμπες της περιόδου σας, η άρση ελαφριών βαρών μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση των ενοχλητικών πόνων. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις κάνουν τους μύες σας πιο ευέλικτους και δυνατούς και μπορείτε να ασκηθείτε στην άνεση του σπιτιού σας.

Δείτε επίσης 10 Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα Μετά τα 30

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

εξωτερικοί χώροι παιχνιδιού,για το παιδί,για τον κήπο,παιδικές κατασκευές,κατασκευές κήπου

30 Ιδέες για Εξωτερικούς Χώρους Παιχνιδιού

καθαρισμός σκουριάς από δέρμα,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε τη Σκουριά από το Δέρμα