in , , ,

10 Είδη των Οποίων η Ημερομηνία Λήξης Πρέπει να Τηρηθεί αυστηρά

προϊοντα,ημερομηνία λήξης,χρήσιμα,συμβουλές
10 Είδη των Οποίων η Ημερομηνία Λήξης Πρέπει να Τηρηθεί

Όσον αφορά τις ημερομηνίες λήξης, είναι πολύ πιο εύκολο και σαφές να παρακολουθούμε τα τρόφιμα. Το μπαγιάτικο ψωμί και ο πελτέ ντομάτας μουχλιάζουν και το γάλα ξινίζει. Τα καλλυντικά ή οι οικιακές συσκευές που πρέπει να αλλάξουν δεν είναι τόσο εύκολο να εντοπιστούν. Υπάρχουν 10 δημοφιλή είδη που πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά και να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης για να αποφύγετε προβλήματα. 9 Τρόφιμα που Μπορείτε να Φάτε Μετά την Ημερομηνία Λήξης τους

Αντηλιακό

© Pexels

Κατά μέσο όρο, τα αντηλιακά προϊόντα λήγουν μετά από 3 χρόνια. Αλλά οι δερματολόγοι δεν συμβουλεύουν να βασίζεστε μόνο σε αυτήν την ημερομηνία. Ελέγξτε τη συνοχή της κρέμας, δεν πρέπει να είναι νερουλή και να αλλάζει η μυρωδιά. Αν συμβεί αυτό, πιθανότατα τα συστατικά του έχουν οξειδωθεί και δεν θα μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα σας από τον ήλιο.

Λάδι μαλλιών

© Pexels

Η διάρκεια ζωής των ελαίων μαλλιών είναι κατά μέσο όρο 2 χρόνια, αλλά εξαρτάται από τον τύπο τους. Για παράδειγμα, το αμύγδαλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από 6 μήνες έως ένα χρόνο μετά το άνοιγμα της συσκευασίας. Λάδι αβοκάντο – έως 18 μήνες, καστορέλαιο – έως ένα χρόνο. Η εφαρμογή ληγμένου λαδιού στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής έχει αρνητικό καθυστερημένο αποτέλεσμα. Δεν θα εμφανιστεί αμέσως, αλλά μετά από λίγο μπορεί να εκδηλωθεί με τη μορφή τριχόπτωσης.

Οδοντόβουρτσα

© Pexels

Πολλοί γνωρίζουν ότι η οδοντόβουρτσα πρέπει να αλλάζει κάθε 3-4 μήνες μετά την έναρξη της χρήσης. Αλλά οι οδοντίατροι συνιστούν να μην περιμένετε μέχρι αυτή την ημερομηνία που θα εμφανιστούν σημάδια φθοράς ή αφού αρρωστήσετε και να αντικαταστήσετε αυτό το προϊόν υγιεινής.

Παπούτσια για τρέξιμο

© Pexels

Κατά μέσο όρο, τα αθλητικά παπούτσια είναι σχεδιασμένα για περίπου 640 χλμ. τρεξίματος. Όμως η μακροζωία εξαρτάται πολύ από τον ρυθμό των ασκήσεων και την απόσταση που τρέχετε σε καθημερινή βάση. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να ακούτε το σώμα σας. Ο πόνος στις αρθρώσεις και τις καμάρες των ποδιών θα σηματοδοτήσει ότι τα αθλητικά παπούτσια δεν μπορούν πλέον να απορροφήσουν τους κραδασμούς και ότι είναι καιρός να τα αλλάξετε.

Μάσκαρα

© Pexels

Οι ειδικοί δεν συμβουλεύουν να χρησιμοποιείτε μάσκαρα για περισσότερο από 3 μήνες μετά το άνοιγμα. Εάν έρθει σε επαφή με τη βούρτσα με τα μάτια σας, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να προκληθεί μόλυνση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 6 Ημερομηνίες Λήξης που ΜΠΟΡΕΙΤΕ να Αγνοήσετε και Μια που Δεν Μπορείτε να ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ!

Ενυδατική κρέμα

adme

Η αποτελεσματικότητα των ενυδατικών κρεμών μειώνεται 2 χρόνια μετά το άνοιγμα της συσκευασίας. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να τις αλλάζετε κάθε 6 μήνες. Αυτό ισχύει για προϊόντα σε βάζα, από τα οποία παίρνετε την κρέμα με τα δάχτυλά σας και έτσι εισάγετε βακτήρια σε αυτά. Άλλες συσκευασίες μειώνουν ελαφρώς αυτόν τον κίνδυνο.

Μέικ-απ

adme

Το βασικό συστατικό σε όλα σχεδόν τα μέικ-απ είναι το νερό, το οποίο υποδηλώνει ότι τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν μόλις ανοίξει η συσκευασία. Μετά έχετε περίπου ένα χρόνο για να το χρησιμοποιήσετε. Το κύριο πράγμα είναι να μην το αποθηκεύεται στο μπάνιο και κοντά σε υψηλές θερμοκρασίες. Εάν το προϊόν άρχισε να εκπέμπει μια δυσάρεστη οσμή, άλλαξε χρώμα ή εμφανίστηκε αποκόλληση, δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ή εξανθήματα.

Μαξιλάρια

© Pexels

Με την πάροδο του χρόνου, τα μαξιλάρια γεμίζουν ακάρεα σκόνης, νεκρά κύτταρα του δέρματος και μούχλα. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των μαξιλαριών, συνιστάται η χρήση προστατευτικών καλυμμάτων. Ωστόσο, οι ειδικοί συμβουλεύουν να τα αλλάζετε κάθε 18 μήνες.

Μπέικιν πάουντερ

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το μπέικιν πάουντερ χάνει την αποτελεσματικότητά του 12 μήνες μετά το άνοιγμά του. Η χρήση ενός ληγμένου προϊόντος θα κάνει τις συνταγές σας να μην γίνουν αφράτες και η υφή τους θα παραμείνει πυκνή. Ο έλεγχος του μπέικιν πάουντερ είναι απλός: απλά προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού σε 60 ml βραστό νερό. Εάν εμφανιστούν φυσαλίδες, τότε το προϊόν μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί.

Σανίδες κοπής

adme

Οι πλαστικές σανίδες κοπής συνιστώνται να αλλάζονται κάθε χρόνο καθώς εμφανίζονται βαθιά σημάδια από μαχαίρι και είναι αδύνατον να καθαριστούν από βακτήρια. Οι ξύλινες σανίδες κοπής είναι καλύτερες γιατί μπορούν να διαρκέσουν έως και 7 χρόνια και το τρίψιμο είναι εξαιρετικό για τις γρατσουνιές.

Δείτε επίσης 14 Καθημερινά Πράγματα που στην Πραγματικότητα Έχουν Ημερομηνία Λήξης

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

7 έξυπνα tips για να μαζέψετε εύκολα και σωστά τα χειμωνιάτικα σας ρούχα

7 έξυπνα tips για να μαζέψετε εύκολα και σωστά τα χειμωνιάτικα σας ρούχα

DIY κατασκευές με τσιμέντο,diy διακοσμητικά,τσιμέντο

5 Εύκολες Κατασκευές με Τσιμέντο που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν!