in , ,

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας Όταν Κοιμάστε στην Ύπαιθρο

ύπνος στην ύπαιθρο,οφέλη ύπνου στην ύπαιθρο,συμβουλές ύπνου,υγεία,συμβουλές υγείας
Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας Όταν Κοιμάστε στην Ύπαιθρο

Όλοι θυμόμαστε τις εποχές που ήμασταν πολύ μικροί και μισούσαμε τον ύπνο, ενώ στις μέρες μας τον αγαπάμε και δεν τον χορταίνουμε. Ωστόσο, λόγω παραγόντων όπως το άγχος και η ενηλικίωση, δεν μπορούμε όλοι να κοιμηθούμε αρκετά. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό μπορεί να διορθωθεί! Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που περνούσαν τη νύχτα στην ύπαιθρο κοιμόντουσαν κατά μέσο όρο 10 ώρες και πήγαιναν για ύπνο 2 ώρες νωρίτερα από ό,τι στο σπίτι. 5 Λόγοι που ο Ύπνος Είναι Σημαντικός για την Απώλεια Βάρους

Είστε εκτεθειμένοι στο φυσικό φως.

brightside

Σύμφωνα με μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, η έκθεση στο φυσικό φως θα επαναφέρει και θα ρυθμίσει το ρολόι του σώματός σας. Αν θέλετε να τελειώσουν οι άγρυπνες νύχτες σας, θα πρέπει να σκεφτείτε να κοιμάστε έξω μακριά από την τεχνολογία.

Τα επίπεδα μελατονίνης αλλάζουν.

© pixabay.com, © pixabay.com, © pixabay.com

Αυτή η μελέτη δείχνει ότι το τεχνητό φως από το smartphone ή τον υπολογιστή σας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα μελατονίνης, γεγονός που επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σας.

Το επίπεδο του ανοσοποιητικού αυξάνεται.

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Μια μελέτη στην Ιαπωνία έδειξε ότι το να περνάτε περίπου 2 ώρες στο δάσος καθημερινά έχει πολλά οφέλη όπως χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, χαμηλή συγκέντρωση κορτιζόλης, χαμηλότεροι παλμοί, καθώς και υψηλότερα επίπεδα λευκών αιμοσφαιρίων.

Οι Ιάπωνες το περιγράφουν ως κολύμβηση στα δάση, που σημαίνει ότι όταν περνάτε χρόνο στα δάση σας προστατεύει και η χημική ουσία που εκπέμπουν τα δέντρα.

Επιπλέον, ακόμη και ένας υπαίθριος ύπνος μιας νύχτας μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό για τουλάχιστον μια εβδομάδα!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη Γιατί ο Ύπνος στον Καναπέ Μπορεί να Είναι Βλαβερός

Ο εγκέφαλος και οι σωματικές λειτουργίες βελτιώνονται.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί πολύ οξυγόνο για να λειτουργεί με τον τρόπο που υποτίθεται ότι και το ίδιο κάνουν και οι μύες. Δεν είναι μυστικό ότι όσο ποιοτικότερο οξυγόνο εισπνέουμε, τόσο καλύτερο είναι για εμάς.

Έτσι, ο ύπνος έξω δεν είναι απλώς μια χαλαρωτική και χωρίς τεχνολογία εμπειρία, αλλά θα είναι επίσης καλό και για το σώμα και τον εγκέφαλό μας!

Τα επίπεδα του άγχους πέφτουν.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Με τον τρόπο που ζούμε τη ζωή μας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι περισσότεροι από εμάς να είμαστε πολύ αγχωμένοι.

Μια μελέτη δείχνει ότι ακόμη και η θέαση μιας εικόνας ενός δέντρου θα μειώσει το άγχος και η ματιά σε ένα πραγματικό δέντρο θα είναι ακόμη πιο ευεργετική για την ψυχική υγεία. Όχι μόνο αυτό, αλλά και οι ήχοι της υπαίθρου μας ηρεμούν και έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες.

Έτσι, αν δεν σας πειράζουν οι περιστασιακές ήχοι ζώων, είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε τον ύπνο έξω από ένα από τα πιο χαλαρωτικά πράγματα που έχετε κάνει εδώ και λίγο καιρό!

Δεν υπάρχει πια μολυσμένος αέρας για να εισπνεύσετε.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Σύμφωνα με μελέτες, εάν εργάζεστε σε γραφείο ή ξοδεύετε πολύ χρόνο σε χώρο με AC και χωρίς κατάλληλο αερισμό, τότε τα επίπεδα CO2 είναι πιθανότατα υψηλά, γεγονός που θολώνει τον εγκέφαλό σας, σας κάνει λιγότερο παραγωγικούς και σας προκαλεί πονοκεφάλους και αναπνευστικά προβλήματα.

Δείτε επίσης 9 Λόγοι που ο Ύπνος σε Δροσερό Δωμάτιο είναι Καλύτερος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY ιδέες για παλιές τσαγιέρες,DIY κατασκευές με παλιές τσαγιέρες,επαναχρησιμοποίηση παλιών τσαγίερων,ανακύκλωση παλιών τσαγίερων,DIY διακοσμητικά,DIY διακοσμητικά κήπου,DIY γλάστρες

23 DIY Ιδέες για Παλιές Τσαγιέρες για να μην τις πετάξετε και να τις απογειώσετε!

κόλπα για αεροπορικά ταξίδια,απώλεια αποσκευών στο αεροδρόμιο,χρήσιμα

10 Κόλπα για να Μην Χάσουν Ποτέ τις Αποσκευές σας οι Αεροπορικές Εταιρείες