in , ,

Τι Μπορει να Συμβεί στο Σώμα σας αν Αρχίσετε να Κάνετε Κρύο Ντους

οφέλη κρύου ντους,συμβουλές υγείας,υγεία
οφέλη κρύου ντους,συμβουλές υγείας,υγεία

Μπορεί να μην είναι το πιο άνετο πράγμα αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε να δείτε πώς το κρύο ντους επηρεάζει την ευεξία σας και ωφελεί την υγεία σας. Τι θα Συμβεί στα Μαλλιά σας εάν Δεν Χρησιμοποιείτε Σαμπουάν

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τον μυϊκό πόνο.

brightside

Τη στιγμή που το κρύο νερό πέφτει στο σώμα σας, το αίμα αναγκάζεται να κυκλοφορήσει πολύ πιο γρήγορα σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τη θερμοκρασία του. Αλλά το κρύο ντους είναι ιδανικό και για τους αθλητές, καθώς μπορούν να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς πολύ πιο γρήγορα. Γι’ αυτό χρησιμοποιούν πάγο σε μελανιασμένα μέρη του σώματος, παρέχοντας νέο οξυγόνο και επιπλέον κυκλοφορία στην πληγείσα περιοχή.

Και δεν χρειάζεται να πληγωθείτε για να κάνετε ένα κρύο ντους. Μπορείτε απλά να το κάνετε μετά από μια σκληρή άσκηση, όταν το σώμα σας χρειάζεται να ξαναζωντανέψει.

Μειώνει τη φαγούρα και το θαμπό δέρμα.

brightside

Τα άτομα που έχουν ξηρό δέρμα ή υποφέρουν από δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα, έχουν συχνά φαγούρα μετά από ένα ζεστό ντους. Ένας τρόπος για να το καταπολεμήσετε είναι να μειώσετε τη θερμοκρασία του νερού όσο το δυνατόν περισσότερο. Απλώς μην μένετε στο ντους για όσο χρόνο θα κάνατε με ζεστό νερό και θα παρατηρήσετε ότι ο κνησμός θα αρχίσει να υποχωρεί. Θα χρειαστεί να εφαρμόσετε μια καλή ενυδατική κρέμα μετά για να διατηρήσετε όλη την υγρασία, αλλά η φαγούρα θα αρχίσει να εξαφανίζεται.

Σταθεροποιεί τον μεταβολισμό.

© Depositphotos.com

Το καφέ λίπος είναι το είδος λίπους με το οποίο γεννιούνται όλοι οι άνθρωποι και ενεργοποιείται κάνοντας κρύο ντους. Και ρυθμίζοντας το, το καφέ λίπος μπορεί να βοηθήσει το λευκό λίπος (το οποίο σχετίζεται με την παχυσαρκία) να παραμείνει σε υγιή επίπεδα. Έτσι, το να κάνετε ένα κρύο ντους 2-3 ημέρες την εβδομάδα μπορεί πραγματικά να σταθεροποιήσει και ακόμη και να βελτιώσει τον μεταβολισμό σας.

Φυσικά, δεν θα αρχίσετε να χάνετε βάρος απλώς κάνοντας ένα κρύο ντους, καθώς θα πρέπει πρώτα να κάνετε κάποιες επιλογές τρόπου ζωής. Ωστόσο, το κρύο ντους μπορεί να σταθεροποιήσει ορισμένα επίπεδα ορμονών και να θεραπεύσει το γαστρεντερικό σας σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή, μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί αν Σταματήσετε να Ξυρίζετε τις Τρίχες του Σώματος

Μειώνει το άγχος και βελτιώνει την ψυχική σας υγεία.

© Depositphotos.com

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το κρύο ντους προκαλεί μεγάλο σοκ και άγχος στο σώμα σας. Αν λοιπόν κάνετε τακτικά, ξεκινάτε μια διαδικασία που λέγεται σκλήρυνση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το νευρικό σύστημα συνηθίζει να «χτυπιέται» με μικρές ποσότητες σωματικού στρες και σας προετοιμάζει για όταν φτάνουν πραγματικά στρεσογόνες στιγμές. Ως αποτέλεσμα, το σώμα και το μυαλό σας είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση όποτε εμφανιστεί.

Επίσης, το κρύο νερό απελευθερώνει ενδορφίνες στην κυκλοφορία του αίματος και, ως εκ τούτου, σας κάνει πιο προσεκτικούς, ενεργητικούς και χαρούμενους. Σε μια κλινική δοκιμή, αποδείχθηκε ότι τα άτομα που έπασχαν από κατάθλιψη ανακουφίστηκαν από τα συμπτώματά τους αφού έκαναν κρύο ντους διάρκειας έως και 5 λεπτών 2-3 φορές την εβδομάδα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

brightside

Το κρύο ντους μπορεί να κάνει το σώμα σας πιο ανθεκτικό στο κρυολόγημα και την εποχική γρίπη. Ως απόδειξη αυτού, μια κλινική δοκιμή είδε μια μείωση κατά 29% στους ανθρώπους που αρρώσταιναν αφού άρχισαν να κάνουν κρύο ντους. Αυτό συμβαίνει επειδή το κρύο νερό σοκάρει το σώμα και το αναγκάζει να παράγει περισσότερα λευκοκύτταρα, τα οποία είναι υπεύθυνα για την προστασία του σώματος από τη μόλυνση.

Τα μειονεκτήματα του ζεστού ντους

© Depositphotos.com

Είναι κατανοητό γιατί σας αρέσει να κάνετε ζεστό ντους, ειδικά μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Πρέπει όμως να ξέρετε ότι η υψηλή θερμοκρασία του νερού μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

  • Μπορεί να ερεθίσει το δέρμα: Το ζεστό νερό καταστρέφει τα κύτταρα κερατίνης που βρίσκονται σε όλο το δέρμα καθιστώντας το ξηρό και θαμπό. Με αυτόν τον τρόπο, το δέρμα ερεθίζεται και φαγουρίζει καθώς όλη η υγρασία εμποδίζεται να εισέλθει.
  • Μπορεί να επιδεινώσει δερματικές παθήσεις: Το έκζεμα και η ακμή είναι αρκετά κοινά σε πολλούς ανθρώπους και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματά τους. Αυτό συμβαίνει γιατί χρειάζονται επιπλέον υγρασία για να ηρεμήσουν και το ζεστό νερό την απομακρύνει.
  • Μπορεί επίσης να βλάψει τα μαλλιά: Τα κύτταρα κερατίνης δεν βρίσκονται μόνο στο σώμα αλλά και στο κεφάλι. Και το ζεστό νερό αποδυναμώνει τα μαλλιά και σε μερικούς ανθρώπους προκαλεί τριχόπτωση.
  • Μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση: Εάν πάσχετε από ορισμένες καρδιακές παθήσεις ή καρδιαγγειακά προβλήματα, ίσως πρέπει να σταματήσετε το ζεστό νερό.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί αν Πλένετε το Πρόσωπό σας Μόνο με Νερό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός φρυγανιέρας,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε με Ασφάλεια μια Φρυγανιέρα

τάσεις μόδας,επιστροφή τάσεων μόδας,μόδα,συμβουλές μόδας,lifestyle

7 Φωτογραφίες που Αποδεικνύουν ότι οι Τάσεις της Μόδας Πάντα Επιστρέφουν