in , , ,

Τι θα Συμβεί αν Σταματήσετε να Ξυρίζετε τις Τρίχες του Σώματος

αποτρίχωση σώματος,αποτρίχωση συνέπειες,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,υγεία,συμβουλές υγείας
Τι θα Συμβεί αν Σταματήσετε να Ξυρίζετε τις Τρίχες του Σώματος

Όταν διασημότητες όπως η Miley Cyrus, η Bella Thorne ή η Ashley Graham εμφανίζονται στο κόκκινο χαλί με ορατές τρίχες στο σώμα, οι άνθρωποι τείνουν να αντιδρούν διαφορετικά.

Ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ακατάλληλο, άλλοι πιστεύουν ότι είναι καιρός να σπάσουν τα ξεπερασμένα πρότυπα ομορφιάς. Και παρόλο που το τι αποφασίζει να κάνει κάποιος με τις τρίχες του σώματός του είναι αποκλειστικά δική του επιλογή, υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλά οφέλη για την υγεία που υποστηρίζονται από την επιστήμη ωστε να αφήσετε τις τρίχες του σώματός σας να μεγαλώσουν. 8 Λόγοι για να Σταματήσετε την Αποτρίχωση

Θα είστε λιγότερο ευάλωτοι σε μολύνσεις του δέρματος.

© Shutterstock.com

Ακόμα κι αν είστε συνηθισμένοι στο ξύρισμα και το κάνετε σε καθημερινή βάση, είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγετε τα μικρά κοψίματα που μπορεί να είναι ερεθιστικά και αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά, μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορα δερματικά προβλήματα. Φαινομενικά αθώα εξογκώματα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σημάδι μιας κοινής δερματικής πάθησης που ονομάζεται θυλακίτιδα. Όταν τα τριχοθυλάκια είναι κατεστραμμένα, διευκολύνει τα βακτήρια να εισέλθουν μέσα και να προκαλέσουν μόλυνση.

Μπορεί να αποτρέψει ορισμένες δερματικές καταστάσεις.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Εάν επιλέξετε να αφήσετε ανέπαφες τις τρίχες του σώματός σας, θα αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαυμάτων από το ξυράφι και τριχών που φυτρώνουν προς τα μέσα, τις πιο κοινές και επώδυνες συνέπειες του ξυρίσματος. Μικροσπασίματα που εμφανίζονται στο δέρμα σας όταν το ξυρίζετε μπορεί να οδηγήσουν σε άλλες ενοχλητικές καταστάσεις, όπως ερεθισμό του δέρματος, σπυράκια στις μασχάλες και δερματικά μπαλώματα.

Δείτε ακόμη 6 Λόγοι για να Μην Ξυρίζετε τις Τρίχες του Σώματός σας

Μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να επουλωθεί πιο γρήγορα.

© Shutterstock.com

Εάν έχετε μώλωπες ή πληγές στο σώμα σας, είναι καλύτερα να αφήσετε το ξυράφι σας για λίγο, επειδή οι τρίχες του σώματος μπορούν πραγματικά να επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης. Οι θύλακες της τρίχας περιέχουν βλαστοκύτταρα που βοηθούν στην γρηγορότερη επούλωση του δέρματος από πληγές και κοψίματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να μειώσει το σύγκαμα.

© Unsplash.com

Εάν κάνετε πολλή σωματική δραστηριότητα, πιθανότατα είστε εξοικειωμένοι με τη δυσάρεστη αίσθηση συγκάματος και ανεπιθύμητων εξανθημάτων στις μασχάλες σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η υγρασία σε συνδυασμό με την τριβή και το ερεθιστικό ύφασμα προκαλούν εγκαύματα στο δέρμα. Όταν επιλέξατε να μην ξυρίσετε τις τρίχες της μασχάλης σας, βοηθάτε στη μείωση περαιτέρω ερεθισμού.

Δείτε επίσης 7 Λάθη Ξυρίσματος που Μπορεί να Καταστρέψουν το Δέρμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρή κουζίνα,δουλειές σπιτιού

Ο κανόνας του ενός λεπτού για μία πεντακάθαρη και λαμπερή κουζίνα αποτελεσματικά και χωρίς κόπο

λάθη στο χρώμα των μαλλιών

8 λάθη στο χρώμα των μαλλιών μας που μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες από την ηλικία μας