in , ,

Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Αλλάξετε τον Καφέ σε Ντεκαφεϊνέ

συνέπειες ντεκαφεϊνέ καφέ,συμβουλές υγείας,υγεία
Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Αλλάξετε τον Καφέ σε Ντεκαφεϊνέ

Εάν ο καφέ σας προκαλεί νευρικότητα, η αλλαγή στο ντεκαφεϊνέ μπορεί να φαίνεται η τέλεια λύση. Όμως, παρόλο που περιέχει πολύ λιγότερη καφεΐνη από τον κανονικό καφέ, δεν είναι απαραίτητα μια πολύ πιο υγιεινή εναλλακτική. Αποδεικνύεται ότι ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς καφεΐνη έχει πολλές δυνητικά επικίνδυνες παρενέργειες που πιθανώς δεν είχατε καν σκεφτεί. Τι θα Συμβεί αν Σταματήσετε να Πίνετε Καφέ για έναν Μήνα

Μπορεί να εκτίθεστε σε επιβλαβείς χημικές ουσίες.

© Unsplash.com

Οι κόκκοι καφέ περιέχουν καφεΐνη και η αφαίρεσή της απαιτεί συχνά τη χρήση χημικών ουσιών που είναι αρκετά επιβλαβείς για την υγεία. Για να την αφαιρέσουν από τους κόκκους του καφέ, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν μεθυλενοχλωρίδιο, μια σκληρή χημική ουσία που βρίσκεται στα διαβρωτικά χρώματος. Όταν εισέλθει στο σώμα, το χλωριούχο μεθυλένιο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην καρδιά και το συκώτι ακόμη και να επηρεάσει την αναπαραγωγική σας υγεία.

Μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης.

© Shutterstock.com

Εάν σκέφτεστε να επιλεξετε τον ντεκαφεϊνέ για να διατηρήσετε τα επίπεδα χοληστερόλης σας υπό έλεγχο, τότε πρεπει να εξετάσετε προσεκτικά τον τύπο του κόκκου καφέ που χρησιμοποιείται. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ντεκαφεϊνέ μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και ο λόγος πίσω από αυτό είναι η επιλογή των κόκκων. Οι περισσότεροι καφέδες χωρίς καφεΐνη παρασκευάζονται από κόκκους Robusta που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και μπορούν να αυξήσουν τη χοληστερόλη σας. Εάν είστε αποφασισμένοι να πίνετε ντεκαφεϊνέ αντί για κανονικό καφέ, επιλέξτε μάρκες που χρησιμοποιούν κόκκους Arabica.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γλουτένη

Δεν προσλαμβάνετε όλα τα οφέλη για την υγεία του κανονικού καφέ.

© Shutterstock.com

Αν και η υπερβολική κατανάλωση καφέ εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την υγεία, η απόλαυσή του με μέτρο προσφέρει στην πραγματικότητα ορισμένα οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της νεανικής εμφάνισης και του δέρματος χωρίς ακμή. Ο ντεκαφεϊνέ, αντίθετα, είναι ένα ρόφημα υψηλής επεξεργασίας που χάνει τα περισσότερα από τα φυσικά βιοενεργά συστατικά του. Ένα από αυτά είναι το χλωρογενικό οξύ που μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος.

Είναι πιο εύκολο να πιείτε πολύ από αυτό.

© Shutterstock.com

Πολλές έγκυες γυναίκες επιλέγουν τον ντεκαφεϊνέ έναντι του κανονικού καφέ για να μειώσουν την πρόσληψη καφεΐνης, αλλά μόνο και μόνο επειδή ο ντεκαφεϊνέ περιέχει πολύ λίγη καφεΐνη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ασφαλές να πίνουν πολύ από αυτόν. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι απολύτως ασφαλές για τις έγκυες γυναίκες να πίνουν ένα φλιτζάνι καφέ φίλτρου την ημέρα, αλλά εάν επιλέξετε τον ντεκαφεϊνέ, φροντίστε να μην πίνετε πολύ από αυτόν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Είναι εύκολο να ξεχάσετε ότι ο ντεκαφεϊνέ εξακολουθεί να περιέχει λίγο καφέ και ενώ το συκώτι σας μπορεί να μπορεί να τον διασπάσει, οι πιθανότητες είναι ότι το σώμα του μωρού σας δεν θα μπορεί να κάνει το ίδιο. Αν και ο ντεκαφεϊνέ περιέχει πολύ λιγότερη καφεΐνη από τον κανονικό καφέ, εξακολουθεί να συνιστάται στις έγκυες γυναίκες να μην πίνουν περισσότερο από ένα φλιτζάνι την ημέρα.

Μπορεί να προκαλέσει αρθρίτιδα.

© Zety Akhzar/ Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Εκτός από άλλους πιθανούς κινδύνους για την υγεία, η αλλαγή στο ντεκαφεϊνέ μπορεί να βλάψει τα οστά σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που πίνουν τακτικά 4 ή περισσότερα φλιτζάνια ντεκαφεϊνέ την ημέρα έχουν υψηλότερο κίνδυνο ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν ποτέ καφέ χωρίς καφεΐνη.

Δείτε επίσης Τι Μπορεί να Συμβεί αν Σταματήσετε Ξαφνικά τον Καφέ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα ομορφιάς διασημοτήτων,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,lifestyle

11 Κόλπα Ομορφιάς Διασημοτήτων που Φαίνονται Τρελά Αλλά Λειτουργούν

10 έξυπνα κόλπα για τις πιο δύσκολες δουλειές του σπιτιού που θα σας γλιτώσουν χρήματα και κόπο

10 έξυπνα κόλπα για τις πιο δύσκολες δουλειές του σπιτιού που θα σας γλιτώσουν χρήματα και κόπο