in , , , ,

Πώς να Καθαρίσετε Δίσκους Βινυλίου για να τους Διατηρήσετε σε Άριστη Κατάσταση

καθαρισμός δίσκων βινυλίου,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα
Πώς να Καθαρίσετε Δίσκους Βινυλίου για να τους Διατηρήσετε σε Άριστη Κατάσταση

Οι νέοι, ασφράγιστοι δίσκοι βινυλίου σπάνια χρειάζονται καθαρισμό πριν από την πρώτη αναπαραγωγή, αλλά είναι διαφορετική ιστορία για τους χρησιμοποιημένους δίσκους. Ακόμα και οι νέοι δίσκοι λερώνονται με τον καιρό. Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε τους βρώμικους δίσκους βινυλίου ωστε να σας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα. 17 Συμβουλές που Παρατείνουν τη Διάρκεια Ζωής Οικιακών Ειδών

Πώς να Καθαρίσετε Δίσκους Βινυλίου για να τους Διατηρήσετε σε Άριστη Κατάσταση

Αφαιρέστε τη σκόνη και τη βρωμιά με μια βούρτσα καθαρισμού δίσκου

Οι βούρτσες από ανθρακονήματα έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν τη στατική συσσώρευση και να εισχωρούν βαθιά στις αυλακώσεις ενός δίσκου για να αφαιρέσουν τη βρωμιά και τη σκόνη.

Επιπλέον, υπάρχουν επίσης βελούδινες βούρτσες δίσκων. Δεν έχουν αντιστατικό αποτέλεσμα, αλλά είναι εξίσου καλές στο να αφαιρούν τη σκόνη και τα υπολείμματα.

Για να χρησιμοποιήσετε τη βούρτσα, τοποθετήστε τον δίσκο στο πικάπ και ενεργοποιήστε το. Καθώς ο δίσκος περιστρέφεται, με μεγάλες, απαλές κινήσεις γλιστρήστε τη βούρτσα κατά μήκος των αυλακώσεων για να απομακρύνετε τυχόν σκόνη.

Εάν δεν έχετε βούρτσα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό πανί από μικροΐνες για να ξεσκονίσετε τους δίσκους.

Δείτε ακόμη Γιατί να Πλύνετε Τζιν με Ξύδι

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθύς καθαρισμός με υγρό διάλυμα

Πέρα από τη σκόνη και τη βρωμιά, οι δίσκοι γεμίζουν μουτζούρες, δακτυλικά αποτυπώματα και λεπτές γρατσουνιές. Αυτές οι ορατές ατέλειες μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητα προβλήματα αναπαραγωγής όπως τρίξιμο, πήδημα της βελόνας ή κόλλημα στα αυλάκια του δίσκου. Έτσι, αν δεν το παρατηρήσετε στην αρχή, τελικά θα το ακούσετε.

Μετά το βούρτσισμα του δίσκου, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε το δίσκο για τυχόν εμφανή σημάδια πιάνοντάς τον από τις εξωτερικές του άκρες. Ότι έχει απομείνει μπορεί να καθαριστεί με ένα υγρό διάλυμα.

Υπάρχει πολλά εμπορικα καθαριστικά ειδικά για δίσκους βινυλίου. Για ένα σπιτικό διάλυμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος ισοπροπυλικής αλκοόλης σε 10 μέρη απεσταγμένου νερού – μην χρησιμοποιείτε ποτέ μη αραιωμένη αλκοόλη.

Για να καθαρίσετε τους δίσκους με ένα υγρό διάλυμα, ξεσκονίστε πρώτα τυχόν υπολείμματα στην επιφάνεια με τη βούρτσα δίσκου. Ψεκάστε μια μικρή ποσότητα του διαλύματος στην επιφάνεια του δίσκου, αποφεύγοντας την ετικέτα. Εφαρμόστε ελαφριά πίεση με κυκλικές κινήσεις με ένα στεγνό πανί.

Στεγνώστε το δίσκο με ένα πανί μικροϊνών ή αφήστε το να στεγνώσει τελείως στον αέρα. Βεβαιωθείτε ότι ο δίσκος είναι τελείως στεγνός πριν τον επανατοποθετήσετε στη θήκη, καθώς οποιαδήποτε υγρασία ή στεγνωμένο διάλυμα καθαρισμού μπορεί να καταστρέψει το βινύλιο ή να επηρεάσει την ποιότητα του ήχου.

Προβλήματα αναπαραγωγής μπορεί επίσης να προκληθούν από τη συσσώρευση σκόνης στη βελόνα του πικάπ. Μπορείτε να αγοράσετε ένα επαγγελματικό καθαριστικό ή να την σκουπίσετε απαλά.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 12 Κόλπα για να Καθαρίσετε με Ευκολία τα Πάντα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

προειδοποιητικά σημάδια εγκεφαλικού,συμβουλές υγείας,υγεία

6 Προειδοποιητικά Σημάδια Εγκεφαλικού που Πρέπει να Γνωρίζετε

DIY ιδέες για παλιές τσαγιέρες,DIY κατασκευές με παλιές τσαγιέρες,επαναχρησιμοποίηση παλιών τσαγίερων,ανακύκλωση παλιών τσαγίερων,DIY διακοσμητικά,DIY διακοσμητικά κήπου,DIY γλάστρες

23 DIY Ιδέες για Παλιές Τσαγιέρες για να μην τις πετάξετε και να τις απογειώσετε!