in ,

Γιατί να Πλύνετε Τζιν με Ξύδι

Μπορειτε να προστατεύσετε και να διατηρήσετε τα αγαπημένα σας τζιν με ένα εκπληκτικό πρόσθετο πλυντηρίου: λευκό ξύδι.

Η προσθήκη του στο πρώτο πλύσιμο του τζιν βοηθά στην αποφυγή του πρόωρου ξεθώριασμα και διατηρεί τα τζιν σαν καινούργια ακόμα και αφού τα έχετε φορέσει πολλές φορές. Ένα μούλιασμα με ξύδι σκούρου τζιν που χάνει εύκολα το χρώμα του βοηθά επίσης στο να μην ξεβάψει στο δέρμα σας. Πώς να Καθαρίσετε Λεκέδες Ιδρώτα από Μαύρο Ύφασμα

Γιατί να Πλύνετε Τζιν με Ξύδι

Τα τζιν σε πλούσια χρώματα όπως το σκούρο λουλακί ή το μαύρο μπορεί να ξεβάψει εύκολα, βάφοντας άλλα ρούχα στο πλύσιμο ή ακόμα και στο σώμα σας, ειδικά αν το τζιν βραχεί ενώ το φοράτε. Αποτρέψτε το μουλιάζοντας το τζιν σε ξύδι και νερό για μια ώρα. Ανακατέψτε 2 λίτρα κρύο νερό με 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι και αλάτι. Ξεπλύνετε το τζιν. Εάν παρατηρήσετε κάποια βαφή στο νερό ξεπλύματος, μουλιάστε το τζιν για μια επιπλέον ώρα στο μείγμα νερού, ξιδιού και αλατιού.

Πρώτο πλύσιμο

Το πρώτο πλύσιμο αφαιρεί συχνά αρκετό χρώμα από το τζιν, με αποτέλεσμα να ξεθωριάζει πιο γρήγορα από ό,τι θέλετε. Επιλέξτε κρύο νερό σε μικρό ή μεσαίο φορτίου στο πλυντήριο, ανάλογα με το μέγεθος και την ποσότητα των τζιν. Προσθέστε 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι στη θήκη του απορρυπαντικού. Γυρίστε το τζιν μέσα-έξω, είτε είναι ένα παντελόνι είτε ένα σακάκι. Εκτελέστε τους συνηθισμένους κύκλους πλύσης και ξεβγάλματος χωρίς να προσθέσετε απορρυπαντικό ή μαλακτικό. Στεγνώστε το τζιν στον αέρα μετά το τελευταίο ξέβγαλμα. Ένας εκτεταμένος κύκλος στυψίματος μετά το τελικό ξέβγαλμα βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας νερού. Τραβήξτε ή κουνήστε το τζιν πίσω στο αρχικό του σχήμα πριν το κρεμάσετε σε ένα σκοινί για άπλωμα ή σε μια απλώστρα για να στεγνώσετε το τζιν και να μην ξεθωριάσει.

Δείτε ακόμα Πώς να Καθαρίσετε Ανεξίτηλο Μαρκαδόρο από Ρούχα και Σεντόνια

Συνεχής φροντίδα για το πλύσιμο των τζιν

Κάθε φορά που πλένετε το τζιν σας, γυρίστε το πρώτα μέσα-έξω για να προστατέψετε το χρώμα. Πλύντε μόνο με ξύδι στην πρώτη πλύση. Τη δεύτερη φορά που θα πλύνετε το τζιν, χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα υγρού πλυντηρίου. Την τρίτη φορά, πλύνετε το με 1 φλιτζάνι ξύδι στη θέση του απορρυπαντικού για να διατηρήσετε τα τζιν με σκούρο ή βαθύ χρώμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επιλέξτε κρύο νερό κάθε φορά που πλένετε το τζιν για να διατηρήσετε το χρώμα του και να αποφύγετε τη συρρίκνωση. Πλύνετε το τζιν με άλλα είδη τζιν παρόμοιας απόχρωσης. Ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε τα τζιν σαν καινούργια περισσότερο είναι να τα πλένετε μόνο μετά από τρεις ή τέσσερις φορές που τα φοράτε, αν δεν είναι βρώμικα. Στεγνώστε τα τζιν στον αέρα για να μην σπάσουν οι ίνες του. Μπορεί να είναι λίγο πιο άκαμπτο από ό,τι αν το βάλετε σε στεγνωτήριο, αλλά θα διαρκέσει περισσότερο.

Ευεργετικές επιδράσεις του ξυδιού

Το ξύδι επίσης βοηθά στη διατήρηση της φρεσκάδας και της απαλότητας των τζιν. Αφαιρέστε τον καπνό του τσιγάρου και τις μυρωδιές των τροφών από τζιν προσθέτοντας 1 φλιτζάνι ξύδι στον τελικό κύκλο ξεβγάλματος. Το ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων σαπουνάδας.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Πώς να Καθαρίσετε Πολύ Βρώμικες Λευκές Κάλτσες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τζιν και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία,ρούχα,συμβουλές για ρούχα

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Φοράτε Τζιν Όλη Μέρα

ομορφιά,κόλπα ομορφιάς,συμβουλές ομορφιάς

4 Κόλπα Ομορφιάς για να Φαίνεστε Άψογες Κάθε Στιγμή