in , , , ,

6 Προειδοποιητικά Σημάδια Εγκεφαλικού που Πρέπει να Γνωρίζετε

προειδοποιητικά σημάδια εγκεφαλικού,συμβουλές υγείας,υγεία
προειδοποιητικά σημάδια εγκεφαλικού,συμβουλές υγείας,υγεία

Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι μια από τις κύριες αιτίες σοβαρής αναπηρίας παγκοσμίως. Υπάρχουν όμως τρόποι να το προλαβετε αν προσέχετε μερικά προειδοποιητικά σημάδια στην καθημερινότητά σας. 7 Επικίνδυνα Σημάδια Φραγμένων Αρτηριών που Συχνά Αγνοούμε

brightside

Το εγκεφαλικό είναι παρόμοιο με ένα έμφραγμα, αλλά σε αυτή την περίπτωση, συμβαίνει στον εγκέφαλό σας. Στην πραγματικότητα, ένα εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν διακόπτονται ορισμένα μέρη του εγκεφάλου και αυτό κάνει το σώμα μας να μην μπορεί να λειτουργήσει κανονικά. Το προσβεβλημένο τμήμα του εγκεφάλου χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα καθώς είναι σημαντικό για τον εγκέφαλο να λαμβάνει συνεχή παροχή οξυγόνου για να μπορεί να λειτουργεί κανονικά.

Τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού συνήθως αναπτύσσονται γρήγορα, αλλά μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν ώρες ή και μέρες για να παρατηρήσετε ότι κάτι δεν πάει καλά. Έτσι, εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να μην το αγνοήσετε, ακόμα κι αν μερικά από αυτά δεν φαίνονται πολύ σοβαρά.

Υψηλή αρτηριακή πίεση

© publicdomainfiles.com

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, όπως ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, καταστρέφοντας τα νεύρα του εγκεφάλου ή αποδυναμώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία και οδηγώντας σε διαρροή ή ρήξη. Εκτός από αυτό, η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ο λόγος για τον σχηματισμό θρόμβων στην κυκλοφορία του αίματος που τους οδηγούν στον εγκέφαλο, προκαλώντας εγκεφαλικό στη διαδικασία.

Προβλήματα όρασης

© pixabay.com

Το εγκεφαλικό μπορεί να προκαλέσει διπλή όραση, απώλεια όρασης στο ένα μάτι ή θολή όραση. Όταν ρωτήθηκαν περίπου 1.300 άτομα κατά τη διάρκεια μιας έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όλοι θυμήθηκαν τα προβλήματα θολή όρασης/όρασης ως ισχυρό δείκτη.

Μούδιασμα στη μία πλευρά του σώματος — πρόσωπο, χέρια ή πόδια

© GeoBeatsNews / YouTube

Είναι σύνηθες να έχετε μούδιασμα ή αδυναμία στο πρόσωπο, ένα χέρι ή ένα πόδι και στις δύο πλευρές του σώματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να υπάρχει παράλυση στην αντίθετη πλευρά από εκεί που συνέβη το εγκεφαλικό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τα 22 συμπτώματα θανατηφόρων ασθενειών που κανένας καπνιστής δεν πρέπει να αγνοήσει

Ζάλη ή κόπωση χωρίς λόγο

Σε μια μελέτη, αποδείχθηκε ότι ο ίλιγγος και η ζάλη είναι επίσης ένας κοινός παράγοντας μεταξύ των ασθενών που έπαθαν εγκεφαλικό. Η κατάσταση σύγχυσης θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα της πληγείσας πλευράς του εγκεφάλου.

Ξαφνική ημικρανία ή έντονος πονοκέφαλος

© depositphotos.com

Κατά τη διάρκεια ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, η ροή του αίματος στον εγκέφαλο είτε εμποδίζεται είτε διακόπτεται λόγω διακοπής που προκαλείται στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ρήξη αγγείου ή βλάβη με αποτέλεσμα μια πολύ ξαφνική ημικρανία ή πονοκέφαλο.

Δυσκαμψία στον αυχένα ή τον πόνο στον ώμο

© depositphotos.com

Μια ρήξη αιμοφόρου αγγείου στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει δύσκαμπτο λαιμό ή ώμο. Εάν δεν μπορείτε να αγγίξετε το πηγούνι σας στο στήθος σας (λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είστε παχύσαρκοι ή έχετε οποιαδήποτε άλλη πάθηση), επισκεφτείτε αμέσως έναν γιατρό.

Δείτε επίσης 8 Προειδοποιητικά Σημάδια Προεμμηνόπαυσης που Μπορεί να μην Γνωρίζετε

*Το παρόν άρθρο είναι καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις συμβουλές του γιατρού σας.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

vintage διακόσμηση με παλιές πόρτες,επαναχρησημοποίηση,vintage διακόσμηση σπιτιού,ιδέες vintage διακόσμησης σπιτιού

25 Vintage Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού με Παλιές Πόρτες

καθαρισμός δίσκων βινυλίου,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Δίσκους Βινυλίου για να τους Διατηρήσετε σε Άριστη Κατάσταση