in , ,

7 Επικίνδυνα Σημάδια Φραγμένων Αρτηριών που Συχνά Αγνοούμε

σημάδια φραγμένων αρτηριών,φραγμένες αρτηρίες,συμβουλές υγείας,υγεία
7 Επικίνδυνα Σημάδια Φραγμένων Αρτηριών που Συχνά Αγνοούμε

Οι άνθρωποι πιστεύουν σε μια κοινή παρανόηση ότι οι φραγμένες αρτηρίες είναι πρόβλημα μόνο των ηλικιωμένων. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, όταν φτάνουμε στα 20 μας, υπάρχουν ήδη φραξίματα στις αρτηρίες μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει μέχρι να είναι πολύ αργά. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα κοινά σημάδια φραγμένων αρτηριών και να είστε σε εγρήγορση, ώστε να μπορείτε να επισκεφτείτε έγκαιρα τον γιατρό. 20 Τρόφιμα που Αποφράσσουν με Φυσικό Τρόπο τις Αρτηρίες

Πόνος στις γάμπες, τους μηρούς ή τους γοφούς

brightside

Ο πόνος στα πόδια κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων όπως το περπάτημα μπορεί να είναι σημάδι φραγμένων αρτηριών. Αυτό σημαίνει ότι τα άκρα σας δεν λαμβάνουν αρκετή ροή αίματος. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν μυϊκό πόνο ή κράμπες στα πόδια ή στα χέρια. Η θέση του πόνου εξαρτάται από το πού βρίσκεται ο θρόμβος ή η στενωμένη αρτηρία.

Πόνος στο στήθος

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ο πόνος στο στήθος (ή στηθάγχη) είναι αποτέλεσμα μειωμένης ροής αίματος στην καρδιά. Μπορεί να γίνει αισθητό ως σφίξιμο, μούδιασμα, βάρος, πίεση ή κάψιμο. Οι άνθρωποι συνήθως δεν βιώνουν αυτό το σύμπτωμα όταν ξεκουράζονται επειδή προκαλείται από σωματική ή συναισθηματική καταπόνηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα φραξίματα μπορεί να είναι τόσο άσχημα που η στηθάγχη μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο παθαίνει καρδιακή προσβολή.

Προσωρινή απώλεια όρασης στη μια πλευρά

© Depositphotos.com

Οι καρωτίδες τροφοδοτούν τα μάτια και τον εγκέφαλο. Εάν αυτές οι αρτηρίες μπλοκαριστούν, το αποτέλεσμα είναι προσωρινή απώλεια όρασης ή θολή όραση στο μάτι στην ίδια πλευρά. Ένα πλήρες φράξιμο οδηγεί σε εγκεφαλικό. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε αυτό το σημάδι.

Πόνος στη μέση

© Depositphotos.com

Ο πόνος στη μέση είναι ένα σοβαρό σημάδι που δεν πρέπει να αγνοήσετε. Όταν η ροή του αίματος στο κάτω μέρος της πλάτης μειώνεται, οι δίσκοι μεταξύ των σπονδύλων γίνονται εύθραυστοι. Και αυτό οδηγεί σε επώδυνα νεύρα. Είναι συνήθως το πρώτο σύμπτωμα σε άτομα με φραγμένες αρτηρίες: σύμφωνα με μια μελέτη, το 10% των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες έχουν ήδη προχωρημένες αποφράξεις στην κοιλιακή αορτή μέχρι τα 20 τους χρόνια.

Δείτε ακόμη 7 σημάδια ότι καταναλώνετε πολύ αλάτι

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δύσπνοια

© Depositphotos.com

Αυτό το σύμπτωμα αναπτύσσεται όταν οι στεφανιαίες αρτηρίες καταστραφούν ή νοσήσουν. Οι άνθρωποι το βιώνουν επειδή η καρδιά τους δεν είναι σε θέση να αντλήσει αρκετό αίμα για να καλύψει τις ανάγκες του σώματός τους. Οι άνθρωποι συχνά δεν θεωρούν ότι η δύσπνοια είναι σοβαρό πρόβλημα. Αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι το μόνο σημάδι της παρουσίας σοβαρής στεφανιαίας νόσου που μπορεί να χρειάζεται θεραπεία.

Κρύα πόδια ή χέρια

brightside

Τα κρύα πόδια μπορεί να προκληθούν από Περιφερική Αρτηριακή Νόσος (PAD). Αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται όταν οι στενωμένες αρτηρίες μειώνουν τη ροή του αίματος στα άκρα. Η κακή επούλωση των πληγών ή ο ασθενής σφυγμός στα πόδια είναι επίσης σημάδια που πρέπει να ελεγχθούν με γιατρό. Επιπλέον, η παρουσία PAD μπορεί να υποδεικνύει ότι υπάρχει μια πιο διαδεδομένη αρτηριακή νόσος στο σώμα που μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο ή την καρδιά προκαλώντας εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο.

Κόπωση και ζάλη

© Depositphotos.com

Σύμφωνα με το Harvard Health Publishing, η κόπωση είναι λιγότερο συχνή ως ένδειξη στεφανιαίας νόσου, αλλά μπορεί να συμβεί. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να αναπτυχθούν ως αποτέλεσμα μειωμένων επιπέδων οξυγόνου από κακή ροή αίματος. Αυτά τα συμπτώματα είναι πιο συχνά στις γυναίκες.

Τι αυξάνει τον κίνδυνο φραξίματος των αρτηριών

© Depositphotos.com

Οι παράγοντες που αυξάνουν τα επίπεδα κινδύνου είναι οι εξής:

  • Ανθυγιεινά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Αυτό υποδηλώνει υψηλά επίπεδα κακής χοληστερόλης και χαμηλά επίπεδα καλής χοληστερόλης.
  • Υψηλή αρτηριακή πίεση. Η αρτηριακή πίεση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 140/90 mmHg.
  • Κάπνισμα. Το κάπνισμα βλάπτει και συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης και την αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, δεν αφήνει αρκετό οξυγόνο να φτάσει στους ιστούς του σώματος.
  • Το να είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Ένας δείκτης μάζας σώματος μεταξύ 25 και 29,9 θεωρείται υπέρβαρος. Υψηλότερος δείκτης σημαίνει ότι ένα άτομο είναι παχύσαρκο.

Δείτε επίσης 7 Σημάδια Αναιμίας που Δεν Γνωρίζετε και 7 Φυσικές Θεραπείες

* Το παρόν άρθρο είναι καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα και δεν μπορεί να αντικαταστήσει την συμβουλή του γιατρού σας.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός μούχλας σε χαλί,καθαρισμός μούχλας,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού

Ο Καλύτερος Τρόπος για να Καθαρίσετε τη Μούχλα στο Χαλί

DIY διακοσμητικά,DIY διακοσμητικά με λουλούδια,DIY κατασκευές

3 DIY Διακοσμητικά με Λουλούδια