in ,

Πώς να Φτιάξετε Χάρτινα Φυτά

DIY χάρτινα φυτά,DIY διακοσμητικά,DIY κατασκευές
Πώς να Φτιάξετε Χάρτινα Φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένας όμορφος τρόπος για τη διακόσμηση του σπιτιού σας, αλλά τι να κάνετε αν δεν έχετε χρόνο να τα φροντίσετε: Μια εναλλακτική λύση είναι τα ψεύτικα φυτά από χαρτί. Με αυτό το εύκολο, βήμα προς βήμα σεμινάριο, ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να μάθουν πώς να φτιάχνουν ένα χάρτινο φυτό που μοιάζει με αληθινό. 9 DIY Διακοσμητικά Κεφάλια Ζώων από Χαρτί παπιέ μασέ!

Πώς να Φτιάξετε Χάρτινα Φυτά

Θα χρειαστείτε:

ανοιχτό και σκούρο πράσινο χαρτί αφίσας ή χαρτόνι
πινέλο
νερό
σκούρο πράσινο ακρυλικό χρώμα
ανοιχτό πράσινο ακρυλικό χρώμα
μαύρο και καφέ ακρυλικό χρώμα
ψαλίδι
σύρμα ανθοκομίας
πιστόλι κόλλας
γυαλιστερό βερνίκι
μολύβι
γλάστρα
σφουγγάρι ανθοκομίας
εφημερίδα
βρύα

Για να φτιάξετε τα φύλλα ξεκινήστε με το χαρτόνι ή χαρτί αφίσας στις δύο αποχρώσεις του πράσινου. Εάν ρίξετε μια προσεκτική ματιά στα πραγματικά φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου, το χρώμα δεν είναι ομοιόμορφο. Συχνά υπάρχουν λωρίδες χρώματος ή ακόμα και στίγματα. Επομένως, το χαρτί που χρησιμοποιείτε πρέπει να προσεγγίζει αυτήν την ανομοιόμορφη εμφάνιση. Για να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα, ξεκινήστε απλώνοντας νερό σε ολόκληρο το φύλλο χαρτιού με ένα πινέλο.

Στη συνέχεια, περάστε λίγο πράσινο χρώμα που είναι πιο σκούρο από το χρώμα του χαρτιού. Εφαρμόστε όλες τις πινελιές προς την ίδια κατεύθυνση. Επειδή το χαρτί είναι καλυμμένο με νερό, η πράσινη βαφή θα είναι απαλή και διακριτική.

Επαναλάβετε με όλα τα φύλλα πράσινου χαρτιού. Ήδη, το χαρτί μοιάζει περισσότερο με φύλλα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Σε ένα κομμάτι χαρτόνι, σχεδιάστε ένα σχήμα φύλλου μονστέρα σε τρία μεγέθη. Το πόσο μεγάλα θα τα κάνετε θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της γλάστρας έτσι ώστε όλα να είναι σε αναλογία. Για να σχεδιάσετε το σχήμα του φύλλου, συμβουλευτείτε εικόνες στο διαδίκτυο ή, ακόμα καλύτερα, ένα πραγματικό φυτό. Ένα φύλλο μονστέρα έχει ένα μακρόστενο σχήμα καρδιάς με πλευρές που είναι πιο ίσιες παρά καμπύλες.

Κόψτε τα πρότυπα με ψαλίδι.

Χρησιμοποιώντας τα πρότυπα, μαρκάρετε τα σχήματα των φύλλων στο πράσινο χαρτί. Τοποθετήστε τα πρότυπα έτσι ώστε οι πράσινες αυλακώσεις στο χαρτί να τρέχουν κάθετα στα φύλλα.

Κόψτε τα φύλλα από το χαρτί. Μην ανησυχείτε εάν η κοπή δεν είναι ακριβής. Στην πραγματικότητα, όσο πιο ανομοιόμορφο το κόψιμο, τόσο το καλύτερο, καθώς τα πραγματικά φυτά έχουν φύλλα που δεν είναι ομοιόμορφα.

Τα πραγματικά φύλλα δεν είναι επίπεδα, οπότε διπλώστε τα χάρτινα φύλλα για να τους δώσετε μεγαλύτερη διάσταση. Το πρώτο βήμα είναι να διπλώσετε κάθε φύλλο στη μέση κατά μήκος.

Στη συνέχεια, κάντε περίπου έξι διπλώματα από το κεντρικό δίπλωμα προς τις άκρες. Τα δυο στο επάνω μέρος πρέπει να δείχνουν προς τα πάνω, ενώ τα τέσσερα να δείχνουν προς τα κάτω. Μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε λιγότερα διπλώματα στα μικρότερα φύλλα.

Με ένα λεπτό πινέλο ζωγραφίστε μια κεντρική φλέβα κατά μήκος του διπλώματος στο κέντρο. Επιλέξτε απόχρωση πράσινου χρώματος που είναι πιο ανοιχτό από το χαρτί. Η φλέβα πρέπει να είναι πιο παχιά στο πάνω μέρος και να λεπταίνει καθώς κατεβαίνει. Σταματήστε τη φλέβα περίπου στα τρία τέταρτα της διαδρομής από τη βάση του φύλλου.

Βάψτε τις φλέβες που εκτείνονται προς τα έξω από την κεντρική φλέβα. Χρησιμοποιήστε τα διπλώματα για να σας καθοδηγήσουν και πάλι, κάντε μόνο τα τρία τέταρτα της διαδρομής.

Δείτε ακόμη Διακόσμηση με DIY Χάρτινα Λουλούδια

Τα φύλλα των πραγματικών φυτών μονστέρα μπορεί να έχουν κάποια γήρανση ή κάψιμο, ειδικά στις άκρες. Για να δημιουργήσετε αυτή τη λεπτομέρεια, ζωγραφίστε λίγο μαύρο χρώμα σε μερικές από τις άκρες για πρόσθετο ρεαλισμό.

Λίγο καφέ χρώμα στις άκρες κάνει μεγάλη διαφορά αλλά προσθέστε το μόνο σε μερικά από τα φύλλα.

Το φυτό μονστέρα έχει χαρακτηριστικές σχισμές στα πλαϊνά των φύλλων. Με το ψαλίδι κόψτε ανοίγματα διαφόρων μεγεθών και σχημάτων στα χάρτινα φύλλα. Μπορείτε να αφήσετε τα μικρότερα φύλλα χωρίς σχισμές, καθώς τα νεότερα φύλλα δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα.

Για τους μίσχους, χρησιμοποιήστε το σύρμα ανθοκομίας. Λυγίστε το περίπου 8 έως 10 εκατοστά από την κορυφή για τα μεγαλύτερα φύλλα και 2,5 έως 5 εκατοστά για τα μικρότερα. Η γωνία με την οποία λυγίζετε τα σύρματα θα καθορίσει πώς τα φύλλα βγαίνουν προς τα έξω στη γλάστρα και επειδή οι μίσχοι είναι συρμάτινοι, μπορείτε πάντα να αλλάξετε τη γωνία αργότερα.

Κολλήστε το λυγισμένο άκρο των μισχων στο πίσω μέρος των χάρτινων φύλλων.

Τα περισσότερα φυτά δεν έχουν ματ φινίρισμα. έχουν μια γυαλάδα στα φύλλα. Για να γυαλίσετε τα φύλλα, εφαρμόστε το γυαλιστερό βερνίκι στο μπροστινό και πίσω μέρος των χάρτινων φύλλων. Ένα άλλο πλεονέκτημα του βερνικιού είναι ότι κάνει τα χρώματα των φύλλων πιο ζωντανά. Ο λόγος που προσθέτετε το βερνίκι τώρα και όχι νωρίτερα είναι ότι ο συρμάτινος μίσχος είναι χρήσιμος για αυτό το βήμα. Μπορείτε να κρατήσετε τους μίσχους καθώς απλώνετε το βερνίκι και τα φύλλα καθώς στεγνώνουν.

Αφού στεγνώσει το γυαλιστερό βερνίκι, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι για να κυρτώσετε τα φύλλα τυχαία. Αυτό το βήμα προσθέτει την τελευταία λεπτομέρεια του ρεαλισμού για να κάνει το φυτό σας εντυπωσιακό.

Κόψτε ένα κομμάτι σφουγγάρι ανθοκομίας για να χωρέσει στη γλάστρα. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε φελιζόλ.

Τσαλακώστε εφημερίδες γύρω από το σφουγγάρι για να το συγκρατήσετε στη γλάστρα.

Καλύψτε το σφουγγάρι και τις εφημερίδες με βρύα. Μπορείτε επίσης να τα καλύψετε με βότσαλα αλλά οι συρμάτινοι μίσχοι μπορούν να περάσουν πιο εύκολα από τα βρύα.

Με πένσα, κόψτε τους συρμάτινους μίσχους στο επιθυμητό μήκος τους. Κάντε μερικούς μακρύτερους από άλλους, ώστε τα φύλλα να είναι σε διαφορετικά ύψη.

Τοποθετήστε τους μίσχους στο σφουγγάρι. Γυρίστε τη γλάστρα καθώς προχωράτε, ώστε τα φύλλα να κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το ψεύτικο φυτό.

Μπορείτε να φτιάξετε και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Απλά αλλάξτε το σχήμα των φύλλων και βάψτε τα με τα χρώματα και τα χαρακτηριστικά αυτών των φυτών. Μπορείτε ακόμη να ακολουθήσετε την τάση των μινιατούρων και να φτιάξετε μικροσκοπικά φυτά. Είναι σίγουρα μια από τις πιο όμορφες DIY κατασκευές για να ζωντανέψετε το καθιστικό ή το υπνοδωμάτιο αυτή την άνοιξη.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Διακοσμητικά Έργα Τέχνης με Χαρτί Scrapbooking

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κανόνες υγιεινής διατροφής,συμβουλές διατροφής,διατροφή

11 Κανόνες Υγιεινής Διατροφής που Πρέπει να Ξεχάσετε Εντελώς

μαλλιά και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία

Υγεία Μαλλιών: Τι Φανερώνουν τα Μαλλιά σας για την Υγεία σας