in , , , ,

Υγεία Μαλλιών: Τι Φανερώνουν τα Μαλλιά σας για την Υγεία σας

μαλλιά και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία
Τι Φανερώνουν τα Μαλλιά σας για την Υγεία σας

Συνήθως πιστεύουμε ότι η κατάσταση των μαλλιών μας εξαρτάται από τον τρόπο που τα φροντίζουμε και από εξωτερικούς παράγοντες. Φαίνεται όμως ότι τα μαλλιά μας, μαζί με διάφορα συμπτώματα, φανερώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία μας. 6 Σημάδια στις Μασχάλες που Μπορούν να Φανερώσουν Προβλήματα Υγείας

Θαμπά και άτονα μαλλιά

© Organic Health

Οι πρώτοι λόγοι που μας έρχονται στο μυαλό αν τα μαλλιά μας είναι θαμπά και άτονα είναι τα λάθη στη φροντίδα τους, το συχνό βάψιμό τους ή η υπερβολικά συχνή χρήση θερμότητας για μπούκλες ή ισιώματος.

Τα μαλλιά επίσης θαμπώνουν το χειμώνα και πέφτουν όταν το σώμα υποφέρει από έλλειψη βιταμινών και μικροστοιχείων. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να υποδεικνύει ότι χρειάζεστε σελήνιο, θείο και φώσφορο. Για να βεβαιωθείτε, ρίξτε μια ματιά στα ούλα και τα δόντια σας: εάν παρατηρήσετε οδοντικά προβλήματα ή άλλες δυσάρεστες αλλαγές, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Πιτυρίδα

© Depositphotos, © Depositphotos

Η πιτυρίδα δεν είναι επικίνδυνη από μόνη της, αλλά φαίνεται μάλλον δυσάρεστη και μπορεί να προκαλέσει υπερβολική φαγούρα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που την προκαλούν. Μπορεί να χρησιμοποιείτε πάρα πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Επιπλέον, η πιτυρίδα εμφανίζεται ως αποτέλεσμα συχνών διαίτων (ειδικά εκείνων όπου πρέπει να περιορίσετε τα λίπη και τους υδατάνθρακες).

Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι το άγχος, προβλήματα με το γαστρεντερικό σύστημα ή η ανοσοανεπάρκεια. Εάν ένα άτομο πάσχει από κίτρινη πιτυρίδα, μπορεί να έχει σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, μια δερματολογική παθολογία που είναι μάλλον δύσκολο να απαλλαγεί. Σε αυτή την περίπτωση, τα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας δεν θα σας βοηθήσουν και θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν τριχολόγο για να προσδιορίσετε την αιτία και να βρείτε μια λύση.

Λεπτά και εύθραυστα μαλλιά

© Blog.naver

Τα λεπτά και εύθραυστα μαλλιά μπορεί να είναι αποτέλεσμα της έλλειψης πρωτεΐνης, ενός στοιχείου που εκτελεί διάφορες σημαντικές λειτουργίες που άλλα στοιχεία δεν μπορούν. Με άλλα λόγια, χτίζει το σώμα μας. Όταν το σώμα υποφέρει από έλλειψη πρωτεΐνης, η κατάσταση του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών χειροτερεύει. Συνιστάται να τρώτε περισσότερα φρούτα και να καταναλώνετε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αλλά τέτοια συμπτώματα μπορεί να υποδηλώνουν ότι υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα. Για παράδειγμα, τα εύθραυστα μαλλιά είναι ένα από τα συμπτώματα της νόσου του Cushing. Για να είστε ασφαλείς, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε άλλα σημάδια αυτής της ασθένειας: χρόνια αϋπνία, υψηλή αρτηριακή πίεση και ανεξήγητο πόνο στην πλάτη.

Τοπική τριχόπτωση

© Aes-jasonjones

Λέγεται ότι η απώλεια περίπου 100 τριχών την ημέρα είναι φυσιολογική, εκτός από την εγκυμοσύνη, την αλλαγή της ηλικίας σας ή άλλες φυσικές αλλαγές όταν χάνουμε περισσότερα μαλλιά από ό,τι συνήθως. Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε αν όλα είναι εντάξει είναι να περάσετε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά σας και να τα σύρετε από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Εάν όλα είναι φυσιολογικά, θα πρέπει να υπάρχουν από 0 έως 2 τρίχες. Αν όλα είναι κανονικά, θα υπάρχουν από 3 έως 5 τρίχες. Εάν υπάρχουν περισσότερες, τότε ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Η τριχόπτωση μπορεί να συνδέεται με το ενδοκρινικό σύστημα ή προβλήματα με το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί επίσης να είναι σημάδι διαβήτη. Επομένως, συνιστάται να επισκεφθείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό. Μην πανικοβάλλεστε, μπορεί να είναι η έλλειψη βιταμινών ή αποτέλεσμα άγχους. Γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να αρχίσετε να πίνετε καταπραϋντικά βότανα.

Δείτε ακόμη 9 Πρώιμα Συμπτώματα Διαβήτη που Δεν Πρέπει να Αγνοήσετε

Λιπαρά μαλλιά

© patricewu91 / Instagram

Τα λιπαρά μαλλιά συνήθως υποδηλώνουν ότι η διατροφή σας δεν είναι αρκετά υγιεινή και ότι καταναλώνετε πάρα πολλά ζωικά λίπη. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, προσπαθήστε να τρώτε λιγότερο κρέας, λιπαρά και τηγανητά, αποφύγετε την κατανάλωση γλυκών, καπνιστών τροφών, αλκοόλ και καφέ. Μπορεί να προσπαθήσετε να κάνετε τους σμηγματογόνους αδένες σας να λειτουργούν σωστά χρησιμοποιώντας λάδι δέντρου τσαγιού: μερικές σταγόνες στο σαμπουάν σας μπορεί να λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Εάν αυτές οι συμβουλές δεν λειτουργούν, τα λιπαρά μαλλιά μπορεί να υποδηλώνουν ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα μεταβολισμού, ορμονική ανεπάρκεια ή προβλήματα με το συκώτι. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν γιατρό για να μην επιδεινώσετε την κατάσταση.

Πρόωρο γκριζάρισμα

© simone_i_jacob / Instagram, © Depositphotos

Στην πραγματικότητα, το γκριζάρισμα εξαρτάται κυρίως από τη γενετική προδιάθεση ενός ατόμου: όσο μεγαλώνουμε, ο αριθμός των μελανοκυττάρων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή χρωστικής μειώνεται. Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες αρχίζουν να βλέπουν γκρίζες τρίχες από την ηλικία των 30-40 ετών. Υπάρχουν όμως και καταστάσεις που οι νέοι, ακόμα και οι έφηβοι γκριζάρουν.

Το πρόωρο γκριζάρισμα που επηρεάζει ξεχωριστές τούφες είναι συχνά αποτέλεσμα έντονου στρες, χρόνιας κόπωσης ή ακόμα και κακής διατροφής (για παράδειγμα, όταν ένα άτομο μειώνει την ποσότητα πρωτεΐνης.) Οι επιστήμονες είναι σίγουροι ότι όλα αυτά επηρεάζουν την παραγωγή μελανίνης και γι’ αυτό τα μαλλιά μπορεί να γκριζάρουν πιο γρήγορα.

Κνησμός στο τριχωτό της κεφαλής

© natural_bornfinessher / Instagram, © Depositphotos

Εάν αυτό το σύμπτωμα συνοδεύεται από σπυράκια, πληγές, ξεφλούδισμα στο κεφάλι και άλλους ερεθισμούς του δέρματος, είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά και είναι καιρός να απευθυνθείτε σε έναν δερματολόγο για να βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται για ψωρίαση ή έκζεμα.

Εάν ο κνησμός δεν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαταραχής του νευρικού συστήματος που προκαλείται από στρες. Μπορεί επίσης να είναι μια διαταραχή τικ (καθώς και το δάγκωμα των νυχιών.) Σε αυτήν την περίπτωση, συνιστάται να πίνετε καταπραϋντικά βότανα και βιταμίνες Β1 και Β6. Στη συνέχεια θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν νευρολόγο.

Ξηρά μαλλιά και ψαλίδα

© Flawless Shape

Εάν δεν λάβετε υπόψη τόσο προφανείς παράγοντες όπως η περμανάντ και η συχνή χρήση σεσουάρ, τα μαλλιά ξηραίνονται επίσης λόγω της έλλειψης πρωτεΐνης, σιδήρου και χαλκού. Ως αποτέλεσμα , το τριχωτό της κεφαλής αντιμετωπίζει έλλειψη οξυγόνου.

Αυτό το πρόβλημα είναι επίσης συχνό σε άτομα που ακολουθούν αυστηρές δίαιτες και υποφέρουν από προβλήματα με το ενδοκρινικό τους σύστημα. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε υγιεινές τροφές και περιοδικά κοκκινόψαρο και καρότα για να εμπλουτίσετε το σώμα σας με βιταμίνες. Συνιστάται επίσης να πίνετε χυμό πορτοκαλιού, καθώς συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου. Μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Η ψαλίδα καθώς και τα ξηρά μαλλιά, είναι αποτέλεσμα χημικής επίδρασης. Υπάρχουν όμως περισσότεροι τύποι ψαλίδων από ό,τι νομίζετε. Και υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης τους.

© Depositphotos

3 από τους πιο συνηθισμένους τύπους:

  • Η ψαλίδα σε σχήμα Y είναι ο πιο γνωστός τύπος. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να κόψετε τα μαλλιά σας. Μπορείτε να τα σώσετε με τη βοήθεια ελαίων εμπλουτισμένων με βιταμίνες και ενυδατικές μάσκες.
  • Η κωνική ψαλίδα σημαίνει απώλεια της εξωτερικής επιδερμίδας και ενώ η ψαλίδα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, η τρίχα είναι πολύ πιθανό να χωριστεί ανά πάσα στιγμή. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να κόψετε τα μαλλιά σας. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα στο μέλλον, μπορείτε να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με αιθέρια έλαια και να τοποθετήσετε ένα ορυκτό φίλτρο ντους που θα προστατεύει τα μαλλιά σας από το χλώριο.
  • Η ψαλίδα σε σχήμα φτερών σημαίνει ότι έχει προκληθεί σοβαρή ζημιά στα μαλλιά σας, η οποία έχει εξασθενήσει και έχει προκαλέσει πολλαπλά σχίσματα κατά μήκος των τριχών. Σε αυτή την περίπτωση, τα μαλλιά ενός ατόμου μοιάζουν με άχυρο. Αυτός ο τύπος ψαλίδας είναι πιο συνηθισμένος σε γυναίκες με λευκασμένα ή βαμμένα μαλλιά, επομένως πρέπει να τα σταματήσετε. Συνιστάται επίσης να μειώσετε τη χρήση στεγνωτήρα μαλλιών, σίδερου για μπούκλες και ούτω καθεξής. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα ειδικό προϊόν περιποίησης μαλλιών που περιέχει OFPMA, ένα μόριο που προστατεύει τα μαλλιά σας.

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι αυτά τα δεδομένα προορίζονται μόνο για ενημέρωση και δεν πρέπει να κάνετε τη διάγνωση μόνοι σας. Εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.

Δείτε επίσης 8 Απροσδόκητα Σημάδια Εγκυμοσύνης που Ίσως Δεν Γνωρίζετε Καν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY χάρτινα φυτά,DIY διακοσμητικά,DIY κατασκευές

Πώς να Φτιάξετε Χάρτινα Φυτά

Νύχια 2022: Η απόλυτη τάση στα νύχια. 15 Όμπρε σχέδια για να διαλέξεις το δικό σου και να λάμψεις

Νύχια 2022: Η απόλυτη τάση στα νύχια. 15 Όμπρε σχέδια για να διαλέξεις το δικό σου και να λάμψεις