in , ,

12 Κόλπα για να Μυρίζει το Σπίτι σαν Πολυτελές Ξενοδοχείο

σπιτικά κόλπα,χρήσιμα,συμβουλές για το σπίτι
12 Κόλπα για να Μυρίζει το Σπίτι σαν Πολυτελές Ξενοδοχείο

Μερικές φορές δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από την αίσθηση ότι το σπίτι μας απέχει ακόμα πολύ από το να είναι ιδανικά καθαρό. Ο λόγος για αυτό μπορεί να βρίσκεται σε διάφορες μυρωδιές που απορροφώνται στους τοίχους, τα έπιπλα και τις οικιακές συσκευές. Υπάρχουν μερικά εύκολα κόλπα που θα βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των βασικών πηγών δυσοσμίας στο σπίτι. 6 Λόγοι για Άσχημες Οσμές στο Σπίτι και πώς να Απαλλαγείτε

Κόλπα για να Μυρίζει υπέροχα το Σπίτι

Το αγαπημένο σας μπαχαρικό μπορεί να χρησιμεύσει ως αρωματικό για παπούτσια.

Οι παπουτσοθήκες δεν είναι μέρη με ωραία μυρωδιά. Τα παπούτσια, οι μπότες και τα αθλητικά παπούτσια πολλές φορές αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα λόγω της αλληλεπίδρασης με τον ιδρώτα. Αλλά αν χρησιμοποιήσετε γαρύφαλλο, μπορείτε να απαλλαγείτε από τη δυσοσμία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε μερικά σακουλάκια, που μπορούν να γίνουν από μαντήλια, με αυτό το μπαχαρικό σε κάθε παπούτσι ή μπότα. Θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να απορροφήσουν τα γαρίφαλα την υπερβολική υγρασία και να βγάλουν το άρωμά τους στα παπούτσια.

Τα κεριά εξαφανίζουν τις άσχημες μυρωδιές στο μπάνιο.

© Depositphotos.com

Τα κεριά στο μπάνιο μπορούν όχι μόνο να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα, αλλά και να εξουδετερώσουν τις δυσάρεστες μυρωδιές. Και δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μόνο αρωματικά κεριά για αυτό. Ο ελαφρώς αισθητός καπνός που προέρχεται από ένα κερί χωρίς άρωμα μπορεί επίσης να λειτουργήσει εξίσου. Απλώς θυμηθείτε να σβήσετε το κερί πριν φύγετε από το μπάνιο.

Τα αποσμητικά αυτοκινήτου μπορούν να εξαλείψουν τις δυσάρεστες οσμές του μπάνιου.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Για να μυρίζει όμορφα το μπάνιο σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα αποσμητικό αυτοκινήτου. Έχει συνήθως ένα κορδονι για να το δέσετε στον κάδο για να συγκαλύψετε τυχόν μυρωδιές που προέρχονται από τα σκουπίδια.

Το απορρυπαντικό ρούχων θα φρεσκάρει τον αέρα στο μπάνιο.

© Depositphotos.com

Ένας άλλος καλός τρόπος για να φρεσκάρετε ένα μπάνιο είναι να φτιάξετε μόνοι σας αρωματικό χώρου. Τοποθετήστε πολλές μπάλες από βαμβάκι σε ένα μπολ, ρίξτε 2-3 κουταλιές της σούπας υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων και τοποθετήστε το μπολ σε μια γωνιά στο μπάνιο. Το άρωμα θα διαρκέσει έως και 3 ημέρες — μετά από αυτό, θα πρέπει να αντικατασταθούν οι μπάλες βαμβακιού.

Μια τσάντα με σαπούνι μπορεί να αφαιρέσει τη μυρωδιά μούχλας από την ντουλάπα.

brightside

Οι μυρωδιές μούχλας στις ντουλάπες προκαλούνται από την υγρασία και την έλλειψη αερισμού. Επομένως, πριν βάλετε ρούχα στην ντουλάπα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνά. Για να αρωματίσετε την ντουλάπα, τυλίξτε ένα κομμάτι σαπουνιού με ωραία οσμή με ένα κομμάτι ύφασμα και τοποθετήστε το δίπλα στα ρούχα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή κάλτσα ως σακούλα για το σαπούνι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επίσης, αξίζει να σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τις πλαστικές και συρμάτινες κρεμάστρες με ξύλινες. Μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα από κέδρο, που είναι σε θέση να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία και να δώσει στα ρούχα ένα ευχάριστο άρωμα.

Οι φλούδες μανταρινιού μπορούν να φρεσκάρουν τον φούρνο μικροκυμάτων.

brightside

Μερικές φορές όταν ανοίγετε την πόρτα ενός φούρνου μικροκυμάτων, θέλετε να κλείσετε τη μύτη σας λόγω των άσχημων μυρωδιών. Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να απαλλαγείτε από το πρόβλημα.

Πάρτε μια φλούδα μανταρινιού και ζεστάνετέ τη σε χαμηλή θερμοκρασία για να αποφύγετε τυχόν κάψιμο. Η άσχημη μυρωδιά θα φύγει. Μπορείτε να κάνετε τον φούρνο σας να μυρίζει όμορφα χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο.

Δείτε ακόμη Πώς να Απαλλαγείτε από τις Δυσάρεστες Οσμές των Πετσετών Μπάνιου

Το ψωμί και οι πατάτες εξασφαλίζουν μια ωραία μυρωδιά στο ψυγείο.

brightside

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα αποσμητικό ψυγείου. Πάρτε ένα κομμάτι ψωμί, ψήστε το μέχρι να μαυρίσει και τρίψτε το. Ρίξτε τα ψίχουλα από το καμένο ψωμί σε ένα σακουλάκι γάζας και βάλτε το στο ράφι του ψυγείου.

Οι καθαρισμένες και κομμένες πατάτες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές στο ψυγείο. Αυτό δρα ως απορροφητικό «φίλτρο» που πρέπει να αλλάζει κάθε 2-3 ημέρες.

Το ξύδι και το μήλο αφαιρούν τις άσχημες μυρωδιές από τις σανίδες κοπής.

Οι ξύλινες σανίδες κοπής απορροφούν τις μυρωδιές των τροφίμων που κόβετε πάνω τους. Για να μην γίνει πηγή δυσοσμίας στην κουζίνα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ξύδι. Η σανίδα πρέπει να πλυθεί με ζεστό νερό και απορρυπαντικό, στη συνέχεια να σκουπιστεί με ξύδι και να ξεπλυθεί καλά.

Τα μήλα μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη της παρατεταμένης μυρωδιάς του σκόρδου. Τρίψτε τα φρούτα, απλώστε τα στην επιφάνεια της σανίδας και αφήστε τα εκεί για 10 λεπτά.

Η οδοντόκρεμα και οι εφημερίδες εμποδίζουν τη μυρωδιά των πλαστικών πιάτων.

brightside

Πολλοί χρησιμοποιούν πλαστικά δοχεία για να μεταφέρουν το γεύμα τους και με την πάροδο του χρόνου, αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα. Για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά, πάρτε ένα σφουγγάρι και πλύνετε το δοχείο με μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφημερίδες. Τοποθετήστε πολλά τσαλακωμένα κομμάτια εφημερίδας σε ένα στεγνό δοχείο, κλείστε το καπάκι και αφήστε το όλη τη νύχτα. Η μυρωδιά θα φύγει.

Η θέρμανση σφουγγαριού πιάτων στο φούρνο μικροκυμάτων θα αποτρέψει την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών.

© Depositphotos.com

Τα βακτήρια αναπαράγονται καλά σε υγρά περιβάλλοντα, επομένως ένα σφουγγάρι πιάτων είναι το τέλειο μέρος για να αναπτυχθούν. Γι’ αυτό, με τον καιρό, τα σφουγγάρια αρχίζουν να μυρίζουν αποκρουστικά και τα πετάτε.

Το σφουγγάρι θα διαρκέσει περισσότερο εάν το απολυμαίνεται μετά από κάθε πλύσιμο πιάτων. Για να το κάνετε αυτό, απλά πρέπει να το θερμάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Αυτή η μέθοδος εξαλείφει έως και το 99% των βακτηρίων, πράγμα που σημαίνει ότι το σφουγγάρι δεν θα εκπέμπει δυσάρεστη οσμή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το λεμόνι και οι πατάτες θα αποτρέψουν τη διάδοση της μυρωδιάς ψαριού στο σπίτι.

© Depositphotos.com, © Maximillian cabinet / Shutterstock

Όσο κι αν σας αρέσει να τρώτε ψάρι, η μυρωδιά του δεν είναι κάτι που θέλετε να έχετε σπίτι για πολύ καιρό. Δυστυχώς, το μαγείρεμα του ψαριού συνδυάζεται με τη διάδοση οσμής ψαρίλας σε όλη την κουζίνα ή ακόμα και σε ολόκληρο το σπίτι.

Για να ελαχιστοποιήσετε σημαντικά τη μυρωδιά, τρίψτε το ψάρι με χυμό λεμονιού πριν το μαγειρέψετε. Αν χρειαστεί να το τηγανίσετε, συνιστάται να το κάνετε μαζί με μερικές φέτες πατάτας για να απορροφήσουν ένα μέρος της μυρωδιάς.

Δείτε επίσης Μυρίζει άσχημα το μπάνιο; 10 Πάμφθηνα και έξυπνα κόλπα για να μη μυρίζει που θα σας εντυπωσιάσουν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.1 / 5. Αξιολογήσεις: 21

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

15 είδη που πρέπει να αγοράσετε σε μεγάλες ποσότητες. Το Χαρτί Υγείας στο Νο1 της Λίστας

15 είδη που πρέπει να αγοράσετε σε μεγάλες ποσότητες. Το Χαρτί Υγείας στο Νο1 της Λίστας

άχρηστα καλλυντικά προϊόντα,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

9 Καλλυντικά Προϊόντα που Δεν Είναι Καθόλου Χρήσιμα και μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με πιο οικονομικά