in , ,

8 Φυσικές Θεραπείες για να Εξαφανίσετε τις Ραγάδες που δεν γνωρίζετε.

φυσικές θεραπείες για ραγάδες,αντιμετώπιση ραγάδων,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
8 Φυσικές Θεραπείες για να Εξαφανίσετε τις Ραγάδες

Οι ραγάδες συνήθως συνδέονται με την εγκυμοσύνη, αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να προκληθούν σε διάφορες καταστάσεις όπως η ταχεία αύξηση ή απώλεια βάρους, η άρση βαρών, η ορμονική ανισορροπία και ορισμένες ασθένειες.

Αυτά τα σημάδια είναι απίθανο να εξαφανιστούν εντελώς από μόνα τους. Υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες για να εξαφανίσετε αποτελεσματικά τις ραγάδες χωρίς να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε ακριβές κρέμες. Θεραπεία με καρότο για τις ραγάδες

Πιείτε άφθονο νερό

© depositphotos.com

Είναι τόσο σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι! Εάν πίνετε αρκετό νερό, το δέρμα παραμένει απαλό και πιο ελαστικό. Το νερό διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο, ενώ το ξηρό δέρμα τείνει να είναι πιο επιρρεπές στην εμφάνιση ραγάδων, ουλών και ρυτίδων. Μελέτες δείχνουν ότι είναι σημαντικό να πίνετε περίπου 8-9 ποτήρια νερό σε καθημερινή βάση.

Εφαρμόστε χυμό λεμονιού

© shutterstock.com

Η βιταμίνη C που βρίσκεται στα λεμόνια ενισχύει την ανάπτυξη του κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα πιο ελαστικό. Ο χυμός λεμονιού είναι επίσης φυσικά όξινος και ως εκ τούτου, απομακρύνει γρήγορα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Είναι αποτελεσματικό στο να φωτίζει το χρώμα των ραγάδων και επιταχύνει τη διαδικασία του ξεθώριασμού τους.

Τρίψτε χυμό λεμονιού στις ραγάδες και αφήστε το για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Χρησιμοποιήστε αλόη βέρα

© depositphotos.com

Η αλόη βέρα είναι μια φυσική θεραπεία του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά της επιδιορθώνουν τα κατεστραμμένα κύτταρα του δέρματος και αποκαθιστούν τον ιστό του δέρματος. Είναι επίσης πλούσια σε κολλαγόνο, το οποίο κάνει το δέρμα πιο απαλό και ελαστικό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ξανά αλόη βέρα, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα από το τζελ της στον καρπό σας για να διαπιστώσετε εάν έχετε αλλεργική αντίδραση ή όχι. Εάν δεν είστε αλλεργικοί, τρίψτε το καλά στις ραγάδες και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Τρίψτε καστορέλαιο

© depositphotos.com

Το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε ρικινελαϊκό οξύ που βοηθά στην επούλωση των ραγάδων. Η Αγιουρβέδα και η ομοιοπαθητική θεωρουν ότι είναι ένα από τα πιο ισχυρά φάρμακα για τις ραγάδες Είναι πολύ πλούσιο σε λιπαρά οξέα και λειτουργεί ως τέλεια ενυδατική κρέμα.

Κάντε μασάζ στο δέρμα που έχει ραγάδες με καστορέλαιο. Στη συνέχεια καλύψτε την περιοχή για 20-30 λεπτά χρησιμοποιώντας μια μεμβράνη τροφίμων. Για καλύτερο αποτέλεσμα, ζεστάνετε το δέρμα σας χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ζεστού νερού ή ζεστή θερμοφόρα. Δοκιμάστε αυτήν την θεραπεία σε καθημερινή βάση για μια εβδομάδα και θα παρατηρήσετε τα αποτελέσματα.

Δείτε ακόμη 10 Τρόποι για να Επουλώσετε Όλους τους Τύπους Ουλών

Απλώστε λάδι καρύδας

© shutterstock.com

Το λάδι καρύδας είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ που βοηθά στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου δέρματος. Η εφαρμογή του στις ραγάδες κάθε μέρα βοηθά το δέρμα να επουλωθεί πιο γρήγορα. Είναι απίθανο να εξαφανιστούν εντελώς οι ραγάδες, αλλά σίγουρα μπορεί να μειώσει την κόκκινη εμφάνισή τους.

Κάντε μασάζ με μια μπάλα λάδι καρύδας στις ραγάδες για 2-3 λεπτά. Αφήστε ακάλυπτο μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το λάδι. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε μέρα.

Θεραπεία με βιταμίνη Α

© shutterstock.com

Η βιταμίνη Α βελτιώνει τις πρώιμες ραγάδες και κάνει το δέρμα πιο λείο και νεανικό. Η βιταμίνη Α μπορεί να καταναλωθεί σε μορφή συμπληρώματος και υπάρχει επίσης σε πράσινα και κίτρινα φρούτα και λαχανικά, καρότα, αυγά, ψάρια, γαλακτοκομικά προϊόντα και συκώτι.

Κάντε απολέπιση με scrub ζάχαρης

© shutterstock.com

Η ζάχαρη απολεπίζει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που παραμένουν γύρω από τις ραγάδες. Το τρίψιμο ενισχύει επίσης την κυκλοφορία του αίματος και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Η μικροδερμοαπόξεση έχει αποδειχθεί ότι είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για τη μείωση των ραγάδων.

Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη με νερό μέχρι να πάρετε μια πάστα. Απλώστε την στις ραγάδες κάνοντας μασάζ. Αφήστε την περιοχή ακάλυπτη για 2-3 λεπτά. Είναι καλύτερο να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα.

Δοκιμάστε ασπράδια αυγών

© shutterstock.com

Τα ασπράδια των αυγών περιέχουν πρωτεΐνη που βοηθά το δέρμα να αναγεννηθεί. Το κολλαγόνο, το οποίο υπάρχει επίσης στα ασπράδια των αυγών, θα βοηθήσει το δέρμα να γίνει πιο ελαστικό.

Χτυπήστε τα ασπράδια αυγού και μετά εφαρμόστε την απαλή μάζα στις ραγάδες. Αφήστε την περιοχή ανοιχτή, μέχρι να στεγνώσει. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Εφαρμόστε λίγη ενυδατική κρέμα στο δέρμα. Είναι καλύτερα να τρίβετε τα ασπράδια στο δέρμα 2-3 φορές την ημέρα για να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης 10 Προβλήματα Ομορφιάς που Μπορεί να σας Βοηθήσει το Καστορέλαιο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φυσικές θεραπείες δοντιών,φροντίδα δοντιών,στοματική υγιεινή,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

9 Φυσικοί Τρόποι για Τέλειο Χαμόγελο

Animal Print,διακόσμηση με Animal Print,ιδέες διακόσμησης με Animal Print,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

58 Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού με Animal Print