in , , , ,

10 Τρόποι για να Επουλώσετε Όλους τους Τύπους Ουλών

επούλωση όλων των ουλών,τρόποι επούλωσης ουλών,φροντίδα ουλών,φροντίδα δέρματος,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς
10 Τρόποι για να Επουλώσετε Όλους τους Τύπους Ουλών

Ο ινώδης ιστός ή ο ουλώδης ιστός, είναι η προσπάθεια του σώματος να αποκαταστήσει τις βλάβες στο δέρμα που απαιτεί πολύ χρόνο και υπομονή. Ωστόσο, υπάρχουν 10 τρόποι για να επουλώσετε όλους τους τύπους ουλών. Τι Προκαλεί το «Δέρμα Κοτόπουλου» και Πως να Απαλλαγείτε

Βαζελίνη

© depositphotos, © depositphotos

Σύμφωνα με μελέτες, η βαζελίνη αποδείχθηκε αρκετά αποτελεσματική και αξιόπιστη θεραπεία σε σύγκριση με τις ακριβές κρέμες και ορούς. Εφαρμόστε την 3 φορές ημερησίως για 1 έως 3 εβδομάδες. Θα διατηρεισει το δέρμα ενυδατωμένο, έτσι το δέρμα με ουλές να φαίνεται λιγότερο ξηρό και τραχύ.

Καλύτερο για: ατροφικές ουλές, ουλές από ανεμοβλογιά, ακμή και ραγάδες.

Φυσικό τζελ αλόης βέρα

© depositphotos, © depositphotos

Η αλόη βέρα χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις εκπληκτικές θεραπευτικές της ιδιότητες. Τα φύλλα της περιέχουν μια ουσία που μοιάζει με γέλη που προάγει τη διαδικασία αναγέννησης του δέρματος και έχει αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση στο κατεστραμμένο δέρμα. Εφαρμόστε το τζελ (απλά βγάλτε το από ένα φύλλο) απευθείας στην ουλή, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε για 30 λεπτά και ξεπλύνετε. Εφαρμόστε δύο φορές την ημέρα και να είστε συνεπείς.

Καλύτερο για: ουλές καισαρικής και άλλες μετεγχειρητικές ουλές.

Σιλικόνη

© depositphotos, © depositphotos

Εάν έχετε υπερτροφικές ουλές και χηλοειδή, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μερικούς ειδικούς επίδεσμους, από φύλλο σιλικόνης ή τζελ σιλικόνης που στεγνώνει μόνο του. Τα φάρμακα που περιέχουν σιλικόνη αυξάνουν την ενυδάτωση και προστατεύουν τις ουλές του δέρματος από βακτήρια. Ως αποτέλεσμα, ο ουλώδης ιστός φαίνεται πιο επίπεδος και πιο μαλακός. Μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε φύλλα σιλικόνης 2 εβδομάδες μετά την επούλωση της πληγής (12-24 ώρες την ημέρα για τουλάχιστον 2 μήνες). Το τζελ σιλικόνης πρέπει να εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα μέχρι να επιτευχθούν αισθητά αποτελέσματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αιθέρια έλαια (λάδι σανταλόξυλου και λάδι λεβάντας)

© depositphotos, © depositphotos

Τα αιθέρια έλαια γενικά προάγουν τη σύνθεση κολλαγόνου και έχουν αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Τα αιθέρια έλαια σανταλόξυλου και λεβάντας, ειδικότερα, μπορούν να ενισχύσουν τις θεραπευτικές και αναγεννητικές διαδικασίες εάν χρησιμοποιούνται τακτικά. Δοκιμάστε να κάνετε μασάζ με αιθέρια έλαια στις ουλές και παρατηρήστε πώς σταδιακά γίνεται λιγότερο αισθητές.

Καλύτερο για όλα τα είδη των ουλών.

Μασάζ

© depositphotos, © depositphotos

Ένας άλλος εξαιρετικός και προσιτός τρόπος για να βοηθήσετε τις ουλές να επουλωθούν γρηγορότερα είναι να κάνετε μασάζ στην περιοχή με λοσιόν. Εάν κάνετε απαλό μασάζ στην ουλή για 15-30 δευτερόλεπτα μερικές φορές την ημέρα, θα σας βοηθήσει να διασπάσετε τις πυκνές ζώνες κολλαγόνου που προσκολλώνται στον υποκείμενο ιστό.

Καλύτερο για: χηλοειδείς ουλές, ουλές καισαρικής και άλλες χειρουργικές ουλές.

Δείτε ακόμη 12 Φυσικές Θεραπείες για Νεανικό Δέρμα – Φυσικά καλλυντικά καλύτερα και από Φαρμακοποιούς!

Αντηλιακό

© depositphotos, © depositphotos

Εάν θέλετε να βοηθήσετε τις ουλές στο δέρμα να επουλωθούν, μην το εκθέτετε ποτέ στις υπεριώδεις ακτίνες. Επιβραδύνουν την αναγεννητική διαδικασία και «βοηθούν» τα κύτταρα να παράγουν χρωστική, προκαλώντας σκοτεινές κηλίδες και αποχρωματισμό. Χρησιμοποιείτε πάντα το αγαπημένο σας αντηλιακό με δείκτη προστασίας 15 ή μεγαλύτερο.

Καλύτερο για κάθε είδους ουλές και κυρίως ουλές ακμής.

Εκχύλισμα κρεμμυδιού

© depositphotos, © depositphotos

Λόγω των αντιφλεγμονωδών, αντιοξειδωτικών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων τους, τα τοπικά τζελ με βάση το εκχύλισμα κρεμμυδιού μπορούν να μειώσουν σημαντικά και να απαλύνουν τον ουλώδη ιστό χωρίς παρενέργειες. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τζελ εκχυλίσματος κρεμμυδιού σε υπερτροφικές ουλές 3 φορές την ημέρα κατά την πρώιμη μετεγχειρητική περίοδο.

Καλύτερο για ουλές από καψίματα και υπερτροφικές ουλές από χειρουργικές πληγές.

Μηλόξιδο + μέλι

© depositphotos

Λόγω των αντιμικροβιακών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του, το μηλόξυδο χρησιμοποιείται ευρέως ως φυσικό απολυμαντικό και στυπτικό. Δεν θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε εντελώς από τις παλιές ουλές, αλλά σίγουρα θα τις μειώσει, ώστε να μην είναι τόσο αισθητές. Για να αποφύγετε την ερυθρότητα και τη φλεγμονή, ανακατέψτε το μηλόξυδο με ωμό μέλι, εφαρμόστε στις ουλές και ξεπλύνετε μετά από 10 λεπτά.

Καλύτερο για ουλές ακμής.

Λάδια (ελαιόλαδο και λάδι καρύδας)

© depositphotos, © depositphotos

Τα φυσικά φυτικά έλαια έχουν ένα ευρύ φάσμα εξαιρετικών θεραπευτικών αποτελεσμάτων. Το λάδι καρύδας, για παράδειγμα, περιέχει λαυρικό, καπρυλικό και καπρικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην επούλωση του κατεστραμμένου δέρματος διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε ζωτικές βιταμίνες που προωθούν τη διαδικασία επούλωσης των ουλών ακμής, διατηρώντας το δέρμα σας ενυδατωμένο και θρεμμένο. Δοκιμάστε να κάνετε μασάζ στην ουλή με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας για 5-10 λεπτά αρκετές φορές την ημέρα μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Καλύτερο για ουλές ακμής.

Βιταμίνη C

© depositphotos, © depositphotos

Αυτό μπορεί να ακούγεται αναπάντεχο αλλά είναι η βιταμίνη C, όχι η βιταμίνη Ε, μπορεί σταδιακά να βελτιώσει την εμφάνιση των ουλών. Για να ενισχύσει τη σύνθεση του κολλαγόνου, το δέρμα χρειάζεται βιταμίνη C. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, μειώνει την ερυθρότητα και προάγει την επούλωση των πληγών. Οι γιατροί συνιστούν τόσο πόσιμη όσο και τοπική (κρέμες) χρήση.

Καλύτερο για ουλές ακμής και λεπτές χειρουργικές ουλές.

Δείτε επίσης 10 Καθημερινές Συνήθεις που Καταστρέφουν Κρυφά το Δέρμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πεντακάθαρο σπίτι: 17 εμφανή σημεία που ξεχνάμε στο καθάρισμα

Πεντακάθαρο σπίτι: 17 εμφανή σημεία που ξεχνάμε στο καθάρισμα

φροντίδα ευαίσθητων ματιών,συμβουλές για ευαίσθητα μάτια,συμβουλές υγείας,υγεία

10 Εύκολοι Τρόποι για να Φροντίσετε Ευαίσθητα Μάτια