in , ,

10 Εύκολοι Τρόποι για να Φροντίσετε Ευαίσθητα Μάτια

φροντίδα ευαίσθητων ματιών,συμβουλές για ευαίσθητα μάτια,συμβουλές υγείας,υγεία
φροντίδα ευαίσθητων ματιών,συμβουλές για ευαίσθητα μάτια,συμβουλές υγείας,υγεία

Όλα όσα βλέπουμε συνθέτουν το 80% των αναμνήσεών μας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα μάτια μας και να φροντίζουμε να βλέπουμε τα πάντα γύρω μας. Όλοι μας είχαμε προβλήματα με τα μάτια μας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας. Μπορεί να είναι δυσάρεστα συμπτώματα όπως ερυθρότητα, φαγούρα και πόνο. Εάν έχετε ευαίσθητα μάτια και υποφέρετε από τακτικά, τότε τα μάτια σας χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Τι Μπορούν να Αποκαλύψουν τα Μάτια για την Υγεία σας

Υγιεινή ευαίσθητων ματιών

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Πρώτον, πρέπει να διασφαλίσετε τη σωστή υγιεινή για τα μάτια σας. Δεν πρέπει ποτέ να τα αγγίζετε με βρώμικα χέρια. Πλένετε και στεγνώνετε τακτικά τις πετσέτες με τις οποίες σκουπίζετε την περιοχή γύρω από τα μάτια. Προσοχή η πετσέτα δεν πρέπει να αγγίζει τα ίδια τα μάτια.

Τα γυαλιά είναι πιο ασφαλή από τους φακούς.

© Depositphotos.com

Οι φακοί έχουν αποκτήσει δημοτικότητα με την πάροδο των ετών. Αλλά αν έχετε ευαίσθητα μάτια, είναι προτιμότερο να φοράτε γυαλιά. Δεν έρχονται σε επαφή με τα μάτια και δεν κινδυνεύετε από ερεθισμό που μπορεί να συμβεί όταν φοράτε τακτικά φακούς.

Πλένετε τακτικά το πρόσωπο και τα εργαλεία μακιγιάζ.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Φροντίστε να ξεπλύνετε το μακιγιάζ σας πριν πάτε για ύπνο και να πλύνετε όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για την εφαρμογή του μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε ποιοτικά υποαλλεργικά καλλυντικά και μην δανείζετε τα εργαλεία σε κανέναν άλλο.

Εφαρμογή μάσκαρας σε ευαίσθητα μάτια

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όταν επιλέγετε μια μάσκαρα, προτιμήστε τα πιο απλά είδη που μπορούν να ξεπλυθούν εύκολα με νερό και που δεν έχουν πρόσθετα χρώματος. Εφαρμόστε το μόνο στις πάνω βλεφαρίδες χωρίς να αγγίζετε τη βάση τους.

Αποφύγετε να κουράζετε τα μάτια σας.

brightside

Προσπαθήστε να μην διαβάζετε σε χαμηλό φως. Αυτό είναι επιζήμιο για τα μάτια σας. Το διάβασμα στο σκοτάδι αυξάνει την ένταση των μυών, που οδηγεί σε αύξηση της ευαισθησίας και φαγούρα. Επομένως, πρέπει να διαβάζετε σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο. Είναι καλύτερα να μην διαβάζετε ούτε σε κινούμενα οχήματα, καθώς αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει καταπόνηση των οφθαλμικών μυών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι Μπορούν να Αποκαλύψουν τα Μάτια για την Υγεία σας

Κάντε τις ψηφιακές σας συσκευές λιγότερο επιβλαβείς.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η συνεχής χρήση ψηφιακών συσκευών επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση των ματιών. Επικεντρωνόμαστε στις οθόνες για μεγάλο χρονικό διάστημα, κουράζοντας τα μάτια μας. Πρέπει να ανοιγοκλείνετε τα μάτια πιο συχνά και να κρατάτε την οθόνη σε απόσταση. Εάν είναι δυνατόν, πρέπει να περιορίσετε τη χρήση ψηφιακών συσκευών. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικά γυαλιά υπολογιστή και να κάνετε συχνά διαλείμματα κοιτάζοντας την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού.

Ξεκούραση ματιών

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όπως και το υπόλοιπο σώμα σας, έτσι και τα μάτια σας χρειάζονται ξεκούραση. Τα κουρασμένα μάτια γίνονται πιο ευαίσθητα. Επομένως, ο υγιής ύπνος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φροντίδας των ματιών. Είναι απαραίτητο να κοιμάστε αρκετές ώρες, ώστε οι οφθαλμικοί μύες να έχουν χρόνο να ξεκουραστούν.

Προστασία ματιών

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε γυαλιά ηλίου για να προστατεύετε τα ευαίσθητα μάτια από τις υπεριώδεις ακτίνες. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να πάθετε ηλιακά εγκαύματα όταν βρίσκεστε έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά το καλοκαίρι. Το χειμώνα, απαιτείται επίσης προστασία. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε γυαλιά όταν συμμετέχετε σε χειμερινά αθλήματα.

Διατροφή για υγιή μάτια

© Depositphotos.com

Μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές που περιέχουν υγιεινά στοιχεία. Αυτά περιλαμβάνουν ξηρούς καρπούς, θαλασσινά, μούρα, φυλλώδη χόρτα, εσπεριδοειδή και αυγά.

Ζέστες και δροσερές κομπρέσες για μείωση της ερυθρότητας

brightside

Εάν τα μάτια σας είναι κόκκινα, μπορείτε να βάλετε μια κομπρέσα. Αρχικά, δοκιμάστε μια κομπρέσα με ζεστό νερό. Εάν δεν βοηθά, τότε βάλτε μια με δροσερό νερό. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία είναι ανεκτή για εσάς. Τοποθετήστε τη κομπρέσα σε κλειστά μάτια για 10 λεπτά.

Δείτε επίσης Ρυτίδες και σακούλες στα μάτια: 10 φυσικές θεραπείες για να μειώσετε τα σημάδια της γήρανσης

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

επούλωση όλων των ουλών,τρόποι επούλωσης ουλών,φροντίδα ουλών,φροντίδα δέρματος,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς

10 Τρόποι για να Επουλώσετε Όλους τους Τύπους Ουλών

αφαίρεση μυρωδιάς μούχλας από παπούτσια,καθαρισμός παπουτσιών,συμβουλές καθαρισμού παπουτσιών,χρήσιμα

Πώς να Αφαιρέσετε Μυρωδιά Μούχλας από Παπούτσια